I Norsk Helsenett skriver du kode med mening

Det som kjennetegner Norsk Helsenett (NHN) er at alle som jobber der brenner for det samme samfunnsoppdraget: Å hjelpe både innbyggere og helsepersonell med å få en enklere, tryggere og mer effektiv helsehverdag.

– Vi pleier å si at vi utvikler kode med mening, forteller seksjonsleder Øyvind Kvennås.

Norsk helsenett søker nå etter tre fullstack-utviklere til Trondheims-kontoret.

Fra helsepersonell til befolkningen

Allerede på 90-tallet meldte det seg en tanke om å samle helse-Norge under ett på nett. Denne tanken utviklet seg til det som i dag er Norsk helsenett: Et statseid selskap som skal sikre den digitale infrastrukturen og kommunikasjonen i helse-og omsorgssektoren i Norge.

I dag står NHN bak flere plattformer og portaler som regnes som samfunnskritiske, og selskapet er nå nasjonal tjenesteleverandør av e-helsetjenester. NHN har dermed ansvar for drift og utvikling av plattformer de fleste av oss er kjent med, som e-resept, kjernejournal og helsenorge.no.

Et eksempel på et prosjekt flere av avdelingene i NHN har vært engasjert i denne våren er en tjeneste som nettopp ble lansert: Korona-prøvesvar på helsenorge.no og kjernejournal.

De tre nye utviklerne vil bli kollega med John Arne Øye, som er nettopp fullstack-utvikler hos NHN i Trondheim.

– En av grunnene til at jeg begynte her, var fordi jeg kunne være med på noe som betyr mye for mange mennesker. Digital helse er ikke bare viktig på et individuelt nivå, men også for velferdsstaten. Det er ekstremt givende å få være med på å bygge slike tjenester, forteller han.

Se hele stillingsutlysningen og send inn din søknad her.

NHNs moderne lokaler i Trondheim.

Fra legacy til bleeding edge

Han sitter sammen med et samlet utviklerteam på over 50 personer i Teknobyen. Lokalene ligger mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen. Tanken om NHN stammer kanskje fra 90-tallet, men fint lite av teknologien de bruker ligger så langt tilbake i tid.

– Mine prosjekter krever alt av teknologi. Blant annet jobber vi mye med å oppdatere noe legacy til bleeding edge-teknologi for frontend og backend-rammeverk. Det er utfordrende å oppdatere gammel legacy, men kjempekult når vi ser det endelige resultatet, mener Øye.

NHN er på jakt etter flere som Øye. Som fullstack-utvikler i NHN kreves det en nysgjerrighet og evne til å jobbe med softwareutvikling på moderne plattformer. Løsningene skal være samfunnsnyttige, og det krever god teknisk forståelse og evne til å raskt sette deg inn i nye utfordringer. Det krever også en smidig arbeidsmetodikk, noe Øye synes fungerer meget bra.

– I praksis er vi utviklere og drift ett team. Jeg har tidligere jobbet steder hvor det har vært stor distanse mellom disse, og det er ikke noe særlig kjekt. Når vi sitter nært og samarbeider lager vi noe sammen og kan enkelt deploye fra steg én. Det gjør jobben så smertefri som mulig. DevOps-tankegangen er viktig her, mener han.

Noen av de ansatte som jobber i NHN.

Smørbrødlista med erfaringer som er ønskelige fra de som søker inneholder blant annet utvikling på Microsoft-plattform, erfaring med moderne web-rammeverk, kontinuerlig utvikling og kunnskap om å bygge og kjøre software-løsninger i offentlig sky. Søknadsfristen for stillingene er 16. august 2020.

– Jeg trives godt med å jobbe i hele stacken. Vi har så mange prosjekter som krever at alt er i tipp topp shape, noe vi virkelig fikk prøve oss på under korona-situasjonen nå i vår. Det morsomme med performance-biten er å klare å optimalisere, grave gjennom hele stacken og se hvordan systemene kan gå best mulig, forteller Øye.

– Drar på jobb for å bidra til et bedre samfunn

Seksjonssjef, Øyvind Kvennås sier den aller viktigste egenskapen han ser etter i en ny kollega er ønsket om å lage løsninger som kommer samfunnet til nytte.

– Det vi lager fører til et bedre helsevesen, og det gir en ekstra god følelse. Vi har unge og eldre medarbeidere som drar på jobb hver dag for å bidra til et bedre samfunn. Vi har høykompetente folk, moderne teknologi og et samfunnsoppdrag som setter oss i en særstilling, sier Kvennås.

John Arne Øye er med i sosialkomiteen i Norsk helsenett, og er nærmest programforpliktet til å skryte av det sosiale på jobben, men også han skryter av hele arbeidsplassen.

– Vi samles for afterwork, har samlinger for hele bedriften, eget idrettslag og treningsrom i kjelleren. Min aller første jobb var på gård, og da bestod store deler av jobben å måke skitt. Med disse kollegene hadde til og med den jobben vært helt fantastisk, spøker han.

– Også er det viktig å få med at vi har en har vi en veldig dyktig ledelse som legger til rette for at vi har det bra på jobb, både faglig og sosialt, sier Øye.

Er du NHNs nye fullstack-utvikler? Her finner du stillingsutlysningen. Husk å sende inn din søknad innen 16. august!

Vi søker også etter flinke folk i Oslo, les her for mer informasjon.