En litt annerledes logistikkstilling: Har du lyst til å ta over jobben til Kjetil? 

De siste syv årene har Kjetil jobbet som Supply Chain Controller i Bonaventura Scandza. Nå skal han slutte, og derfor leter Bonaventura etter noen som kan ta over! 

Det er en lattermild stemning i sjette etasje i lokalene til Scandza på Solli Plass. Kollegaene småprater om sykling, så salgsprognoser. Jobb og privatliv glir fort over i hverandre. 

Ikke alle møterom ser ut som dette: Piano, neonlys, kjøkken og noe som best kan beskrives som en skulptur av en gris med serveringsbrett på hodet. 

Men så er ikke alle distributørselskaper som Bonaventura Scandza.

– Vi er et litt annerledes selskap. Vi gjør ting på vår måte, forteller Kjetil Lislelid. 

Han har jobbet som Supply Chain Controller i syv år. Fra å bli ansatt rett fra skolebenken har han jobbet seg opp til en posisjon med mye beslutningsansvar. Nå skal han slutte, men ser frem til at Bonaventura finner en solid erstatter. 

Kjetil og Mattis holder dørene åpne for en ny Supply Chain Controller.

– Du slutter ikke fordi du er misfornøyd? 

– Nei, jeg har jo verdens beste kollegaer. Mattis (Eriksen, sjef) er en av mine beste venner. Når man er såpass høyt og lavt sammen blir man veldig sammensveisa. Grunnen til at jeg bytter jobb er for å være litt nærmere hjemme, sier han. 

Men hva er egentlig en Supply Chain Controller?

Kort og greit er det en logistikkjobb hvor man har ansvar for FMCG-produkters verdikjede. Fra innkjøp, gjennom produksjon, salg og distribusjon er det en rekke valg som må tas. Eksempler er utarbeidelse av innkjøpsplan, oppfølging av varestrøm, optimalisering av varelager og distribusjon, analyser og KPI oppfølging. 

I Bonaventura er stillingen et slags bindeledd mellom salg, markedsavdeling og finans. 

Har du lyst til å ta over jobben til Kjetil? Send inn en søknad på mail til mattis.opstad.eriksen@scandza.com.

Fra gründerbedrift til Norges største distributør

Om du ikke har hørt om Bonaventura Scandza, har du garantert både sett og brukt produktene de jobber med. Blant merkevarene finner man proteinprodukter som Barebells og Bodylab, Repsils halstabletter, Finish og Vanish innen vask, Piz Buin solkrem, samt matvare fra Berit Nordstrand og Semper Glutenfrie produkter og barnemat.  

Det som i utgangspunktet var en gründerbedrift ble for fire år siden kjøpt opp av Scandza, og er i dag en av Norges største distributør av merkevarer til dagligvarer, faghandel, apotek og kiosk/bensin.

Resultatet er en blanding av det beste fra gründerverdiene sammen med tyngden i det å være et stort skandinavisk konsern med mange strenger å spille på. Bonaventuras internasjonale portefølje passer godt inn sammen med Scandzas egne merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips, Finsbråten og Leiv Vidar og gjør at Scandza står sterkt i norsk og skandinavisk handel.

Kastet ut på dypt vann, men aldri under bussen

Man skulle jo tro det å være en distributør mellom store internasjonale leverandører og sterke norske kunder er et hardt sted å være. Og det er det, påpeker Kjetil – men:

– For en ansatt er det den beste videreutdannelsen du kan tenke deg. Her kommer utfordringene på løpende bånd, høyt volum og lave marginer fører til et konstant jag etter forbedringer – kort sagt; her er det bra vekstvilkår for en bratt faglig læringskurve og personlig utvikling.

Som nyansatt og nyutdannet hoppet Kjetil Lislelid rett inn i rollen og fikk raskt mye beslutningsansvar. Nå kan jobben bli din!

