Du kan lede mattilbudet ved en av Norges viktigste kunstsamlinger

I juni 2022 åpner det som vil bli Nordens største museum for eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design. Men på Vestbanetomten blir det også rom for andre sanselige inntrykk. Det er nemlig Dugurd som får ansvaret for de gastronomiske opplevelsene i bygningen.

Nå søker de en daglig leder som kan ta det overordnede ansvaret for restauranten, kantinen, kiosken og Bollebaren. 

– I denne stillingen vil du få muligheten til å utvikle Dugurd i Nasjonalmuseet, et helt nytt prestisjeprodukt for oss. Dette er uten tvil en unik posisjon og gir deg mulighet til å sette ditt preg på det som vil bli et av landets viktigste møtesteder for kunst, kultur og mat, sier daglig leder Astrid Roppen i Dugurd.

Er du den nye daglige lederen Dugurd leter etter? Se stillingsutlysningen her.

Bærekraftig og sunn mat siden 90-tallet

Kantinebedriften ble startet av Roppen for 30 år siden, den gangen under navnet Du Godeste. Da hun fikk oppdraget om å drive kantinen hos NRK Drama i Nydalen ville hun gjøre det annerledes. I 1992 var standarden på norske kantiner ganske tarvelig: Toro-poser, prosessert mat og uten særlige krav om kokkefagelig kompetanse. Terteskjell og rekekabaretens storhetstid.

– Jeg ville sørge for katinemat som var hjemmelaget og et ordentlig håndverk. Jeg ønsket å servere noe som var bærekraftig, sesongbasert og fra hele verden. Det er viktig å huske at den gangen var ikke chili og hvitløk hverdags, forteller gründer Astrid Roppen.

Astrid Roppen, Du Godeste-gründer og nå daglig leder i Dugurd

Sakte, men sikkert vokste kantinekonseptet seg større. Fra at kun Astrid stod på kjøkkenet til at et større kokketeam var i sving. I 2018 slo de seg sammen med Lava Oslo og bedriften ble omdøpt til Dugurd.

Lava Oslo er en restaurantgruppe startet av matpersonlighetene og kokkene Anders Braathen, Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik. Hver for seg har de fått prestisjetunge kokkepriser og Michelin-heder, og har startet en rekke populære restauranter i og utenfor hovedstaden. Smalhans, Brutus, Katla, The Golden Chimp og Sentralen er bare noen av dem.

– Matfilosofien til Lava matchet Du Godeste svært godt. Alle ønsket å tilby sunn og bærekraftig mat, basert på lokale og sesongbaserte råvarer til en fornuftig pris. Det var akkurat det som var målet mitt i 1992, sier Astrid Roppen

I dag har Dugurd ansvaret for flere kantiner i Barcode-strøket i Oslo. Tradisjonell kantinemat er erstattet med fristelser som byggmisoglaze, kimchi, potetgalette og rødbet-tartar med eggeplomme og estragonmajones – slik DN beskrev det i denne artikkelen. I juni skal Dugurd begi seg ut på sin største ekspansjon noensinne.

For kongen, dronningen og lekfolk

Høsten 2018 ble det offentliggjort at Dugurd skal lage maten i Nasjonalmuseet. Det anslås at museet daglig vil tiltrekke seg 3000 kunstsultne gjester og mye aktivitet. Det er heller ikke usannsynlig at naboen, Nobels fredssenter, vil benytte seg av fasilitetene. I tillegg kan spesialutstillinger, ulike lanseringer og diverse arrangementer blir lagt til den nye prestisjebygningen.

– Det kan fort være at vi serverer kongen, dronningen, celebriteter og andre store personligheter. Samtidig vil det være et helt annet volum av gjester enn hva vi har arbeidet med tidligere. Potensialet er helt vilt og langt over noe vi har gjort før, sier Roppen.

Her står Astrid ved Nasjonalmuseets kantine, som allerede er operativ. I disse dager legges de siste strøkene på kafeen og restauranten i bygget, før det offisielt åpner i juni 2022.

Dugurd vil ha ansvaret for den kommende restauranten, kiosken og takterrassen. Første smakebit på Dugurds mattilbud på Nasjonalmuseet, Bollebaren, er allerede lansert og de ansattes kantine har vært i drift siden 2019.

Det er Lavas Even Ramsvik som foreløpig har ansvaret for å utvikle matkonseptet på restauranten.

– Vi ønsker å skape et raust og inviterende serveringstilbud der kvalitet og bærekraft er viktige elementer. Åpningen av det nye Nasjonalmuseet blir en kjempebegivenhet og vi er glade for å være med på dette, sa han i en pressemelding i 2018.

Søker daglig leder!

Dugurd skal nå ansette en daglig leder som vil få det helhetlige ansvaret for alle av deres aktiviteter på det nye Nasjonalmuseet. Dette vil være en koordineringsrolle som skal holde orden på de ulike serveringsstedene på huset. Du vil lede en dyktig ledergruppe, bruke ressurser der det er behov og sørge for at Dugurd er en samlende arbeidsgiver. Kort fortalt blir det kvalitets-, personal-, og lederansvar. I tillegg kommer økonomi og budsjettansvar.

– Nøkkelegenskapen her tror jeg vil være i din evne til å koordinere andre og spille andre gode. Vi er ikke så opptatte av hva som står på CV-en din, men av personlighet, egenskaper, potensiale og hvordan du utfører oppgaver, sier Roppen.

Derfor er det ingen krav at du har erfaring fra restaurant- eller hotellbransje, selv om det er en fordel. Du bør dessuten ha etablererprøven og kunnskapsprøven.

– Vi er også åpne for de med erfaring fra andre bransjer. Andre bakgrunner tror jeg heller vil bidra i positiv forstand, som for eksempel ledelse i konsulent- eller byråbransje.

Lava Oslo, Dugurds samarbeidspartner, ansatte nylig en ny administrerende direktør. Maria Aas-Eng hadde erfaring fra e-commerce og mediebyråer før hun i år gikk over til restaurantgruppen.

– Det viktigste er at du har en god porsjon med ledererfaring og en lidenskap for gode matopplevelser, sier Roppen videre.

Vil du vite mer om stillingen som daglig leder for Dugurds mattilbud på Nasjonalmuseet? Send inn din søknad her.