– Hos oss får BI-arkitekten påvirke teknologivalg og systemer

NAF er i endring, i takt med teknologiske utviklingen ellers i samfunnet. Behovene til de 500.000 medlemmene er i endring, og for å kunne levere disse behovene står teknologi sentralt. Verksted, reiseopplevelser, bilberging og apper er bare noe av det som skaper totalopplevelsen for NAFs medlemmer.

For å ha en teknisk los gjennom denne transportrevolusjonen oppretter NAF nå en egen stilling for en BI-arkitekt.

NAF tror på å ta beslutninger basert på data, og BI-arkitektens fremste oppgave er å støtte både ledelse og resten av organisasjonen på å omsette data til innsikt og læring.

– Vi har bygd en ny BI-plattform og trenger en arkitekt som kan ta ansvaret for denne. I tillegg skal du ha arkitektur- og utviklingsansvar, forteller leder for utvikling i NAF Henrik Melvold.

NAF lyser også ut flere stillinger, blant annet for løsningsarkitekt/teamlederUX-ere og analytikere.

Ingen gammel spaghetti

Vår nye plattform er flunkende ny og er basert på mønsterpraksis fra 2019, sier Melvold.

– Vårt gamle datavarehus var åtte år gammelt, og vi valgte å heller skrive om alt. Hos oss finner du ingen teknisk gjeld og gammel suppe. Vår BI-plattform er bygd på Microsoft Azure og er såpass nytt at vi nesten ikke fant konsulenter med nødvendig kompetanse.

Melvold og løsningsarkitekt Rannveig Aarnes advarer mot buzzord, men lover at man vil få muligheten til å jobbe med maskinlæring, kunstig intelligens, prediksjonsmodeller og IoT.

– NAF skal virkelig få tatt det i bruk på forretningssiden. Vi skal gjøre flere beslutninger basert på data.

Løsningsarkitekt Rannveig Aarnes og leder for utvikling Henrik Melvold i NAF ønsker å gi en ny BI-arkitekt muligheten til å stake kursen for teknologi- og systemvalg.

Friere rolle

– Hvorfor skal man velge NAF?

– Vi har så utrolig mye spennende data som kan tas i bruk! Vi analyserer, samler og genererer store mengder allerede, men her er det fortsatt mye å gå på.

– I større selskaper har du ikke alltid påvirkningskraft til å velge systemer og teknologi, men det gir vi deg muligheten her. Du har en frihet og en stemme til å forme hverdagen din selv. Vi tilpasser apparatet rundt for at en BI-arkitekt kan oppnå det han/hun ønsker, sier Melvold.

– Om jeg vil programmere i tre dager, så får jeg det. Man utfører oppgavene sine på den måten man selv vil. Det gir en indre motivasjon for meg. Jeg kan peke ut kursen, lære underveis og står fritt til hvordan jeg kan løse en problemstilling, legger Aarnes til.

NAFs BI-arkitekt vil ha sitt eget BI-team og skal samarbeide med andre på tvers i organisasjonen. Du må også ha et ledergen og evne til å styre utviklerne på laget ditt.

– Vårt store mål er å kunne bruke kunstig intelligens og maskinlæring for å lage enda bedre løsninger. Det finnes så mange algoritmer man kan teste dataene sine på, men vi trenger en person som har den rette kompetansen, sier Melvold.

NAF har nylig flyttet inn i Skippergata 4, et moderne og lekre lokaler midt i Oslo sentrum.

– Vi ønsker oss en tallknuser med god erfaring og teknisk bakgrunn.

Er du NAFs nye BI-arkitekt? Send en epost til [email protected] for en uformell prat.

De er også på utkikk etter løsningsarkitekt/teamlederUX-er eller analytiker. Klikk på lenkene for å lese stillingsutlysningene.