Er du en ung regnskapsfører med CFO-ambisjoner? Da vil denne konsernsjefen gjerne snakke med deg

Har du hørt om Lava Oslo? Konsernet står bak noen av byens beste restauranter og kjempet seg igjennom pandemien med enorm ståpåvilje og innovative nye forretningsideer – som hjemkjøring av gourmetmat-kit.

– Det er egentlig helt utrolig hva disse gutta har fått til. Helt uten ekstern funding har de bygget opp ti av byens beste restauranter og kommet seg helskinnet igjennom pandemien, sier Maria Aas-Eng.

– Nå skal vi bygge videre – de neste årene blir utrolig spennende, sier hun.

Superkokker bak perlerad av spisesteder

«Disse gutta» er superkokkene Tom Victor Gausdal, Even Ramsvik og Anders Braathen, samt alle medarbeiderne deres i Lava Oslo.

Siden kokkene startet selskapet i 2016 har de åpnet fantastiske restauranter som Katla, The Golden Chimp, Smalhans, Sentralen, Handwerk Botaniske, Hrimnir, Hitchhiker, Vega Snackbar og Brutus.

SUPERKOKKER: Fra venstre Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal og Anders Braathen står bak Lava Oslo. Foto: Anne Valeur

Lava Oslo er også deleiere i kantineselskapet Dugurd som nylig åpnet braksuksessen Bollebar på Nasjonalgalleriet.

Venter kraftig rekyl

Og Maria Aas-Eng er den nyansatte konsernsjefen som skal løfte Lava Oslo til nye høyder. Hun trenger hjelp og leter nå etter en ung, ambisiøs regnskapsfører med CFO-ambisjoner.

– Vi planlegger for en periode med kraftig vekst. Restaurantbransjen vil få en kraftig rekyl etter pandemien og den skal vi bruke til å bygge nye steder og konsepter: og da trenger jeg en dyktig økonom som kan hjelpe meg med å holde styr på galskapen, sier Aas-Eng.

Hva er det som gjør denne jobben så spennende?

– Her har man muligheten for å hoppe over mange trinn på karrierestigen. Den rette kandidaten vil gå rett inn i toppledelsen i et svært ambisiøst selskap og få muligheten til å påvirke strategiske veivalg og virksomhetskritiske beslutninger. I tillegg kan vi friste med svært mye god mat og drikke, ler sjefen for Lava Oslo.

LEKKERT: Restaurantene til Lava Oslo er blitt et populært tilskudd til Oslos restaurantverden.

Større ambisjoner enn å tjene penger

Selskapet har kontorer i Bjørvika, men den nye konsernsjefen bruker mye tid ute på de mange restaurantene.

– Jeg er fersk i gamet og har mye å lære om restaurantdrift, så det er nok ekstra nyttig for meg å være mye ute i felten. Men mat-, vin- og restaurantkompetanse har vi nok av i Lava. Det er heller ikke det viktigste når vi nå leter etter en ny kollega, sier Aas-Eng.

Hva må en CFO ha med seg av kompetanse og egenskaper for å passe inn i Lava Oslo?

– Dette en operasjonell stilling hvor vi forventer daglig jobbing med regnskap i Tripletex for alle selskapene i konsernet, i samarbeid med regnskapsbyrået vårt. Så den rette kandidaten kan verken være arbeidssky eller redd for å få møkk under neglene, sier hun.

I 2022 vil Lava Oslo omsette for rundt 200 millioner kroner og ambisjonene for årene som kommer er skyhøye.

–Joda, vi skal definitivt vokse økonomisk, men vi har andre og viktigere mål også. Vi ønsker rett og slett å være med å utvikle Oslo by og skal skape bransjens beste sted å jobbe, sier sjefen i Lava Oslo.