Ingen «konsulentpress» og masse frihet? Ja, den jobben finnes faktisk!

Visste du at Oslo Pensjonsforsikring (OPF) forvalter verdier på nærmere 100 milliarder kroner (!)?

OPF er de som sørger for at ansatte i Oslo kommune og andre kommunale virksomheter kan være sikre på at pensjonspengene deres ligger og venter når de bikker over pensjonsalder.

Det er en enorm jobb, særlig med tanke på at de 140.000 medlemmene skal få rettferdig og riktig pensjon på konto når de når det punktet i livet.

Visste du også at de som driver med forvaltning av pensjonsordningene står overfor en stor utfordring?

Lovendringer bestemt fra øverste hold i Stortinget gjør at OPF får en stor jobb med å finne en ny IT-løsning for å løse forvaltningsoppgaven.

De trenger noen som kan sette opp et internt system som går sømløst og effektivt tilpasset de nye direktivene. De trenger noen som kan sikre dette viktige samfunnsansvaret for 140.000 medlemmer i hovedstaden.

Det krever masse kløkt og riktig kunnskap – eller med andre ord; utviklere og løsningsarkitekter.

Frihet i rollen

Mette Johannessen er IT-direktør i OPF og forteller at de nå søker etter IT-kompetanse.

– Vi søker nå en testutvikler, løsningsarkitekt og utviklere. Vi står overfor større utfordringer med den nye lovgivningen og må derfor ruste oss til å møte disse endringene. Vi må finne ut om vi skal ivareta systemet vi har i dag eller om vi skal utvikle et nytt, forteller hun.

Mette Johannesen og Tom Simonsen i OPF.

Johannesen og HR-sjef Tom Simonsen forteller at de ser på seg selv som et privat selskap, til tross for at de er eid av Oslo kommune.

– Det gjør det mulig å høste de godene som kommer med, enten det er å lage våre egne løsninger eller ikke være så tidsrigide. Hos oss vil du ikke oppleve noe «konsulentpress», sier Simonsen.

IT-stillingene vil være med på å bestemme hvilken retning hele bedriften skal ta videre. Du vil få direkte påvirkning til OPFs kjernevirksomhet.

– Vi er en liten organisasjon med stor handlingskraft. Vi er ikke en stor og tung organisasjon, og du vil få innflytelse og stor betydning, i tillegg til å kunne forme din egen rolle, forteller Simonsen.

Pubcrawl og bingo på Blå

Når Talent Media møter de to i OPFs lokaler i Rosenkrantzgate tilbyr de kaffe fra tre ulike kaffemaskiner, alt man kunne ønske, og lunsj i en av hovedstadens smekreste kantiner.

– Vi er 80 ansatte og har en god miks av både eldre, yngre, kvinner og menn. De yngste har funnet seg godt til rette og leder blant annet vår sosialkomité. Denne komiteen har en romslig økonomi og finner på mye moro for hele bedriften.

De nevner i fleng om sjampissmaking i kantina, besøk i klokketårnet på Oslo Rådhus, pubcrawl på Grünerløkka eller bingokvelder på Blå.

– Vi har fleksibel arbeidstid og lav turnover. Folk trives virkelig i jobben, samtidig som vi har en solid økonomi og en trygghet du aldri vil finne i konsulentbransjen.

Microsoft-savvy

Testutvikleren de søker må ha tyngden som kreves for å ta rollen i egne hender. Simonsen og Johannessen forteller at de ikke har noe testmiljø i staben i dag, så de søker derfor en tøff og selvstendig person som vil forme og finne sin plass.

I dag opererer OPF i Microsoft, så erfaring med deres plattform vil være sentralt. Det er også en fordel med .NET og Java.

– Løsningsarkitekten må ha evnen til å prate med utviklerne og fortelle dem at «sorry mate, det blir som jeg sier», smiler Johannessen.

Vil du vite mer om stillingene?

Klikk her for løsningsarkitekt/systemutvikler.

Les mer om testutvikler-stillingen her.

Denne stillingsannonsen er nå utløpt.