I denne utvikleravdelingen gjør de alt for at du skal elske jobben din

Økonomisystemet Tripletex er en raskt voksende bedrift som fokuserer på stor frihet, glede og støtte til sine utviklere. Dette er ikke stedet for deg som bare vil ha det OK på jobb – du skal elske det! Nå søker selskapet flere nye Java-utviklere som liker å jobbe i team og som ikke stresses av et høyt tempo. Tar du utfordringen?

The Tripletex way

Først litt om selskapet. Tripletex ble grunnlagt i 2002 og 14 år senere ble selskapet kjøpt opp av Visma.

– Det er trygt å være eid av et såpass stort konsern, men vi kjører fortsatt på med the Tripletex way, sier utviklingssjef Jan Strandbakke.

Og hva vil det si?

Jo, det er å klare å beholde lidenskapen og farten selv om de vokser, og ikke bli late og havne bakpå, forteller Strandbakke.

– Vi har gjort braksuksess og vokst mellom 30 og 40 prosent hvert år de siste årene, noe vi tenker å fortsette med. Derfor er det spesielt viktig å sørge for at både det sosiale miljøet og arbeidskulturen blir ivaretatt gjennom hver nye rekrutteringsrunde.

I dag er det 55 ansatte i utviklingsavdelingen til Tripletex, fordelt i Oslo og i Romania, hvor selskapet også har kontorer. Tanken er å ta inn om lag 20 nye ansatte i året for å kunne følge den rasende veksten selskapet har hatt.

For å beholde en effektiv og inspirerende arbeidskultur blir utviklerne kastet ut i det fra første stund.

– Hos oss bidrar du fra dag én. Allerede første uka forventer vi at du har software ute i produksjon. De aller fleste synes dette er kjempegøy, men noen får bakoversveis, sier Strandbakke lattermildt.

Foto: Sara Magnusson

Han forteller at de har tre slagord som skal representere bedriften og som de ansatte skal kunne kjenne seg igjen i: Glede, tillit og driv.

– Vi jobber kontinuerlig for å opprettholde driven i selskapet, tillit mellom kollegaer og at alle skal føle på glede på kontoret. Jeg pleier å si at hvis du ikke finner glede her bør du søke en annen jobb, for det holder ikke å bare ha det helt greit på jobb.

Bughunt, grupper og innovasjonstid

En av de som jobber som utvikler hos Tripletex er Simen Bjerkeset Andersen. Simen brukte Tripletex som regnskapssystem i sin forrige jobb, og synes det er gøy å nå kunne jobbe med å forbedre systemet han selv har vært avhengig av.

– Noe av det beste med å jobbe her er friheten vi får gjennom innovasjonstid en halv dag i uka. Da kan vi jobbe på egne prosjekter, lære oss nye ting eller bistå i prosjekter for selskapet. Selv har jeg i det siste satt meg inn i maskinlæring, som er veldig i vinden akkurat nå. Jeg får god backing fra jobb til å fordype meg mer i det.

Han får faktisk såpass god backing til å videreutvikle nysgjerrigheten for maskinlæring at han skal på en konferanse om temaet i London.

– Ledelsen er generelt positive til at vi drar på kurs og konferanser, og det holdes også en del workshops internt i Visma, forteller Simen.

I Visma totalt er det omlag 4000 utviklere, noe som betyr et stort nettverk og mye fagkompetanse. Samtidig sørger Tripletex for at utviklerne også jobber i små og intime team.

– Vi har delt inn folk i team på opptil ni personer. Det er viktig at teamene ikke blir for store, så vi klarer å holde på det gode internmiljøet, sier Strandbakke.

Foto: Sara Magnusson

Simen er på team Angry Nerds, men trer snart over i rollen som leder for et nytt team.

– Når vi vokser utvider vi også med nye team. Jeg er ikke helt sikker på hva navnet og logoen blir enda, det er opp til gruppa!

– Da jeg begynte her var det team blå, grønn og grå. Noe så kjedelig! Derfor innførte vi at alle team fikk utforme sin egen logo og lage eget navn, det er mye mer inspirerende enn å være en del av team grå, sier Strandbakke lurt.

I tillegg til innovasjonstid og grupper som sikrer faglig og sosial tilknytning arrangerer også Tripletex flere årlige eventer for sine ansatte.

– Hvert år har vi en bughunt. Da setter vi av en hel dag til å fikse bugs. I fjor fiksa vi vel nærmere 50 bugs den dagen. I tillegg har vi flere hackatons i året, lønningspils og sosiale eventer i regi av de ansatte selv, forteller Strandbakke.

– Hverdagen i Tripletex er rett og slett moro, sier Simen engasjert.

Høres dette ut som noe for deg?

Utviklingssjefen forteller at det er Java som er selskapets hovedmotor og at det primært er Java-utviklere de søker.

– Vi har en del ny teknologi på frontend, som React og React Native i appløsningen og React Frontend i webløsningen. Javascript generelt er viktig for oss, og det blir bare mer og mer komplekst, så det er definitivt en fordel om du er godt kjent med det fra før.

I første omgang søker Tripletex flere nye utviklere til kontoret på Skøyen i Oslo.

– Hos oss får du gleden av å både være en del av et stort konsern med masse kompetanse, samtidig som du får et solid miljø med få, og nære kollegaer, avslutter Strandbakke.

Søk på stillingen her!