– I mine øyne er Elhub den beste arbeidsplassen og har de dyktigste folka. Nå trenger vi flere av dem!

Kvalitet over kvantitet? Ja, takk begge deler, heter det i Elhub.

Elhub er en del av Statnett, og har som mål å effektivisere og håndtere all måledata og markedsprosesser i det norske kraftmarkedet. All informasjon mellom produsenter, markedsaktører og sluttbrukere må flyte sømløst gjennom det sentrale IT-systemet for å sikre at vi bruker verken for lite eller for mye strøm. 

Hver dag får datahuben inn opp mot 90 millioner målerverdier, fra over 3 millioner strømmålere. For at disse mattestykkene skal gå opp må det være en kvalitetssikring av softwaren i bunnen, og det er nettopp dette Sweta Choudhary jobber med til daglig.

Det skjer voldsomme endringer i kraftmarkedet, og det setter krav til dette store Elhub-prosjektet. Derfor søker de nå en Test Automation Expert og Test Expert, som skal bli en del av teamet til Sweta.

– Vi jobber med den nyeste og mest spennende teknologien i Elhub. Det hadde ikke vært mulig uten oss som jobber med quality assurance. Nå trenger vi nye kollegaer som vil være med på reisen videre, forteller Sweta.

Først som konsulent, nå fast ansatt

Sweta begynte å jobbe hos Elhub allerede i 2015, flere år før lanseringen i 2019. På den tiden var hun konsulent, men valgte i fjor å bli en del av Elhub på permanent basis.

– Det var mange forskjellige grunner til at jeg valgte fast ansettelse i Elhub. Først og fremst var det en jobb hvor jeg får bruke mine kvalifikasjoner til det fulle, men også fordi det brukes ny og moderne teknologi. I tillegg er det en fin balanse mellom jobb og fritid, forteller hun.

Det er heller ikke mangel på lovord om arbeidsplassen og kollegene, når hun først blir spurt.

– Elhub må levere teknologi av høy kvalitet og med stor hastighet. Det ville ikke vært mulig uten at vi har et godt samarbeid på tvers av teamene, noe jeg mener er vår største styrke, sier hun.

– Dette er en fantastisk arbeidsplass! Jeg mener vi har de flinkeste og beste folka, og nå håper vi å kunne rekruttere flere av dem, legger hun til.

Er dette deg?

Det krever kløkt og kunnskap for å skape et bedre, mer effektivt og innovativt kraftmarked. Derfor ønsker Elhub å ansette noen med erfaring fra liknende teknologier. Du bør ha kjennskap til komplekse og skalerbare IT-systemer, gjerne med en utdanning i bunnen.

I Swetas team er det en Test Automation Expert og en Test Expert som i første omgang skal ansettes, men Elhub søker også etter utviklere. Du kan lese mer om stillingene her og her.

Det er en fordel om du kjenner til cloud-baserte løsninger, agile rammeverk, automatisering, Jira, Confluence og liknende teknologi.

– Målet vårt er å kunne automatisere mest mulig, slik at vi hele tiden forbedrer et produkt som brukes av det norske strømmarkedet. Det er store planer for hva Elhub skal bli i årene som kommer. Vi vet hva som må til og hva som skal gjøres, men vi mangler noen kolleger, sier Sweta.

Sosial gjeng

Akkurat nå kan det være en utfordring å opprettholde et godt arbeidsmiljø, men Sweta mener de løser det på en utmerket måte.

– Alle er så utrolig flinke til å motivere hverandre. Dess bedre arbeidsmiljøet er, dess bedre presterer vi. Du vil kjenne på at kolleger og ledere har tiltro til deg og at vi hele tiden ønsker å spille hverandre gode.

Digitale sosiale møteplasser, quizer, spillkvelder, daglige treningsøkter og magishow (!) er bare noen av tiltakene som er gjort.

– Elhub er også opptatt av mangfold, og det er både kvinner og menn fra flere forskjellige land. For eksempel foregår quizene både på engelsk og norsk, forteller hun.

– Viktigst av alt er arbeidskulturen vår. Her får du en stemme og ideene dine kommer frem. Sa jeg at Elhub er det beste stedet å jobbe? Yes, it is! Avslutter Sweta.

Vil du jobbe i Elhub? Les stillingsutlysningene og send din søknad her.