Her får den rette økonomen være med på alt

For all del: Det er sikkert motiverende å jobbe i en av de virkelig store firmaene i Norge. Være en av tusenvis av mennesker som trekker i samme retning.

På den annen side er det ofte i litt mindre bedrifter at en virkelig får en hånd på rattet.

Nå har det åpnet seg en spennende mulighet i et spennende Oslo-selskap med store ambisjoner de neste årene. Som ny økonomisjef i R. Bergersen Sikkerhet og Design er det knapt noen grenser for hvilke deler av driften du får være med på å påvirke.

Og daglig leder Raymond Lund er glassklar på at stillingen gjerne kan bli besatt av noen som ikke har «økonomisjef» på CV-en fra før. Bare du har grunnleggende kunnskap og ambisjoner.

– Vi kan godt ansette en som i dag for eksempel er controller, og ønsker å ta steget videre. Det viktigste er at du er opptatt av god drift og har lyst til å være med på utvikling, sier han.

Skal vokse

Vi møter Lund i den splitter nye R. Bergersen-butikken på Harbitz torg på Skøyen i Oslo.

Det blinker i blankpolerte produkter langs reolene: Her er alle tenkelige typer lås, sikkerhetssystemer og interiørbeslag stilt ut. R. Bergesen har laget, solgt og montert det ypperste varekategoriene har å by på helt siden den første butikken åpnet i Trondheimsveien i 1972.

Med sitt store utvalg, særlig innen sikkerhet, dør- og interiørbeslag, har R. Bergesen gjennom årene blitt et velkjent navn for låsesmeder, entreprenører arkitekter, og interiørdesignere.

I årene som kommer vil også folk flest bli mer oppmerksom på navnet, etter hvert som stadig flere utsalgssteder etableres.

De siste årene er grunnmuren lagt for betydelig vekst. Den starter nå.

– Vi har allerede investert en god del i å bygge denne butikken på Skøyen, og pusse opp våre andre to butikker i Oslo. Nå vil vi etablere flere utsalgssteder, sier Lund.

Raymond Lund er daglig leder i R. Bergesen Sikkerhet & Design. Foto: Talent Media

Kompleks organisasjon

R. Bergesen har også en avdeling som er dedikert til prosjektsalg overfor for eksempel entreprenører og borettslag, en avdeling som bygger nye låssystemer, markedsavdeling, IT-folk og en serviceavdeling med en liten bataljon montører.

Og for å rydde det av veien en gang for alle: Moderne låssystemer er langt fra noe gammelmodig og «satt». Systemene inneholder avansert teknologi og dette er en bransje i en rivende utvikling.

Denne utviklingen er R. Bergesen tett på, blant annet i samarbeid med Unloc, et norsk teknologiselskap som utvikler app-basert låsteknologi.

Vil du søke på stillingen som økonomisjef i R. Bergersen Sikkerhet & Design? Send CV og søknad hit!

De større prosjektene deres kan dessuten være av svimlende størrelser. Straks går R. Bergesen for eksempel i gang med å skifte samtlige inngangsdører og porttelefonanlegg, i et av Norges største borettslag på Ammerud i Oslo, med over 900 leiligheter.

I tillegg starter nå levering til selskapets hittil største enkeltprosjekt. Dette innbefatter levering og montering av alt av lås og beslag til Via Vika, et av Oslos prestisjeprosjekter inne kontor og forretningsbygg, på hele 62.500 kvadratmeter.

Dette er bare to av mange prosjekter det jobbes med om dagen.

Det er i det hele tatt en kompleks organisasjon som skjuler seg bak det tradisjonsrike navnet – både en produksjonsbedrift, håndverksbedrift og salgsoperasjon.

Alt henger sammen med alt, og alle avdelinger skal bli større.

Med slike planer blir det ekstra viktig å følge med på lønnsomheten og sørge for effektiv, sunn og god drift i alle ledd.

– Vi trenger gode folk til å gjøre analyser og følge opp både før, under og etter f.eks. etableringen av nye butikker eller større prosjektleveranser, sier Lund.

Mange baller i lufta

Den nye økonomisjefen får dessuten jobbe med alt fra investeringsanalyser til kostnadskontroll, etablering og oppfølging av rutiner for drift, likviditet, regnskap- og økonomirapporter.

Budsjettering, prognoser, oppfølging av kunders og leverandørers konto, prosjektregnskap og kontrollrutiner hører alle med til ansvarsområdene.

Selskapet har outsourcet selve regnskapsføringen og lønnskjøringen.

– Og så får vedkommende bidra i strategiprosesser og muligheten til å utøve stor innflytelse på hvordan bedriften utvikler seg, legger den daglige lederen til.

Fra venstre Christoffer Kristiansen, Lars Forfang, Raymond Lund, Elise Johnston Taso, Fredrik Lund (og hunden Bobby) har en god tone på bakrommet i den nye R. Bergersen Design & Sikkerhet-butikken på Skøyen i Oslo.

 

Dette er altså jobben for en som liker å ha mer enn en finger med i spillet – og ikke lar seg overvelde av å ha mange baller i lufta. Det er en rolle der det kan komme godt med å ha noe kjennskap til varehandel – skjønne seg på bruttomarginer, varelager og slike ting – og krever en person som er opptatt av detaljer og nøye med oppfølging.

– Økonomer kan deles i to grupper: Finansøkonomer og driftsøkonomer. Jeg vil ha en som skjønner seg på god drift i handelsbedrifter! slår Raymond Lund fast.

Trives sammen

Til gjengjeld får du en spennende jobb i et allsidig og hyggelig miljø med stort mangfold – her jobber det både menn og kvinner, 17 år gamle lærlinger og veteraner i 50-åra.

– Jeg har inntrykk av at folk trives godt sammen og synes dette er et fint sted å jobbe. Selvsagt setter de ansatte stor pris på at vi har holdt alle i jobb gjennom korona-perioden, og til og med ansatt mange nye. Vi er snart 50 ansatte, og ser for oss å ansette 20-30 nye dyktige personer de neste 3-4 årene, sier Lund. 

Selskapet er privateid med sterke eiere i ryggen.

Lund spår at den nye økonomisjefen hans kan komme til både å utvikle seg selv, og på sikt bli en kandidat til enda større oppgaver i bedriften.

Så det er fristende å si at den som vil låse opp det fulle potensialet i sin egen yrkeskarriere, bør maile Raymond Lund og R. Bergesen Sikkerhet og Design AS en CV og en kort søknad!

Besøk gjerne selskapets nettsider for mer informasjon.