I Change kan du som butikksjef også bli partner

Som butikksjef fortjener du lønn for strevet. Det får du hos Change.

Butikksjefer må sjonglere personalansvar, står ansvarlig for resultater, økonomi, varebeholdning og det meste annet. Dette er i praksis en lederjobb, men som ikke nødvendigvis kommer med alle fordelene en leder kan forvente. Hos undertøyskjeden Change er det annerledes.

Change har utviklet en detaljert plan for hvordan de skal dyrke talentene som jobber der, enten det er butikksjefer eller salgspersonale. For butikksjefene betyr dette jevnlig faglig oppfølging, kursing og coaching – og kanskje mest unikt: Muligheten til å få deler av din butikks overskudd, men uten å måtte investere.

Vi har snakket med fire butikksjefer i Change for å høre deres opplevelse av jobben, mulighetene og om lagånden i undertøyskjeden.

Vi er alle forskjellige, så om ledelse ikke er det som motiverer deg kan du lese om Change sin satsning på selgere her.

– En helt unik mulighet

Når du blir butikksjef, eller Store Manager som det heter i Change, kan du jobbe deg oppover i gradene. Karrierestigen går på resultater og ansiennitet, der øverste nivå gir deg 50 prosent av overskuddet fra din egen butikk i tillegg til grunnlønn. Det er ingen krav til at du legger sparepengene på bordet for å kjøpe deg inn.

En av de som har nådd helt til topps er Anita Håheim Ausland, Store Manager Senior Partner ved Change Arendal.

– Å kunne motta 50 prosent av overskuddet er fantastisk, og jeg tror ikke du vil få en liknende avtale noe annet sted. Det handler ikke bare om penger, men også personlig utvikling. Det har trigget meg og gjort meg til en veldig målbevisst person, forteller hun.

Anita Håheim Ausland ved Change Arendal.

For å lykkes som Store Manager i Change, slik som Anita, kreves egenskapene som kjennetegner en kremmer. Om du besøker butikken i Arendal vil det ikke ta lange tiden før du merker at Anita er en engasjert, ambisiøs og driftig leder. Hun er raus, har et smittende engasjement og må unnskylde seg selv for å prate i vei under intervjuet.

– Uansett hvilken jobb jeg har hatt har jeg gitt 100 prosent. Da jeg tok over Change Arendal skjønte jeg at jeg måtte få folk inn i butikken på alle mulige måter, bygge kundebase og skape en lagfølelse. Det har jeg klart!

Som butikksjef er du avhengig av å ha dyktige medspillere på laget. Derfor har Change en egen kompetansestrategi for alle de ansatte i Change, enten du er deltidsarbeider eller Store Manager. Du får en grundig opplæring i et unikt læringsprogram for hele salgsprosessen uansett stilling: Fra kunden går inn i butikken, til prøverom og til de gjennomfører kjøp.

– Jeg er ikke alene om å sørge for gode resultater, det skal også teamet mitt ha anerkjennelse for. Change bygger alle ansatte opp til samme nivå og videre, og det føler jeg få andre gjør. Slik blir vi et lag som heier på hverandre, mener Anita.

– Det er så mye potensial i denne jobben. Mulighetene du har i Change-fellesskapet er enorme! Du kan gå helt til topps, og et eksempel på dette sitter her, sier hun og peker på seg selv. 

– Det kommer ikke gratis og du må sette deg mål, men det er lite som kan matche følelsen av å lykkes.

– Jeg skal bli partner!

Nadia Sheik begynte som selger, og har jobbet i ulike butikker i Change siden 2017. I dag er hun Store Manager Gold (medaljefargen er basert på butikkstørrelse og omsetning) ved Oslo City. Med andre ord har hun bygget en karriere innad i Change og ambisjonsnivået er høyt.

– Man må tenke stort: Først skal jeg bli partner, så senior partner. Til slutt skal butikken også få diamantstatus! Haha! Jeg vet jeg må gå gradene og bevise at jeg kan drifte butikken med gode marginer, men med den støtten vi får fra Change tror jeg det er mulig. Hvis du viser at du ønsker og vil vokse og utvikle deg, er Change rett sted.

Nadia Sheik ved Change Oslo City.

For å vokse i kjeden kreves det at du leverer, noe Nadia er klar og tydelig på.

– For å komme til topps må du ta tak i det selv, vise til resultater og ville utvikle deg. Det som har imponert meg med Change er hvordan de bygger deg opp. Med ukentlig oppfølging av salgscoacher og ledelse sørger de for både personlig og lederutvikling. Jeg føler jeg har modnet som leder etter å ha jobbet her noen år og jeg håper at jeg en dag skal bli partner, forteller hun.

– Empowering å jobbe for Change

I Kristiansand-filialen til Change er Rebecca Fiskå Store Manager. Hun er relativt ny i Change og kommer fra en stilling i en større kleskjede.  

– Min opplevelse er at Change skiller seg ut når det kommer til opplæring, onboarding og at alt som gjøres er målbart med teknologi. Da blir det veldig tydelig hvor man har forbedringspotensial, samtidig som du får mye oppfølging for å nå målene dine, forteller hun.

– Jeg mener det er en unik lagånd i Change. Det er empowering å jobbe her!

Store Manager Rebecca Fiskå ved Change Kristiansand.

For Rebecca er det kombinasjonen av å jobbe med mennesker, kolleger og i en bedrift som satser på sine medarbeidere som er mest givende.

– Jeg elsker å jobbe med salg og å vise omsorg for kundene. Vi kan faktisk skape en forandring i noen sitt liv, og vi får ofte høre fra kunder at de er så glade for at vi hjalp dem. Det er en grunn til at vi heter Change, for undertøyet gjør noe med deg og helsen din.

– Hos Change blir du ivaretatt

Kristin Kinander er Store Manager Partner ved Change Tønsberg og har lang erfaring fra butikk og retail. Hun mener det som skiller Change fra hennes tidligere arbeidsplasser er følelsen av at du blir sett som person og ansatt.

– Min opplevelse er at jeg blir heiet fremover fra alle hold, noe jeg ikke hadde forventet fra en stor kjede. Min erfaring fra tidligere er at du fort blir usynlig dersom du ikke tar plass, og da stopper karriereutviklingen din som butikksjef. Slik er det ikke i Change – heller det motsatte!

Som Store Manager Partner får Kinander 25 prosent av overskuddet fra butikken i Tønsberg, men det er ikke økonomiske motiver som driver henne.

– Det er ikke pengene som er avgjørende for at jeg står på. Jeg vil jobbe et sted der du blir sett hele veien, blir tatt vare på og løftes frem for innsatsen din. Det smitter over på hele teamet og alle mine medarbeidere gir jernet for butikken og Change. Da blir det bare en bonus med høyere inntekt.

Change søker nå flere medarbeidere. Se alle stillingsutlysningene og les mer om hvordan du også kan bli partner.