Det var nettopp det Kjetil merket da han begynte i selskapet for syv år siden – rett fra skolebenken.

Å få så mye definisjonsmakt fra dag én var ikke bare enkelt. Læringskurven var bratt. Det var snakk om store arbeidsoppgaver og små marginer. Samtidig var sikkerhetsnettet hos Bonaventura veldig godt. Han hadde alltid noen å snakke med eller får hjelp av.

– Jeg hadde ingen formell erfaring fra bransjen da jeg kom hit, men ble raskt tatt under vingene til Mattis. Han har vært som en mentor for meg, sier Kjetil. 

– Mottoet vårt er at ‘Business is personal’, legger Mattis til. 

Den dag i dag trekker Kjetil frem eierskapet du får med såpass stort ansvar og tillit som en av hovedgrunnene til at han har trives så godt i stillingen.  

– Jeg ble kastet ut på dypt vann, men aldri under bussen, humrer han. 

Fra Supply Chain Controller til skandinavisk logistikkdirektør

Supply Chain Controller er en stilling som innebærer at man har ansvar for hele verdikjeden. Kjetil lager både salgsprognoser og innkjøpsprognoser, og følger varene helt fra produksjon til de er i butikk. I tillegg til god økonomisk oversikt og IT-kompetanse betyr det at han også må være god på kundekontakt, relasjoner, kommunikasjon og ha bred kommersiell forståelse. 

Sagt på en annen måte: I tillegg til å ha orden i Exel-ark må du kunne prate med folk og stå i diskusjoner.

– I blant er det viktigere å kunne ta et estimat på sparket fremfor å sitte og finregne, ler Mattis og følger opp: 

– For å være seriøs: Du må kunne dine prognoser, men i motsetning til andre lignende jobber må du også være flink til å begrunne valgene dine og se konsekvenser. Dette er ikke enda en talljobb hvor man plotter inn tall og er ferdig med det. Du må kjenne kundene, markedet, produktene og dine leverandører til fingerspissene for å ta raske og velbegrunnede avgjørelser sammen med dine kollegaer.

Selv begynte Mattis å jobbe som Supply Chain Controller da Bonaventura startet opp, før han senere ble Senior Supply Chain Manager. I dag er han logistikkdirektør for den skandinaviske tradeavdelingen til Bonaventura. 

– Dette er en stilling hvor man får mye ansvar, og har alle muligheter til å jobbe seg oppover, forteller han.

Mattis Opstad Eriksen er logistikksjef for den skandinaviske tradeavdelingen i Bonaventura Scandza, og potensielt din nye sjef.

Bonaventura Scandza leter også etter en ny Business Analyst. Les om den stillingen her. 

Ingen like dager

Kjetil sammenligner jobben sin med å drifte et selskap innad i selskapet. Han leverer regnskap til leverandørene månedlig. Om tallene ikke ser ut til å bli gode nok må han finne bedre løsninger: 

– Da er det viktig å ha en tett dialog med KAM (Key Account Manager) og Marketing. Kanskje må man gjøre noe med rabatt eller pris? Kanskje du må kjøpe inn et helt nytt produkt? Vi drifter et team ute på lager, er i kundemøter og står for prognoser. Ingen dager er like, med andre ord. 

Som Supply Chain Controller er det viktig å like tall og prognoser. Du bør være analytisk, nøyaktig, strukturert og ansvarsbevisst, samt evne å jobbe selvstendig og i team. Fordi Scandza har et tverrnordisk samarbeid, er det mulighet for også å jobbe med prosjekter i Sverige og Danmark. 

Relevante utdannelser er gjerne innen økonomi, finans og logistikk. Det er en fordel med noen års erfaring fra bransjen, men Bonaventura Scandza holder dørene sine åpne også for nysgjerrige og driftige nyutdannede. 

Høres dette ut som en jobb for deg? Send inn din søknad på mail til mattis.opstad.eriksen@scandza.com!