En fagrådgiver hos Igaidi er en teknologiinteressert nysgjerrigper

Har du en bred forståelse for teknologi, kan anbefale gode løsninger og vil jobbe med innovasjon? Ja? Da bør du bli med på laget som fagrådgiver i IKT-avdelingen til Igaidi, akkurat som Joar Molvær og Torborg Eek.

Igaidi er landets største miljø innen innovasjonsrådgivning og offentlig finansiering av forsknings- og utviklingsprosjekter. Eller forklart av «innovasjonsguidene» selv:

– Om våre kunder ønsker å drive med forskning eller innovasjon, kan de søke til ulike støtteordninger. Vi bistår med å strukturere, videreutvikle og konkretisere disse fremtidsplanene, slik at kundene har større sannsynlighet for å få tildelt midler fra programmene som finnes i Norge. Det krever at vi har god peiling på «state of the art» av teknologi i ulike næringer.

Nå skal Igaidi ansette fire fagrådgivere innen IKT, og derfor er de på utkikk etter teknologiinteresserte nysgjerrigperer.

Ingen faktureringsjag

Igaidi har i dag kontorer i Drammen, Oslo, Bergen og Stavanger. Siden oppstarten i 2005 har de veiledet over 2000 kunder, og det har resultert i over fire milliarder i tilskudd. Mange av samarbeidspartnerne er ledestjerner innen sin bransje. Olje, gass, havbruk, energi, transport – aktører i alle de store næringene har fått hjelp av Igaidis fagrådgivere (eller «innovasjonsgaider» som de selv kaller det – derav selskapsnavnet).

– En viktig del av min jobb er å hele tiden være oppdatert på hvilken teknologi som er «hot». Bruker en kunde Kafka og MQ? Ja, da må jeg vite hva det er for noe, forteller Torborg.

Joar har en mastergrad i teknisk kybernetikk fra NTNU, og Torborg er utdannet sivilingeniør i datateknikk. Begge har erfaring som utviklere, og er i dag ansatt i IKT-avdelingen i Igaidi.

– Vi er mye mer involverte i hele utviklingen av søknadsprosessen enn å «bare skrive søknader». Vi må ha en tett relasjon med kundene for å forstå deres visjoner og hva de holder på med, sier Joar.

– Og på grunn av digitaliseringen ser vi at vårt fagfelt blir viktigere og viktigere. Det kreves IKT-kunnskaper i alle bransjer, og derfor får vi møte varierte og spennende kunder, legger han til.

Er du deres nye fagrådgiver? Søk på stillingen her! (Artikkelen fortsetter under bildet).

Joar Molvær og Torborg Eek i Igaidi.

«Så dette er akkurat som å jobbe i et gjennomsnittlig konsulentfirma», tenker du? Nei, faktisk ikke.

–  Vår forretningsmodell skiller seg helt fra tradisjonell konsulentvirksomhet. Vi tar kun betalt hvis kunden får støtte, og derfor er det ingen som henger over deg med et faktureringstakstameter, sier Joar.

– Jeg har tidligere jobbet i andre konsulentfirma, og noen ganger følte jeg nesten at vi kunne fakturert for all tiden vi brukte på fakturering. Slik er det absolutt ikke her, ler Torborg

Inspirerende kunder

For å bli fagrådgiver i Igaidi bør du ha en utdannelse under IKT-paraplyen. De trenger både juniorer og seniorer, så du er ikke diskvalifisert om du ikke har erfaring. Det viktigste er at du har teknologiforståelse og kan bygge relasjoner.

– Vi har et utrolig godt salgsapparat som sørger for at vi fagrådgivere ikke trenger å gjøre noen innsalg. I etterkant er det vi i fagavdelingen som har ansvaret for kundeoppfølging, forklarer Joar.

De fire stillingene kan besettes på kontorene i Drammen, Oslo, Stavanger eller Bergen.

– Våre kunder er gründere, startups eller store konsern, og du må kunne styre et møte for å få ut det du trenger. Vårt ansvar er å identifisere prosjektene som kan få støtte og skrive søknader. Dette krever at du setter deg inn i deres virksomhet og teknologi, legger han til.

Med andre ord, du må være utadvendt og kunne bygge gode relasjoner med kundene.

– Noe av det mest spennende med min jobb er å få lov til å komme på innsiden av store konsern. Vi skriver under på non disclosure agreements (NDA), og får full innsikt i deres planer i opptil fem år frem i tid, mener Torborg.

Du vil diskutere teknologi og utviklingsmuligheter med CTO-er, CFO-er og andre beslutningstakere. Dette er også noe Torborg savnet i jobben som utvikler.

– Da jeg holdt på med programmering var det disse folka som tok avgjørelsene, men satt gjerne på et annet kontor i et annet bygg. Nå får jeg diskutere og jobbe sammen med slike visjonærer til daglig. Det er ganske unikt, mener hun.

«Betalt videreutdanning»

Både Torborg og Joar er enige om at noe av det beste med jobben er at de alltid får påfyll av faglig kunnskap, enten det er konferanser, egen studietid eller presentasjoner fra kollegaer.

– Jeg pleier å spøke med at denne jobben egentlig er betalt videreutvikling, ler Joar.

– Det er et vanvittig kompetansemiljø her på huset. Siden vi jobber med så mange ulike bransjer er det alltid en ekspert på huset, sier Torborg.

Joar er selv med i kontorets sosialkomité, og forteller at de ofte har aktiviteter utenom jobb. Det kan være en klassisk afterwork, Fifa-turnering, poker eller brettspill-kvelder.

Foosball!

– Om ikke lenge skal vi ha en familietur i skogen. I fjor hadde vi juletrefest, og da var det vel nærmere 40 barn der.

Og man kan ikke skrive om trivsel på arbeidsplassen uten å nevne Drammen-kontorets egen kokk, nemlig William.

– Han er helt fantastisk. Vi får frokoster og lunsjer hver dag, og det er himmelsk. Vi hadde fersk skrei i går!

Er du Igaidis nye fagrådgiver/innovasjonsguide? Send inn din søknad her.

Igaidi-kokk William stilte gladelig opp på et bilde med kollegene.