Er du ny Analytics Developer for merkevarer som Sørlandschips og Synnøve Finden?

Er du en erfaren konsulent med økonomibakgrunn, som trives med tverrfaglig samarbeid, rapportering og med et ønske om å jobbe med noen av Norges største merkevarer? Da er du kanskje den Scandza leter etter til en spennende og selvstendig stilling som Analytics Developer!

I skjæringspunktet mellom IT og økonomi

Scandza er en raskt voksende utfordrer innen nordiske konsumvarer, med 10 egne fabrikker og nærmere 1000 ansatte fordelt i Skandinavia, UK og Baltikum. I Norge tilbyr de en kombinasjon av kjente, lokale merkevarer som Sørlandschips, Synnøve Finden, Finsbråten og Leiv Vidar og større, internasjonale merkevarer.

For halvannet år siden flyttet Scandza sine norske kontorer til et felles hovedkontor på Solli i Oslo sentrum. Med om lag 100 ansatte samlet på ett sted ble det raskt tydelig at det var rom for flere kolleger i de luftige lokalene.

– Vi ser tydelig et behov for å få inn en Analytics Developer i økonomiavdelingen, forteller CFO i Finsbråten, Anders Tautra.

Som selskapets nye tilskudd til økonomienheten vil du jobbe mot alle Scandzas fire divisjoner; Norge, International, Emerging og Trade.

– De største divisjonene er den norske og den internasjonale. Emerging er for vekstselskapene våre med fokus på nye trender, slik som Bodylab, Berit Nordstrand og Elle Basic. Trade er for internasjonale merker vi distribuerer i Norge, slik som for eksempel Vanish og Nocco.

– Drømmekandidaten har økonomibakgrunn, men også god IT-forståelse. Du vil jobbe i skjæringspunktet mellom IT og økonomi. Hovedoppgaven vil være å definere opp og utvikle gode analyse- og rapporteringsløsninger på tvers i selskapet, sier Tautra. 

IT- direktør i Scandza, Liv Brekkenes, har også noen tanker om hvem de leter etter.

– Du skal være engasjert og glad i å ta ansvar. Du kommer ikke til en liste med oppgaver, men får i stor grad forme din egen stilling!

På hovedkontoret til Scandza er det store muligheter for smaksprøver. Foto: Sara Magnusson

Et bindeledd mellom bedrift og leverandør

Hvilke typiske oppgaver kan man forvente seg som Analytics Developer?

– Analyse og rapportering er et område som er viktig for vår forretning og som vi ønsker å satse mer på. Etter flere endringer i organisasjonen ser vi behov for å bygge opp strukturer, prosesser og rutiner på nytt, noe du vil være en sentral del av, sier Brekkenes.

I tillegg til å være med på å definere og utvikle dette, vil du både eie og forvalte den nye løsningen.

– Du vil jobbe tett med forretningen på alle nivåer når det gjelder å definere behov og være bindeledd mellom oss og leverandøren. Du vil også bidra med noe utvikling. Derfor er det et fortrinn med erfaring fra denne typen løsninger, men du skal også være motivert for å lære ny teknologi, understreker Brekkenes. 

I Scandza generelt mener både Brekkenes og Tautra at det er en gjennomgående flat struktur og kort vei til beslutninger. Dette betyr at du også i stor grad vil være med og forme din egen rolle.

– Vi har lite byråkrati her, og du får stort sett gjennomslag for ideer og forslag, sier Tautra.

En av mange fordeler med sentraliseringen av det norske hovedkontoret og sammenslåingen av flere selskaper er det nyoppståtte miljøet, mener han. 

– Etter at vi flyttet til Solli har det også blitt mye lettere å bygge på det sosiale miljøet på jobb. Det er lav terskel for å finne på ting sammen og det er vanlig at vi spiser lunsj på tvers av avdelinger. Vi har et veldig åpent miljø her hvor det er lett å bli kjent med folk.

Høres dette ut som arbeidsplassen for deg? Send en CV og søknad til [email protected], og husk å skrive “Talent Media” i emnefeltet!