– I EVRY er det virkelig et stort fokus på samhold

Hva tenker du når du hører om å jobbe i et selskap med 8 500 ansatte? Det høres ganske spinnvilt ut? Det er lett å se for seg en kolossal betongkloss med armer og bein, og enda enklere å se for seg at du som ansatt forsvinner inn i mengden.

Men skal vi tro tre av konsulentene i EVRY Consulting, er ikke dette hverdagen i et av Norges ledende IT- selskap. Hvordan EVRY utnytter størrelsen er faktisk det mest positive med arbeidshverdagen.

– De vennene jeg har som jobber som utviklere og konsulenter i mindre selskaper forteller at de savner et større sosialt og faglig miljø. De savner et større nettverk, rett og slett, forteller Vijay Shanmugappirabu.

Vijay er for tiden utleid til E-helse gjennom EVRY Consulting. Foto: Niklas Øymo

Er konsulenter for store kunder

Vijay, Finn Kristian Jørstad og Recep Cetin er alle en del av EVRYs unge og hurtig voksende konsulentmiljø.

EVRY Consulting er IT-selskapets konsulenttjeneste, og de ansatte i denne avdelingen leies ut på prosjekter til kunder. Innad på avdelingene finnes det igjen grupperinger. Recep og Finn Kristian jobber som utviklere i DevOps-prosjekter, mens Vijay er funksjonell arkitekt og teamleder.

For tiden er alle tre utleid til kundeprosjekter i henholdsvis NSB, Entur og E-helse.

– Hvordan fungerer det sosiale når dere er utleid?

– Noen steder man er utleid har et veldig tydelig skille mellom konsulenter og faste ansatte, men hos E-helse er det ikke noe skille. Her jobber alle sammen og det var veldig enkelt å komme inn i miljøet, sier Vijay.

Interessert i å jobbe i EVRY? Les mer her!

Finn Kristian og Recep er enige.

– Å jobbe back-end med å utvikle appen og hjemmesiden til NSB er mitt første prosjekt, men jeg synes det er veldig motiverende å være her, for man lærer så mye av de man jobber med, forteller Finn Kristian.

– Pluss at vi stort sett alltid er flere fra EVRY som er utleid til samme selskap, så man kan alltid diskutere ting med hverandre, legger Recep til.

Men det virkelig sosiale miljøet finner gjengen hjemme hos EVRY.

Setter av penger til sosiale aktiviteter

De er enige om at noe av det viktigste for dem på en arbeidsplass er et sosialt nettverk, faglig utvikling og en delingskultur av kunnskap. Og nettopp dette har EVRY tilbudt dem.

Et av EVRYs fokusområder er det sosiale. Derfor har selskapet holdt av økonomiske midler til å støtte sosiale aktiviteter, som sportsgrupper. Har du en aktivitet du savner? Lag en egen gruppe, da vel!

– Du har fotballgruppa, basketgruppa, tennisgruppa, klatring, løping, volleyball. Stort sett alt mulig, forteller Vijay.

Selv er han en ivrig deltaker i volleyballgruppa og forteller at de skal delta i en bedriftsturnering på nyåret.

Finn Kristian derimot er med i en klatregruppe.

– Jeg klatrer en del med en gjeng i EVRY. Det er generelt utrolig mye man kan velge i, også ting som ikke er sportsrelatert, for eksempel har vi en fotogruppe. Finner du ikke noe som passer deg er de også veldig positive til at du starter noe selv.

– Det er garantert noen andre som er interessert i det samme, du kan bare legge ut en post på intranettet og se hvem som er med, forteller Recep.

Finn Kristian er utleid til NSB og Recep til Entur, begge gjennom EVRY Consulting. Foto: Sara Magnusson

Oppfordrer til engasjement

Det er selvfølgelig ikke bare ballspill som er i fokus hos IT-selskapet. Nettverksbygging, faglig utvikling og å utfordre seg selv er helt sentralt.

– Det er veldig lav terskel for å stille spørsmål. Legger du ut et spørsmål på Workplace kan du få 3000 gode svar. Jo mer du spør, jo større nettverk får du, forteller Recep.

– Vi har også egne faggrupper du kan være med i, basert på teknologien du er interessert i. Du kan for eksempel være med i Java-gruppen, eller ta løsningsarkitekt-programmet. Det handler bare om hvilken retning du ønsker å utvikle deg i, mulighetene er der, legger Finn Kristian til.

I tillegg til interne grupper og kurs oppfordrer EVRY sine ansatte til å finne og delta på eksterne kurs i ting de brenner for. Faktisk vektlegger de dette så mye at det å ta sertifikater og bidra til kompetanseheving internt vektlegges i den årlige bonusen. 

– Lederne våre liker å utfordre oss og pushe oss til å bli bedre. Derfor ønsker de både at vi engasjerer oss i faggrupper og kurs, men også at vi deler av kunnskapen vår med de andre gjennom foredrag, forteller Recep.

– Man kan også holde lynforedrag om helt andre ting enn teknologi, bare det er noe du brenner for, legger Finn Kristian til.

– Det er rett og slett et veldig godt miljø for kunnskapsdeling- og heving. Du utvider nettverket ditt hver eneste dag, sier Vijay.

EVRY søker nye utviklere! Les mer her.

Young Professionals

I tillegg til aktivitetsgrupper og faggrupper finnes det også egne grupperinger basert på alder.

Både Recep, Finn Kristian og Vijay er alle med i grupperingen Young Professionals, en gruppe for alle EVRY-ansatte under 35.

– Det er mye fest og moro med Young Professionals. Her får man muligheten til å bygge seg et solid nettverk med folk på din egen alder, og vi kombinerer ofte moro med utveksling av kunnskap, forteller Vijay.

– Vi hadde nettopp stort julebord med gruppa, det var en god fest! forteller Recep.

– Det ble mye dansing, skyter Finn Kristian inn lattermildt.

Vijay understreker at med alle de forskjellige grupperingene er du garantert et godt faglig og sosialt grunnlag.

– Mange tenker nok at “oi, jobber du i et stort konsulentselskap, da blir du sikkert bare en av tusen”, men her er det virkelig et stort fokus på samhold.

Interessert i å jobbe som utvikler i Norges ledende IT-selskap? Søk her, og husk å skrive » EVRY Utvikler (TM )» i søknaden.