Glad i struktur, tall og mennesker? Coop Norge leter etter to nye planleggere til vareforsyning!

Er du glad i tall og struktur og liker å ha mange baller i luften? Kunne du tenke deg mye ansvar samtidig som du har en av Norges største butikkjeder i ryggen? Coop Norge leter etter to nye planleggere til avdelingen for vareforsyning! 

Ikke bare én, men to!

Tove Lisbeth Johansen er leder for vareforsyning. Hun forteller at de leter etter to nye kolleger, én fast og en til et vikariat på halvannet år. 

– Begge stillingene er som planlegger for vareforsyning, men innenfor forskjellige kategorier. Den som trer inn i den faste stillingen vil jobbe med leverandører innenfor kategorien farge, mens vikariatet er innenfor kategorien bolig

Du som skal jobbe innenfor farge vil spesielt jobbe med leverandører av maling og tilbehør, mens du som skal jobbe innenfor bolig vil jobbe med leverandører av artikler til kjøkken og hjem. 

Tove Lisbeth Johansen blir din nærmeste leder på Langhus. Foto: Kathinka Wang

Johansen understreker at selv om dere jobber med egne kategorier og porteføljer av leverandører, er stort sett oppgavene de samme for begge stillinger. Hun tar oss gjennom hva en vanlig dag for en planlegger hos vareforsyning kan innebære. 

– Du har en portefølje med leverandører innenfor din faste kategori. Du har kanskje rundt 40 leverandører du har ansvar for å vedlikeholde parametere på via et prognosesystem. Prognose er virkelig et nøkkelord i hverdagen til en planlegger. 

Johansen forteller at du vil bruke mye av dagen på behovsberegning, oppfølging av leverandører og leveranser, samt ha mye kontakt med andre avdelinger som kategori og  lagerdrift   

– Drømmekandidatene er analytisk anlagt og glad i tall. Du bør rett og slett være litt nerd, for du kommer til å jobbe mye med prognoser og benytte Excel som støtteverktøy. Men du skal også være glad i mennesker! Vi på vareforsyning er selve bindeleddet mellom alle de andre avdelingene og du må regne med mye samarbeid på tvers. Derfor er det en fordel å være glad i relasjonsbygging, sier Johansen. 

Ellers vektlegger de erfaring og personlighet og er alltid på utkikk etter proaktive og initiativrike folk som glir inn i miljøet. 

Et bindeledd i verdikjeden

En av de som jobber for vareforsyning er logistikkplanleggeren Jørgen Dahl Fossum. 

Han jobber med mye av det samme som sine to kommende kollegaer skal, men i en annen kategori. 

– Jeg jobber med leverandører innenfor verktøy, med alt fra driller til reoler, og innenfor hage, med gresstrimmere, robotklippere og andre hageredskaper. 

Dahl Fossum har vært i Coop Norge en god stund. Han startet i lagerdrift ved siden av studiene og har siden gått over til andre roller innad i selskapet. 

– Etter studiene jobbet jeg en stund som transportkoordinator, før jeg gikk over i rollen som logistikkplanlegger for et år siden. 

Trives du hos vareforsyning? 

– Absolutt. Det er veldig gøy å være bindeleddet som drar inn logistikk i hele verdikjeden. Det er spennende å jobbe med så mange forskjellige mennesker og samarbeide på tvers av avdelinger og fagfelt. 

Han forteller at gjennom jobben som planlegger får du innsyn i en stor del av bedriften. 

– Det å jobbe i noe så stort som Coop Norge gir mange muligheter til å bygge nettverk og til å kunne utvikle seg internt. 

Jørgen Dahl Fossum har vært i Coop lenge og fått prøvd seg på mange forskjellige oppgaver. Han stortrives! Foto: Kathinka Wang

– Dette er et sted folk blir lenge

Johansen forteller at i Coop Norge har alle KPIer og måletall de følger. Et av disse måletallene er servicegrad. Dette er et viktig begrep for de 12 ansatte hos vareforsyning. 

– Servicegrad vil si hvor gode vi er på å levere det butikkene ønsker når de bestiller varer til hyllene. Det er et veldig viktig parameter for oss. Vi må hele tiden ligge på et jevnt, høyt nivå, hvis ikke står butikkhyllene tomme og det blir tapt omsetning og fortjeneste. 

Johansen sier dette er noe alle på vareforsyning kontinuerlig jobber for å opprettholde, og det vil også være en viktig del av jobben som planlegger. 

Men avdelingen jobber også for å opprettholde et godt miljø!  

– Coop er en arbeidsplass med gode muligheter for utvikling. Dette er et sted folk blir lenge. Vareforsyning består av en god blanding av ungt og voksent. Noen med lang og noen med kortere fartstid. Ulik alder, kjønn og bakgrunn bidrar nok mye til å skape et så godt miljø.

 Folk slutter liksom ikke her, sier Johansen lattermildt. 

– Vi scorer veldig høyt på alle medarbeiderundersøkelser. Mine ansatte begrunner det med  lav terskel for å diskutere og løse problemstillinger i fellesskap. Alle ønsker at vi sammen skal lykkes, avslutter hun. 

Høres dette ut som noe for deg? Søk på stillingene her