Er du en solid utvikler, på jakt etter mer meningsfylte oppdrag? Norsk Helsenett søker flere nye kollegaer til to seksjoner

Det som kjennetegner Norsk Helsenett (NHN) er at alle som jobber der brenner for det samme samfunnsoppdraget: Å hjelpe både innbyggere og helsepersonell med å få en enklere, tryggere og mer effektiv helsehverdag. Nå søker de utviklere til DevOps, frontend, fullstack Java og senior .Net til kontoret.

Samfunnskritiske oppgaver

Allerede på 90-tallet meldte det seg en tanke om å samle helse-Norge under ett på nett. Denne tanken utviklet seg til det som i dag er NHN: Et statseid selskap som skal sikre den digitale infrastrukturen og kommunikasjonen i helse-og omsorgssektoren i Norge. 

I dag står NHN bak flere plattformer og portaler som regnes som samfunnskritiske, og selskapet er nå nasjonal tjenesteleverandør av e-helsetjenester. De har dermed ansvar for drift og utvikling av plattformer de fleste av oss er kjent med, som e-resept, kjernejournal og helsenorge.no. 

Et eksempel på et prosjekt flere av avdelingene i NHN har vært engasjert i denne våren er en tjeneste som nettopp ble lansert: Korona-prøvesvar på helsenorge.no og kjernejournal. 

Nå kan både du som pasient og helsepersonell logge inn for å se prøvesvarene dine. For deg som privatperson får du svaret med én gang, i stedet for å måtte sitte i lange telefonkøer og vente på svar. For helsepersonell betyr dette at om du havner i en ulykke og kommer på sykehus eller legevakten, blir de raskt klar over at du også har korona, og kan på den måten hindre videre smitte. Her har utviklere fra NHN jobbet i et utrolig tempo for å ferdigstille en løsning, i godt samarbeid med store aktører som Folkehelseinstituttet. Dette er selve definisjonen på et samfunnskritisk oppdrag. 

Kjenner du at det klør i fingrene når du leser dette? Da er nok NHN stedet for deg! 

Noen av de ansatte som jobber i NHN.

Aldri stille og kjedelig 

En av seksjonene i NHN som nå søker utviklere er Innbyggertjenester. Leder Rikke Holmefjord forteller mer om arbeidsplassen du kan bli en del av: 

– Hos meg har vi syv utviklerteam og ett DevOps-team, samt et stort .Net-miljø med utrolig hyggelige folk. Det er et veldig høyt kompetansenivå her, og vi er stolte av både miljøet og prosjektene våre. 

Holmefjord understreker at det er flere fellesnevnere du bør kjenne deg igjen i for å passe godt inn hos henne. 

– Felles for alle som jobber i NHN er at vi er spesielt opptatt av samfunnsoppdraget vårt, det er det som driver oss i hverdagen. Dette kombinerer vi med en stor interesse for å videreutvikle og perfeksjonere digitale løsninger, og alle utviklerne trives i en hektisk hverdag hvor det jobbes veldig mye tverrfaglig på tvers av team og med utrolig mange spennende prosjekter gående samtidig. Det er aldri en stille eller kjedelig dag på kontoret, sier hun og ler. 

I seksjonen for Innbyggertjenester jobbes det kontinuerlig med integrasjonsprosjekter i større og mindre skala. Felles for prosjektene er å sørge for en trygg og effektiv opplevelse for innbyggerne som benytter seg av tjenestene, enten det er å ha innsyn i egen journal eller innsyn i fødselsregisteret (ja, nå kan du faktisk sjekke på nett hvor mye du veide da du ble født!). 

Seksjonen skal nå utvide og samtidig gjøre hvert team enda mer uavhengig, med mer kontroll på eget område. Derfor søker Holmefjord etter én DevOps-utvikler og flere frontend-utviklere og seniorutviklere for .Net, som alle vil jobbe med å drifte og videreutvikle helsenorge.no.

Høres det ut som noe for deg? Holmefjord understreker at de er på utkikk etter folk med god erfaring, men hun oppfordrer alle interesserte til å søke på stillingene. 

Les mer om stillingen som DevOps-utvikler her, om frontend-stillingen her og om seniorutvikler for .Net her.

Et tverrfaglig utviklingsmiljø 

Også seksjonen for helsepersonelltjenester søker nye kollegaer, nemlig javautviklere. Leder Finn Jensen ønsker seg folk som vil være med og gjøre en forskjell og som kjenner seg motivert av å bidra til det samfunnskritiske oppdraget. 

– Kombinasjonen av et høyt teknisk nivå og et stort samfunnsengasjement er det som skiller oss fra andre lignende selskaper, mener han. 

Som utvikler får du en hverdag som innebærer mye tverrfaglig samarbeid.


Der Holmefjords avdeling er innbyggerorientert, er Jensens avdeling orientert rundt løsninger til helsepersonell. De sørger for at helsepersonell har tilgang på og enkelt kan hente ut kritiske pasientopplysninger og sykdomshistorikk. I denne omgang søker de utviklere som skal jobbe med å videreutvikle kjernejournal.

– Jeg leter etter noen som liker å utvikle og som ønsker å levere løsninger som betyr noe. Du bør ha vært javautvikler en stund, like å ha fokus på høy kodekvalitet, samt kanskje være litt ekstra opptatt av sikkerhet og personvern, da løsningene våre inneholder store mengder sensitive data. 

Til gjengjeld kan Jensen tilby deg et godt miljø og en hverdag som innebærer mye tverrfaglig samarbeid. 

– Det som også gjør oss til et unikt miljø, er det tverrfaglige samarbeidet vi har med både klinikere, jurister og sikkerhetseksperter, som alle brenner for det samme oppdraget. Det er ikke ofte man som utvikler får jobbe så tett på spesialister fra disse fagområdene. Det sammen med en stor andel flinke konsulenter som bidrar med kompetanse og nytenkning, gjør at vi tilsammen blir et engasjert team som hver dag gyver løs på alle de viktige utfordringene vi får i fanget.

Les mer om stillingen som javautvikler her.

Enten du kjenner deg mest kallet til Innbyggertjenester eller Helsepersonelltjenester tilbyr begge avdelinger konkurransedyktig lønn og en fast stilling i moderne lokaler på Skøyen, som vil være en trygg stilling også i fremtiden. 

Både Holmefjord og  Jensen understreker at selskapet vil fortsette å utvide miljøet med flere interne og innleide ansatte. Du vil derfor kunne bli med på en spennende reise – hva blir morgendagens helsetjeneseløsning? 

Vi søker også etter flinke folk i Trondheim, les her for mer informasjon.