Ingeniørjobben som handler om mer enn tall og to streker under svaret

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden. Deres tjenester omfatter samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur i alt fra småskalaprosjekter til større oppdrag.

– Oppdraget vi har i bunnen er å skape merverdi for kunden og samfunnet. Vi ønsker å gjøre samfunnet litt bedre enn det var i går, sier regionsdirektør Asle Gudim.

Søker bygningsingeniør

Det rådgivende selskapet har ca. 3500 ansatte med kontorer blant annet i Sverige, Danmark, Island og Polen, i tillegg til hovedaktiviteten i Norge.

Kontorene i Østfold har i dag ca. 30 medarbeidere, og nå søker de en ny bygningsingeniør – les stillingsutlysningen her.

– Rådgivende ingeniører jobber mye med mennesker. Vi er hele tiden i dialog med kunder, kolleger og entreprenører som kontinuerlig utfordrer oss på løsninger og arbeidsformer. Dette er helt nødvendig for at sluttproduktet skal bli optimalt.

– Dette er en veldig givende prosess, og noe som gjør at hverdagen ikke bare preges av harde fakta, tall og to streker under svaret, sier Gudim.

Årlig utfører Norconsult flere tusen oppdrag. Blant annet har Østfold-kontoret vært med på alt fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte på mange spennende prosjekter. Blant disse kan nevnes prosjektering av Norges største ungdomsskole, to sykehjem med totalt 140 sengeplasser, Hasle skole i Oslo, Brendemoen hotell (med utsikt til 70 prosent av Østfold), samt mange større og mindre boligprosjekter.

– Det som inspirerer meg med denne jobben er at vi har et godt arbeidsmiljø og en variert hverdag. Ingen dager er like og vi er med på å bygge fremtiden for Norge. I tillegg blir man aldri utlært i denne jobben, sier byggteknisk ansvarlig Arild Malmberg.

Bærekraft og spillteknologi

I forlengelsen av å skape et bedre Norge velger selskapet å bruke miljøriktige løsninger i deres byggeprosjekter. Målet er minst mulig CO2-fotavtrykk, og Norconsults ingeniører og arkitekter benytter ny teknologi for å jobbe så miljøvennlig som mulig.

– Vi ønsker å skape et bærekraftig og mer verdifullt samfunn og må derfor ta bevisste valg med materialer og løsninger.

Hos Norconsult er spillteknologi, AI og 3D-modellering nærmest blitt hverdagslig i prosessen for å levere best mulig til kundene.

– Det har vært en rivende utvikling i vår bransje. Arbeidsdagen da jeg begynte for 16 år siden kan ikke sammenliknes med hvordan vi jobber i dag. Blant annet bruker vi spillteknologi for å gå inn i prosjektene, slik at kundene og andre involverte aktører tidlig kan se hvordan tiltaket vil bli og komme med innspill, endringer og forbedringer, sier Malmberg.

Byggteknisk ansvarlig Arild Malmberg og Direktør Region Sør-Øst Asle Gudim i Norconsult.

Gudim forteller at de også bruker VR i folkemøter.

– På folkemøtet om Ringeriksbanen var det en person som lånte VR-brillene og gikk hjem på terrassen for å dobbeltsjekke hvordan utbyggingen ville se ut hjemmefra.

For faglig utvikling i jobben har de ansatte årlige utviklingssamtaler, interne kurs og samarbeid med NTNU om etterutdanning.

– Vi har tre retninger innenfor karriere. Du kan velge linjeledelse, fagekspertise og oppdragsledelse, og det er opp til deg hvilken retning du ønsker å gå. Vi ser på faglig utvikling som en viktig prioritering. Det er vi nødt til for å være best i bransjen, forteller regionsdirektøren.

Er du ingeniøren de leter etter?

Norconsult i Østfold søker nå en bygningsingeniør til et av deres kontorer i Askim, Fredrikstad eller Ski. Kandidater må ha relevant utdanning og erfaring.

– Vi ser etter en ingeniør med erfaring innen rådgivning. Vedkommende må kunne prosjekteringsarbeid og være representant for selskapet i både prosjekt- og markedsmøter med entreprenører og andre kunder. I denne jobben får du mye ansvar, blant annet oppdragsledelse med styring av ressurser og stort faglig ansvar, påpeker Gudim.

– Vi ønsker at denne personen kan være en faglig mentor som veileder og instruerer de yngre medarbeiderne ved våre kontorer, sier Malmberg.

I retur vil du få jobbe i et selskap som tar samfunnsansvaret på alvor. Det er gode betingelser, fleksibilitet, flat struktur og et godt sosialt miljø.

– Jeg gleder meg hver dag til å møte kollegene mine da vi trives veldig godt på jobb. Vi reiser i tillegg på studieturer og har flere andre sosiale arrangementer. Blant annet finnes det en gruppe med gamere her som arrangerer LAN, vi har bedriftsidrett i ulike former og en egen motorsykkelgjeng som reiser på tur sammen, forteller Malmberg.

Hvorfor Østfold?

På spørsmål om hvorfor man skal velge Askim og Østfold over Oslogryta svarer Malmberg og Gudim at de kan tilby flere muligheter og mer ansvar enn andre større selskaper.

– Hos oss får du jobbe med et bredt spekter av oppgaver. I tillegg får du gjennom tverrfaglig samarbeid god kontakt med de ulike fagmiljøene i selskapet. Vi er i sterk utvikling og har potensial til å bli dobbelt så mange på kontorene i regionen, legger Malmberg til.

Norconsult opplever god vekst og nylig startet de opp et nytt kontor i Ski.

– Man får en egen lojalitet og et eierskap til bedriften når man jobber på et mindre kontor. Samtidig får du være med på å skape fremtiden og prege utviklingen i et større perspektiv, avslutter de.

Er du ingeniøren Norconsult Østfold leter etter? Les stillingsutlysningen her!