I fremtidens kraftmarked vil Elhub være essensielle – Nå søker de plattformutviklere

Er du utvikler med fingerspitzgefühl på plattformer? Da bør du bli en del av plattformteamet i Elhub.

Det skjer vanvittige endringer i kraftbransjen, og sentralt i denne utviklingen står norske Elhub. Dette er en datahub og et selskap i Statnett, som håndterer all måledata og markedsprosesser i kraftmarkedet her til lands. 

I ditt og naboens hus, hos firmaer og hos kraftprodusenter både brukes og produseres det strøm. Her er det enorme mengder med data som må prosesseres og behandles for at alle avregninger skal stemme for nettselskaper, leverandører og sluttkunder. Mellomleddet for alle disse er Elhub. De håndterer også alle forretningsprosesser, for eksempel om noen ønsker å bytte strømleverandør.

– Vi er en slags betalingssentral for strøm. Vi sørger for at all data som kommer inn fra alle målepunktene i Norge, og gjør det klart hvilke aktører som skylder hverandre penger. Til sammen validerer vi nok for flere hundre millioner kroner daglig, sier Trond Strømme i Elhub.

Han er leder for plattformteamet i Elhub, som står for infrastrukturen i huben. De søker nå flere plattformutviklere som vil være en del av den elektriske fremtiden. Her finner du hele stillingsutlysningen.

Rake motsetningen til «Etaten»

Plattformteamet er selve fundamentet i Elhub. De skaper infrastrukturen som matcher et moderne strømmarked, der det hele tiden må bygges, rives og endres. Derfor har de insourcet all utvikling og drift.

– Vi må kunne agere raskt på endringer, og det kan ikke ta ukesvis eller månedsvis. Det gjør at vi jobber med all infrastrukturen vår i kode. Det er svært få likhetstrekk mellom oss og Atle Antonsens avdeling i tv-serien «Etaten», for å si det sånn, sier Strømme.

Elhub skal nå vekk fra en on premise-infrastruktur og over til skyen. De skal kunne skalere opp og ned, gjøre endringer effektivt og ha lite legacy. 

– Vi vet hva vi skal gjøre de neste 5-6 årene og ønsker oss de riktige personene for å kunne nå det målet. Det trengs folk som har en devops- og can do-mentalitet. Du må ikke bare ha en interesse for å herje med Python eller Java, men kunne takle større problemstillinger. For eksempel: Hvordan skal vi bygge en best mulig nettverkstopologi i fremtiden?

Det første målet er å gå over til skyen. Neste mål vil være å åpne opp for mer transparens for nasjonale og internasjonale aktører. Dette skal plattformteamet jobbe med i årene fremover.

– For å lykkes trenger vi flere ressurser som har forståelse for infrastrukturer, ytelse og mer. Vi vil være essensielle i denne utviklingen. 

Noe annet enn konsulenthverdagen

For å overbevise deg til å søke på stillingen må vi nesten spørre Strømme om det samme: Hva fikk han til å gå fra konsulentbransjen til Elhub?

– Etter flere år som konsulent ble jeg lei av å pense mellom ulike prosjekter. Jeg ønsket en mer fundamental rolle der jeg kunne tenke langsiktig, bidra, påvirke og styre veivalg. Det fant jeg i Statnett og Elhub.

Det var flere ting som var tiltalende: Flere bekjente som hadde uttrykt at de trives godt, men også et selskap som er i stand til å endre seg og reagere på nye krav og utfordringer. Det skadet heller ikke at de tilbyr en fleksibilitet og fast arbeidsplass i Nydalen i Oslo.

– I Statnett er det muligheter for å jobbe med massive ting som big data-prosjektet Elhub eller automatisert ledningsinspeksjon med droner. Det er i like stor grad et IT-selskap, som et selskap som også bygger og eier kritisk infrastruktur. Ja, de står for å strekke kabler mellom fjord og fjell, men for å ha et moderne strømnett kreves det utrolig mye teknologi og utvikling fremover, mener Strømme.

Ikke minst er utviklingen i kraftbransjen en unik mulighet å være med på, sier han videre.

– Statnetts slagord lyder «Fremtiden er elektrisk». Det blir utrolig spennende å se hva som skjer med det felleseuropeiske kraftmarkedet framover. Elektrifisering, havvind, havstrøm, Elhub-prosjekter i andre nordeuropeiske land og mer er i vinden. En ting som er sikkert er at Elhub vil være essensielle.

Puddersnø og knusktørre stier

Strømme forsikrer at statlig foretak ikke er så stivt som det kanskje høres ut som. Snarere tvert om.

– Vi er en gjeng med dyktige folk som ikke tar ting for høytidelig. Sosialt er vi en god gjeng som også har en relasjon utenfor jobb. Før pandemien har vi hatt masse sosialt opplegg med treninger, quizer og annet.

– Du har en god porsjon fleksibilitet. Er det meldt puddersnø i Hemsedal til helgen er det lov å stikke dit. Selv er jeg en ivrig stisykler, og om det er knusktørre stier i marka kan jeg ta meg en sykkeltur, avslutter han.

Er du Elhubs nye plattformutvikler? Her kan du lese hele stillingsutlysningen og sende inn din søknad. Lykke til!