I Trimble Solutions Sandvika får du jobbe i krysningspunktet mellom software og hardware

Nå skal Trimble skalere opp teamet sitt med fire stillinger i alt fra VA-ingeniør til UX-designer, for å jobbe videre med deres ledende programvare innen prosjektering av veier, broer og tunneler.

Dette selskapet har siden 1988 tenkt at programvare, arbeidsflyt og prosjektering skal gå hånd i hånd. Nå 32 år senere, jobber de med virtuell virkelighet, autonome anleggskjøretøy, og har blant annet Statens vegvesen og de store rådgiverselskapene som kunder.

– Vi mener vi har skapt en arbeidsplass hvor du har lyst å komme til hver dag, og i disse tider der mange arbeidsplasser er utrygge, vil jeg si at vi er en trygg arbeidsplass, sier daglig leder Heidi Berg.

Det vil alltid være behov for å bygge og forbedre veier. Det meste av det som finansierer deres bransje er midler fra samferdselsbudsjettet som er et budsjett som bare har økt de siste årene.

Flat struktur

I Sandvika sitter 60 ansatte, men siden de ble kjøpt opp av det amerikanske selskapet Trimble Inc i 2015 er de nå en del av en internasjonal stab på hele 11 500 ansatte. Den sterke arbeidskulturen i Trimble Solutions Sandvika er fundamentert på tillit, utvikling og kompetanse.

Arbeidskulturen i bedriften gjør at Technical Sales Engineer Feasibility Study and Scheduling Magnus Hedly presterer bedre på jobb.

– Jeg ser ikke på min leder som en sjef, men heller som en mentor. Strukturen er så flat at du tør å bidra og ytre mer. Gjennom det får du eierskap, sier Hedly.

Nå har du mulighet til å ta én av de fire stolene som Trimble Solutions Sandvika ønsker å fylle.

UX-design og skyløsninger

En av de fire stillingene er en ​UX-designer​ som skal jobbe med deres skybaserte programvareløsning. Fokuset vil være å skape en forent brukeropplevelse på tvers av Trimble Solution sine løsninger, gjennom helhetlige menyer som forenkler brukergrensesnittet slik at programvaren er enkel å lære seg. En del av oppgaven blir å følge opp brukeropplevelsen hos eksisterende brukere.

Det er en fordel om du har tidligere erfaring med programvarer for maskiningeniører, som for eksempel CAD eller BIM-verktøy benyttet til prosjektering av oljeplattformer, veier, bruer eller bygninger.

– Vi søker primært etter en med utdannelse innen UX/interaksjonsdesign, men siden det er en forholdsvis ny utdannelse, er det sikkert mange dyktige mennesker som er selvlærte der ute, sier Berg.

Trimble Solutions er markedsledende når det kommer til prosjekteringer. Foto: Trimble.

 

Videre søker de etter en​ Quadri technical support engineer​ for å hjelpe kundene våre med service og vedlikehold av deres Quadri BIM server. Flerbruks løsningen gjør at hundrevis av prosjekterende ingeniører kan jobbe simultant med prosjektering av vei og bane. Deres Quadri skyløsning er hjertet der alt lagres og deles på nett.

– De største kundene vår har lisenser for opp mot 1000 samtidige brukere, sier Heidi Berg.

Vedlikeholdet består av å passe på at programvaren er oppe og holder maks hastighet. Det er ønskelig med en høyere utdanning innen IKT, og erfaring med database i nettsky.

Det er fortsatt rom for å være selvlært om du har tilstrekkelige kunnskaper innen drifting av servere over lang tid, og da håper Trimble at du søker.

Utvidelse i markedet

Trimble programvare jobber hardt for å holde sin posisjon som markedsledende innen innovative løsninger for samferdsel. De søker nå etter to​ ​Engineer/Civil Engineer in water and wastewater​ som kan ta imot de økende henvendelsene de får.

– I Norge og Finland er det få innenfor samferdsels bransjen som ikke bruker våre programmer, i en eller annen grad. Spesielt innen prosjektering av vei, VA og bane. Løsningene våre er også godt utbredt i Sverige. Vi begynner også å få litt størrelse i Danmark, sier Berg.

I den ene rollen ser vi etter en VA-ingeniør som er genuint opptatt av programvare og digital prosesser og hvordan dette kan effektivisere VA ingeniørens hverdag for å kunne levere bedre modeller raskere til sine kunder.

Trimble har nasjonale og internasjonale kunder. Foto: Trimble.

– Den som tar jobben som ​Engineer/Civil Engineer within infrastructure design and construction skal kunne kommunisere godt med våre kunder gjennom vår support tjeneste. Vi er stolt av å være et globalt selskap som tilbyr god, lokal support. Personen som skal fylle denne stillingen bør være sørvisinnstilt og glad i grave seg ned i detaljer i programvaren og virkelig forstå kundens problem. Det er egentlig «litt detektiv virksomhet», sier Berg.

Overflod av bedriftslag

Kristian Selvaag som jobber som programvareutvikler, og har bare vært i bedriften i underkant av to år, men sitter allerede i styret for bedriftslag og festkomiteen. Trimble har så mange bedriftslag at du alltid vil glemme ett om du prøver å ramse de opp. De har nemlig alt fra sjakk til kiting.

– Der jeg har jobbet tidligere var det større, men ikke i nærheten av det samme nivået når det kommer til det sosiale, sier Selvaag.

I Trimble Solutions Sandvika får du smake på det globale samtidig som de er lokale og jobber veldig nært med deres kunder her hjemme. I dette dynamiske selskapet vil du ha en arbeidshverdag der du får muligheten til å samarbeide med kollegaer i flere verdensdeler – eller sparre med kollegaer på spennende nye teknologier som HoloLens og Augmented Reality.

Søk her som UX-designer, ​Engineer/Civil Engineer within infrastructure design and construction, Engineer/Civil Engineer in water and wastewater​ eller Quadri technical support.