Her får du jobbe med toppmoderne teknologi

Vijay Shanmugappirabu, Finn Kristian Jørstad og Recep Cetin jobber alle som konsulenter i IT-selskapet EVRY, på avdelingen for konsulenttjenester, EVRY Consulting. Vi har fått et innblikk i hvordan det er å være en del av Norges største IT-selskap, med 8 500 ansatte totalt.

Vijay jobber som funksjonell arkitekt og teamleder, mens Finn Kristian og Recep er utviklere i DevOps-prosjekter.

– Hvorfor valgte dere å begynne i EVRY?

– Jeg jobbet tidligere i en startup. Men jeg følte at min personlige utvikling der stagnerte. Derfor tok jeg ferden videre med EVRY. Her er mulighetene flere og bedre, det er litt annerledes å være i et fagmiljø med flere tusen utviklere kontra 20, sier Finn Kristian lattermildt.

Recep på sin side er godt bevandret i store selskaper.

– Jeg kommer fra et annet monster av et selskap, og valgte å gå over til EVRY fordi de er veldig frempå på ny teknologi og spesielt skyteknologi, som jeg er veldig interessert i. Det har vært gulroten for å komme hit. EVRY er allerede en av de største Microsoft-partnerne i Norden, og har et strategisk partnerskap med Amazon, Google og GitHub. Faktisk er EVRY den første komplette tjenesteleverandøren som inngår et slikt samarbeid med GitHub i Europa, det er helt utrolig!

Han legger til at selskapet alltid oppmuntrer til ny teknologi og nye prosjekter.

– For tiden er open source prosjekter veldig populært, derfor har vi mange konsulenter som bidrar i open source prosjekter om dagen.

Interessert i å jobbe i EVRY? Les mer her!

Recep og Finn Kristian elsker variasjonen de får av å være konsulenter. Foto: Sara Magnusson

Foredrag, kurs og kunnskapsdeling

At EVRY oppmuntrer til nye tenkemåter og interesseområder er vel og bra, men hva tilbyr egentlig selskapet sine ansatte?

For det første ønsker de at de ansatte skal ta kurs. Hvilke kurs det er snakk om er opp til deg!

– Finner du et kurs du vil ta får du det dekket av jobben. Jeg fant for eksempel et kurs i software architecture som jeg ønsket å ta for å heve den tekniske kompetansen min, noe jobben sponset, forteller Vijay.

– Ja, jeg har aldri opplevd at man trenger å argumentere spesielt for å få ta kurs, ledelsen er bare glad for at du viser engasjement, sier Recep.

En stor del av EVRYs kunnskap ligger allerede hos de ansatte, og gjennom selskapets intranett foregår det mye kunnskapsdeling.

– Stiller du et spørsmål på Workplace kan du potensielt få 3000 gode svar. Jo mer du engasjerer deg og stiller spørsmål, jo større nettverk innad vil du få. Folk på jobben sitter på utrolig mye kunnskap, mener Recep.

EVRY søker nye utviklere! Les mer her. 

– Vi har også egne faggrupper man kan være med i om man ønsker å fordype seg i en type teknologi, for eksempel har vi egne Java-grupper, legger Finn Kristian til.

Vijay begynte i EVRY i mai, og stortrives! Foto: Kathinka Wang

Variasjon og toppmoderne teknologi

Som konsulent i EVRY vil du bistå i prosjekter til kunder.

For tiden jobber Vijay hos E-helse, Finn Kristian i NSB og Recep hos Entur.

Vijay forteller at man som konsulent får velge sine egne prosjekter basert på interesse. Så fremt kunden godkjenner deg og du har relevant kompetanse, er det litt opp til deg hvor du vil jobbe.

– Jeg har vært på oppdrag hos E-helse siden august, og skal være her til sommeren neste år med mulighet for forlengelse. Her er jeg ansatt som funksjonell arkitekt og som produkteier på et av teamene, forteller Vijay.

Recep har jobbet hos Entur i et år allerede.

– Jeg er ansatt som DevOps-konsulent og jobber mest med infrastruktur på skyløsninger. Jeg jobber mye med plattformen applikasjonene kjører i og med automatisering av tjenester for å gjøre livet til utviklerne lettere. Det er flere konsulenter fra EVRY hos Entur som jobber med alt fra frontend til backend og skytjenester, sier han.

Recep forteller at han kommer til å bli på dette prosjektet en stund til, kontrakten hans ble nemlig nettopp forlenget.

– Det jeg satte pris på var at lederen min ringte meg og spurte om jeg ønsket å takke ja til en forlengelse av kontrakten, eller om jeg ønsket å gå videre til et nytt prosjekt. Man blir ikke bare dyttet inn i ting, du må ha lyst og være motivert. Er du ikke det kan du gå inn i nye prosjekter eller til og med inn i nye avdelinger!

– Ønsker du å jobbe med andre prosjekter er du allerede i Norges største konsulentselskap, sier han lattermildt.

Variasjonen er noe konsulentene setter stor pris på, men foreløpig har ingen av dem noen plan om å gå videre til et nytt prosjekt.

– Noe av det beste med å være på oppdrag hos store kunder er at man får være med på å utvikle toppmoderne teknologiske løsninger. De vi samarbeider med i NSB er like opptatt av ny teknologi som oss, derfor begynner vi nå å se på Kotlin, sier Finn Kristian engasjert.

– Det er en konkurrent til Java-språket, som utvikler seg i et mye raskere tempo og har mange fordeler over Java. I NSB prøver vi nå å implementere Kotlin i de nye løsningene vi lager og det er utrolig spennende!

– Dette er gulroten for alle oss som virkelig er opptatt av teknologi. I EVRY får man muligheten til å alltid holde seg oppdatert på det nyeste på markedet.

Interessert i å jobbe i som utvikler i Norges ledende IT-selskap? Søk her, og husk å skrive «EVRY Utvikler (TM)» i søknaden.