Ferskvarehuset og Coop utvider. Snart åpner deres nye fabrikk for pommes frites og frosne grønnsaker dørene

Et av Europas mest automatiserte pakkerier for salat skal utvide! Dette åpner opp for mange nye, spennende stillinger, hvor du kan få muligheten til å være med på selve oppstarten av Ferskvarehusets nye fabrikk. 

De søker i første omgang en teknisk leder, avdelingsleder, produktutvikler og innkjøpsleder. Les mer om hver stilling!

Fra ferskvare til frosne produkter

Ferskvarehuset startet opp på Frosta, nord for Trondheim i 2007. I dag ligger fabrikken på Gardermoen, har 50 ansatte og er eid sammen med Coop Norge. 

Fabrikksjef Jan Kåre Sundal forteller litt om reisen. 

– Vi begynte som et lite team som gjorde alt. At vi nå er 50 ansatte og har Coop Norge med på eiersiden er helt utrolig. Det er nettopp fordi vi er en del av Coop at vi nå kan gjøre denne store utvidelsen. Skal man satse langsiktig er det viktig å ha langsiktige leveranseavtaler og en god støttespiller i ryggen. Det har vi med Coop Norge. 

Foto: Stian Frøysang

Men hva innebærer egentlig denne store utvidelsen? 

–  Frem til nå har vi kun drevet med ferskvare, i form av skylling, tørking og pakking av salat til butikk og salatbar, og kutting av delikatesseost til butikk. Vi er nå i gang med å utvide til å også å produsere frosne produkter. Vi bygger for tiden ut en frysefabrikk og et frysehotell, forteller daglig leder Terje Viken. 

Frysehotell? 

– Det er vårt ord for fryselager. Det er der varene blir lagret frem til de sendes videre til andre lagre. 

Ferskvarehusets nye avdeling skal produsere pommes frites og frosne grønnsaker, som vil drives parallelt med de eksisterende avdelingene for salat og delikatesseost. 

Coop og Ferskvarehuset blir dermed Norges tredje produsent av pommes frites. Og da snakker vi storproduksjon. 

Sundal skyter inn at de vil ha inn mellom seks og åtte tonn råvarer i timen på pommes frites-linja. 

– Dét er mye potet, det, ler han. 

Her skal den nye frysefabrikken stå klar i 2020, noe Terje Viken og Jan Kåre Sundal gleder seg veldig til. Foto: Sara Magnusson

Vil du være en del av teamet?

– Vi bygger Norges mest moderne fabrikk for produksjon av pommes frites og frosne grønnsaker. Det er veldig spennende å være en del av dette. Både fabrikken og hotellet vil benytte toppmoderne teknologiske løsninger og ha høy automasjonsgrad, forteller Viken. 

Det Ferskvarehuset trenger nå er derfor mennesker som kan være med på den videre reisen, og som evner å tenke nytt og se nye muligheter. Fabrikksjef Sundal forteller mer om hvem de leter etter. 

– I første omgang leter vi etter fire nøkkelpersoner. Det som er felles for alle stillingene er at de vil få være med på noe helt nytt. De blir en del av det første teamet i vår nye avdeling, samtidig som flere av dem jobber på tvers av avdelinger.  Det er derfor utrolig viktig at de er gode på samarbeid, sultne, og klare for å ta i et tak. De må være resultatorienterte, og vi skal alle jobbe mot det samme målet, sier han engasjert. 

– Det er viktig at vi får inn noen med litt erfaring, og de skal ha evnen til å se utover sitt eget felt, legger Viken til. 

Til gjengjeld kan de love denyansatte en toppmoderne og langsiktig arbeidsplass, trygghet, et stort nettverk og muligheten til å være med på en veldig spennende satsing for Coops egne merkevarer!

Fra deltid til produksjonssjef

Som en del av teamet på Ferskvarehuset er det store muligheter for å klatre i systemet. Så lenge du er engasjert og ivrig vil mulighetene følge, mener produksjonssjef Zilvinas Ciuzelis. Han begynte på fabrikken for seks år siden og har raskt bygget seg en karriere. 

– Jeg søkte meg til Ferskvarehuset da det lå utenfor Trondheim. Jeg søkte i utgangspunktet som vaskehjelp ved siden av studiene. Den fikk jeg ikke. Jeg fikk derimot prøve meg på andre oppgaver i fabrikken. 

Nysgjerrigheten til Zilvinas ble lagt merke til og Ferskvarehuset bestemte seg for å satse på ham. 

Zilvinas Ciuzelis har klatret seg oppover siden han begynte hos Ferskvarehuset for seks år siden. Foto: Sara Magnusson

– Etter å ha jobbet litt overalt fikk jeg ansvar for lageret. Da fabrikken skulle flytte til Oslo fikk jeg tilbud om å bli med på lasset. Etterhvert åpnet det seg en stilling som produksjonssjef og det er min rolle i dag, sier han stolt. 

Ciuzelis kommer opprinnelig fra Litauen. Sundal og Viken understreker at mangfold alltid er viktig for dem når de rekrutterer. 

– Det viktige for oss er å finne riktig person til riktig stilling. Det er gøy at vi har så mange forskjellige mennesker under samme tak, og flere skal det bli, avslutter Viken. 

Høres dette ut som noe for deg? Gå inn på stillingsannonsen for teknisk leder, avdelingsleder, produktutvikler eller innkjøpsleder for mer info og for å søke!