Orkla IT har en finger med i spillet i alle deler av konsernet. Nå møter de omstilling og ny teknologi ved å utlyse nye stillinger.

Det er gode dager for Orkla på Skøyen. Et steinkast unna er deres nye lokaler i ferd med å ferdigstilles og kvartalsrapporten viste at de leverer godt. Bare i fjor solgte de 26 millioner Grandiosa-pizzaer.

Men Orkla-systemet er mer enn sjokolade og frossenpizza. Det krever mye logistikk å være Nordens største merkevareleverandør og samtidig operere i snaut 50 land. For å sikre høy leveransekvalitet er det alfa og omega å ha IT-kompetansen på plass.

Derfor er medarbeiderne i Orkla IT så sentrale for organisasjonen.

– For Orkla er IT en viktig bidragsyter i hele verdikjeden. IT-staben er involvert i alt fra salg, markedsføring, produksjon, logistikk- og økonomioppfølging, til oppfølging av nasjonale og globale leverandører. Dette er kompliserte og store prosjekter. Skjer det en feil i ett ledd kan det bli tomt for sjokolade i butikkhylla på din lokale butikk, sier Geir Olav Nistad som er ansvarlig for IT i Orkla.

Må bruke potensiale i ny teknologi

Orkla IT har kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Tsjekkia og jobber på tvers av konsernet. Men de er i utvikling og skal begi seg ut på økte digitale ambisjoner, spennende teknologi og nye fokusområder.

– Vi ser at dette er viktige trender som vi må møte i de kommende årene. I Orkla vil det også være en økt digitalisering og robotisering, forteller Nistad.

Han forteller at framtiden inneholder spennende faglige utfordringer, enten det er software-utvikling for netthandel, sensorer og IoT i produksjon, lager og butikk, eller blockchain-teknologi på råvarer.

– Hvordan kan denne nye teknologien bli brukt av dere i Orkla IT i framtiden?

– En spennende tanke vil være å utnytte IoT i våre produkter slik at vi kan gi bedre forbrukeropplevelser og bruke dataene til enda bedre markedsføring og produksjonsplanlegging, tenker Nistad.

– Samtidig er vi også et tradisjonelt industriselskap og det må ta den tiden som trengs før vi kommer til denne typen teknologi. Vi har et renommé og må beskytte merkevarene våre, legger HR-direktør Eva Vekony til.

Leder for Business Solutions Kathrine Kjøren, ansvarlig for Orkla IT Geir Olav Nistad og HR-direktør Eva Vekony i Orkla.

Nye medarbeidere

Ny teknologi og vekst gjør at det kreves styrking av organisasjonen i Orkla IT. De trenger noen med en teknologisk know-how som vil gi masser av kunnskap til den internasjonale virksomheten. Derfor lyser de nå ut en rekke stillinger i både Oslo og Malmø.

– Vi må ha mer kapasitet og det er flere nye fagområder for oss. Vi trenger forbrukernære løsninger som omfavner ny teknologi innenfor flere områder, forteller leder for Business Solutions Kathrine Kjøren.

Det er hovedsakelig tre områder de søker folk:

Løsningsarkitekter

– For å svare på trendene i Orkla og ellers i samfunnet ser vi behovet for løsningsarkitekter på flere fagområdet. Arkitektene diskuterer forretningsbehov og oversetter disse til tekniske leveranser fra Orkla IT.

Service Delivery Management

– Vi formidler 8,5 millioner konsumentforpakninger hver dag. For å sikre at det alltid er produkter tilgjengelig for konsumentene trenger vi flere som kan bygge broen fra konsernets leveranser til markedet til de IT tjenestene vi levere med interne og eksterne ressurser.

Intergrasjonsarkitekter

– Målet og ambisjonen for Orkla er at nye behov raskt skal kunne defineres og leveres. Det innebærer bruk av standard programvare der Orklas konkurransefortrinn sikres gjennom smarte tilpasninger og integrasjoner levert av dyktige intergrasjonsarkitekter.

– Jeg ønsker meg folk som har driv og som kan jobbe selvstendig og i teamarbeid. En god kandidat til en av stillingene har bra med erfaring fra større selskaper og god kunnskap om sitt fagfelt, sier Nistad.

Nederst i denne artikkelen finner du en oversikt over de aktuelle stillingene.

 

Folk med masse driv

Orkla IT fylte nylig 10 år og det ble feiret med brask og bram. Nistad, Kjøren og Vekony beskriver IT-miljøet som engasjert og kunnskapsrikt.

– Vi er en uformell organisasjon, er fleksible og gir deg muligheter til å vokse faglig. Vi har mye erfaring og har gjort alle feilene i boka. Det betyr også at vi ikke driver med noe blame-game, men heller forstår problemstillingen og kommer oss videre, sier Nistad.

– På IT jobber vi med hele verdikjeden. Vi står også for utskiftning og integrering av nye systemer samtidig som vi sikrer god stabilitet på det som allerede er levert. Dette gjør at vi har det travelt på jobb. Men det gjør også at vi får et eierskap til bedriften i større grad enn i et konsulentselskap der man hopper fra prosjekt til prosjekt, sier Kjøren som har jobbet i Orkla de siste ni årene.

– Verdiene til Orkla er «Trustworthy, Brave and Inspiring» de binder oss sammen og gjennom spennende oppgaver og hyggelige kollegaer gir vi våre ansatte et inspirerende og utviklende arbeidsmiljø, sier Vekony.

Orkla holder til på Skøyen i Oslo og flytter om ett år inn i nye lokaler.

 

Disse stillingene utlyses nå av Orkla IT:

Solution Architect Integration

Cloud Integration Architect

Power BI/ Azure DW Consultant

PIM System Solution Manager

Master Data Solution Manager

Service Delivery Manager

Solution -Architect Plant Maintenance

CRM Solution Architect

Project Manager Sales & Marketing

Solution Architect Sales & Marketing

Front End Developer