Hafslund Strøm søker fingernem utvikler

Hafslund Strøm er en av landets ledende leverandører innen strøm til privat- og bedriftsmarkedet. De er også ledende innen skybaserte løsninger, ifølge utvikler Øyvind Bergo-Miranda.

Opp i skyene

Mange snakker om Microsoft Azure i IT-miljøer og skytjenesten seiler opp som en klar favoritt, skriver Computer World.

Det siste året har Hafslunds utviklerteam jobbet knallhardt for å realisere en skyløsning for selskapet. Ved å benytte seg av Microsoft Azure er Hafslund Strøm sannsynligvis det første strømselskapet i Europa som flytter «alt» over i skyen.

– Vi har bygget en ny løsning fra bunn av og har gjort om på alt, både frontend og backend. Det har vært et stort prosjekt der alle har hatt nok å henge fingrene i. Det er ganske spennende å være ledende innenfor denne typen utvikling for strømselskaper, sier Bergo-Miranda.

Selv har han jobbet mye med en forbruksdatabase som blant annet lagrer alt av måleravlesninger og alt forbruket til kundene.

– Man kan kalle det et gigantisk puslespill der alle bitene må passe.Det er 15-16 mikrotjenester som hver består av en rekke komponenter. Jeg vil beskrive det som ganske komplekst arbeid.

Ambisjonene for utviklerteamet i Hafslund Strøm stopper ikke der. De er i dag en gjeng på åtte stykker som stadig utvikler og videreutvikler mikrotjenester, og portaler i Angular og Microsoft MVC-rammeverket.

– Det er heller ikke usannsynlig at vi en gang i framtiden kan bevege oss over på å utvikle apper, legger han til.

Hafslund holder i dag til på Skøyen i Oslo. De seks ulike Hafslund-selskapene har til sammen over 300 ansatte, der rundt 50 stykker jobber med utvikling og IT.

Trenger fingernem utvikler

For at disse målsettingene skal virkeliggjøres trenger de å styrke teamet med en ny utvikler.

– Denne jobben er ikke rigid og du vil komme tett på forretningsutviklingen. Du vil ikke få en anonym rolle, men du vil være involvert og ha stor mulighet til å påvirke og ta ansvar.

Han forteller videre at de ønsker en person som gjerne har noen år på baken og relevant utdanning. Om du kan flere programmeringsspråk er det en fordel, men om du føler deg kvalifisert er de interessert i å høre fra deg.

Bergo-Miranda beskriver utviklerteamet som et sosialt og hyggelig miljø med lav takhøyde og mye humor. Utviklerne er en del av et ungt arbeidsmiljø og de er ikke «stuet bort i et hjørne».

– Vi ønsker oss en person som er motivert og interessert i å lære seg nye ting. Du skal kunne ta ansvar og jobbe selvstendig. Man får mye frihet og får jobbe for en framtidsretta bedrift.

– Du må gjerne kunne lære oss noe også, ler han.

Er du Hafslunds neste utvikler?

Kontakt: Anders Helsem, Produktsjef

Email: anders.harald.helsem@hafslundstrom.no

Tlf: 975 86 383

 

Denne stillingen har utløpt.