Har du lyst til å lede transport og distribusjon fra Norges smarteste logistikksenter?

På Langhus finner man Coops faghandelsmiljø og distribusjonssenter som forsyner 1200 av Coops butikker med non-food- og byggevarer. Bredden i varegruppene er stor – alt fra ullsokker, gummistøvler og festdrakter til dusjkabinett, kajakker og hagemøbler. Årlig distribuerer Coop Faghandel til sammen 280.000 kubikkmeter med gods, eller 11.500 25 fots kontainere, ut til butikk og e-handelskunder. Settes alle kontainerne etter hverandre tilsvarer volumet distansen Oslo S – Fredrikstad.

Coop Faghandel søker nå leder for den utgående transporten. 

Se mulighetene i moderne teknologi

– Som leder for utgående transport vil du få ansvaret for varene fra de forlater lageret ved Coop Faghandel til de ankommer mottaker. Vi er blant de største transportkjøperne i Norge, og det er derfor en betydelig avtale man vil få ansvaret for, sier direktør for logistikk Faghandel, Stian Bye.

I disse dager bygger Coop Faghandel «Norges smarteste logistikksenter» som vil kombinere automasjon med konvensjonelt lager. Coop øker i både omsetning og volum, og ved å investere i automasjon, nytt høyvarelager og småvareanlegg vil Coop Faghandel være godt rustet for fremtiden.

Ved Coop Faghandel på Langhus bygges et av landets smarteste logistikksenter. Bygget med den karakteristiske grønnfargen skal stå ferdig i 2021. Foto: Coop

Det nye logistikksenteret skal stå ferdig ved inngangen av 2021. Trer du inn i stillingen i år, får du være med på hele oppstartsperioden. Bye mener dette vil være en veldig spennende reise å følge.

– Jeg mener dette er en av de mest interessante stillingene hos oss. Du må jobbe med butikker og transportører ute i felten, sjonglere kundekrav opp mot kostnadsbudsjetter, samt skape engasjement både internt i Coop og hos samarbeidspartnere, sier Magnus Røine, leder for utgående logistikk ved Coop Faghandel.

Faktisk har både Bye og Røine tidligere hatt stillingen som lyses ut, så de vet hva de snakker om.

– Denne stillingen krever at man har relevant utdanning og erfaring innen logistikk. En interesse for teknologi er også viktig. Vi har i dag det teknologiske fundamentet til å lage altomfattende sporingsløsninger for transporten vår – men vi har ikke utnyttet dette fullt ut ennå, sier Røine.

– Vi håper at ny leder for utgående transport kan se mulighetene i ny teknologi og nye løsninger.

Setter kunden først

E-handel blir en stadig større del av vår omsetning, samtidig er dette en x-faktor, mener de. Kravene til sluttbruker er helt annerledes enn butikk. Coop Faghandel må tilpasse seg kundene og det krever nye leveringsløsninger og servicemodeller. Samtidig er vi opptatt av bærekraft og mer miljøvennlig transport.

– Som en stor aktør i markedet må vi hele tiden sørge for å være i forkant, mener Bye.

Coops nettbutikk sender varer fra Langhus. Her holder Røine en pakke som skal ut til en privatkunde.

Siden Coop Faghandel leverer til hele Norge, er man i tett kontakt med butikker og transportører.

– 80 prosent av vår transport er fra dør til dør. Det kan derimot være veldig langt mellom dørene, som transport fra Langhus til Kirkenes. Mye kan skje på veien og etter hvert blir man god på hvordan geografi, fergetider og værforhold påvirker transportruter og leveransetid, sier Røine.

Røine nevner at Coop har en kultur for å sette kunden først. Han trekker frem én situasjon fra en hektisk sluttspurt til julefeiringen.

– Jeg husker særlig en lille julaften, da vi måtte levere en bamse på 2,4 meter. Bamsen ville ikke rukket frem til julaften med ordinær transport fra Langhus og ble kjørt med budbil rett hjem til kunden. Forhåpentligvis klarte vi å redde julaften til mer enn én person!

– Når man syr alt dette sammen får man en utrolig variert stilling, legger han til.

Analytiske evner verdsettes

Stillingen innebærer ansvar for løpende drift og videreutvikling av distribusjon til Coops butikker og kunder. Det setter krav til hvem som tar jobben.

– Vi trenger en person som er analytisk, har full oversikt og som vet hvordan ting slår ut. Samtidig skal du være en god Coop-ambassadør, en som setter kunden først, og bidrar til en helhetlig verdikjede. For å få dette til må man være en lagspiller, og en som vet hvordan man når igjennom til et annet selskap – altså transportøren, forteller de.

Her står Røine og Bye ved «E6», hovedpulsåren på Coops lager i Langhus.

Oppsummert vil mål i denne rollen være å utvikle gode distribusjonsløsninger, leveringskvalitet og videreutvikling av Coops transport.

Stillingen vil ha kontorplass på Langhus, og være en del av Røines ledergruppe. På Coop Faghandel blir du del av et stort fellesskap, med kollegaer som jobber tett sammen og som er opptatte av å lykkes.

Høres dette ut som noe for deg? Søk på stillingen her!