–  En av de mest spennende jobbene innen netthandel i Norge

Bildeler.no er en av landets største nettbutikker, og i 2020 ble det solgt bremseklosser og andre slitedeler for hele 227 millioner kroner.

Bedriften ble etablert i 1990 og har gjennom 30 år drevet med import og salg av bildeler. Ved å kutte dyre mellomledd kan vanlige folk spare tusenvis av kroner på å fikse små eller mellomstore reparasjoner selv.

Nå trenger nettbutikken en Performance Marketing Manager som virkelig kan finne gull i den enorme datagruven Bildeler.no sitter på.

– Jeg mener oppriktig at dette er en av bransjens mest spennende stillinger innen netthandel i Norge, sier E-commerce Manager i Bildeler.no Alf-Henning Drage.

Les mer og søk på stillingen her.

Nettbutikkens viktigste markedsføringskanal

Det er viktig å poengtere at selv om produktene i nettbutikken i all hovedsak er for motoriserte kjøretøy, er det ingen krav at du kan skru.

– Mange tror at du må være bilinteressert for å jobbe her, men det trenger du ikke i det hele tatt. Selv kunne jeg fint lite om bil før jeg begynte.

Det er fort slik at du blir interessert i det du jobber med daglig. Alf-Henning er intet unntak, for det har blitt noen sjumilssteg i teknisk kompetanse.

– Nå har jeg skiftet bremseklosser og bremseskiver på min egen bil. Kan jeg gjøre det, kan alle!

– Det viktigste for oss er at du har den faglige kompetansen når det kommer til performance marketing. Google Ads er en svært viktig kanal for oss, og nærmere 90 prosent av markedsbudsjettet havner her.

Siden gjør det selv-innstillingen er svært viktig for bildeler.no, har de en egen ansatt som jobber med foto og videoproduksjon. Nettbutikken har et eget studio for DIY-videoer og produktfoto. Youtube-kanalen deres har har i dag over 1200 videoer og 12 millioner videovisninger, noen millioner flere enn mange av landets største videoinnholdsskapere.

Store ambisjoner for fremtiden

Skal du bli med på Bildeler.no-laget, bør det være akkurat nå. Det er ikke småtterier som skal skje i løpet av den kommende tiden.

– Vi jobber med et splitter nytt design på nettbutikken som skal være «best in class» på kundeopplevelse.

Det er også gjort de første spadetakene i bakgården på Lierskogen. Her skal det i løpet av kort tid komme et splitter nytt robotlager, levert med Autostore-systemet.

– Det nye lageret vil gi oss en helt annen kapasitet på å optimalisere leveringstider. Disse to satsningene gjør at vi skal vokse enda mer, sier Alf-Henning.

Vil du bli Performance Marketing Manager i Bildeler.no? Klikk her!

Lite miljø, mye kompetanse

Om du har tenkt ordet corporate så langt, la oss stoppe deg der. Bildeler.no har hovedkontorer på Lierskogen, der den nye personen vil bli en del av et markedsteam på seks personer. Du får selv velge hvilke relevante kurs, seminar og annet du måtte ønske for å holde deg faglig oppdatert.

Selv har Alf-Henning tidligere vært ansvarlig for å bygge nettbutikker i større selskaper, der det har vært hakket seigere prosesser. Hans erfaring er at veien fra idé til gjennomføring i Bildeler.no er alt annet enn lang.

– Beslutninger tas som oftest på dagen. For eksempel kjøpte vi fotostudioet i fjor, og det tok bare timer fra vi presenterte ideen til vi hadde bestilt. Vi er datadrevne og så lenge dataene tilsier at beslutningene gir mening så kjører vi på, akkurat som i annonseringen vår. Google Ads-kontoen styres ut fra hvor mye vi får i omsetning, ikke hva vi har i budsjett.

Det kan gjøre det ganske så artig å være Performance Marketing Manager, i tillegg til at du har såpass mye trafikk og data å bruke, mener han.

– I mindre nettbutikker må du vente opptil to måneder på å få svaret på en A/B-test. Vi har nok besøk og kjøp i nettbutikken at du får svarene i løpet av noen dager. Den nye stillingen vil få mye spillerom: Du vil ha ansvaret for plasseringen av et markedsbudsjett på 24 millioner kroner i året.

Stillingen fordrer at du har god erfaring innen markedsføring, særlig Google Ads. Bildeler.no har tidligere hatt byråer til denne jobben, men nå flytter de det inhouse.

Bildeler får nytt design, topp moderne lager og har et eget fotostudio.

– Vi trenger deg som kan grave enda dypere og finne gullet. Hos oss får du gjort dypdykk du kanskje ikke får tid til om du jobber i byrå. Her vil du få muligheten til det, å ta eierskap, utvikle og identifisere vekstmulighetene. Da kan vi vokse i antall millioner omsatt og ansatte, sier Alf-Henning.

Kontorplassen din vil være på Lierskogen i Viken, men de er selvsagt fleksible på hjemmekontor. Lokalene ligger knapt 25 minutter med bil fra Oslo sentrum. Bedriften har en egen hytte på Hafjell som kan brukes i alle årstider, kantineløsning på kontoret og gode rabatter på bildeler.

– Vi er en veldig trivelig og sammensveiset gjeng. Om du ikke synes en svær og datadrevet nettbutikk, splitter nye nettsider, store budsjetter og en topp moderne lagerløsning ikke høres spennende ut – da kan jeg ikke hjelpe deg, ler nettbutikksjefen.

Vil du vite mer om stillingen hos Bildeler.no? Les mer og send inn din søknad her.