– Jeg får bruke all min kunnskap til å utvikle noe som gjør verden til et bedre sted

Lan Thu Dam kombinerer forskning, teori og ny teknologi for en grønnere hverdag i Elhub. Er du hennes nye kollega?

Elhub er en del av Statnett, og har som mål å effektivisere og håndtere all måledata og markedsprosesser i det norske kraftmarkedet. Strømsalg, inn- og utflytting, distribusjon og annet må gjennom deres systemer for at mattestykkene i kraftbransjen skal gå opp.

De har et eget in-house utviklingsteam, der Lan Thu Dam jobber som seniorrådgiver. Hun har en doktorgrad i datateknologi og informatikk, og sier at all hennes kunnskap blir tatt i bruk daglig.

– Jeg var på utkikk etter en jobb som kombinerte forskning, teori og ny teknologi. Nå bruker jeg all min kompetanse til å skape en grønnere hverdag, og det synes jeg er veldig givende, mener hun.

Nå skal Elhub ruste opp utviklingsteamet og utlyser flere ledige stillinger. Er du den de leter etter? Les hele stillingsutlysningen og søk her.

Krever ny og avansert teknologi for å lykkes

La oss forklare litt nærmere akkurat hva Elhub gjør: Som navnet tilsier, er dette en datahub for det norske kraftmarkedet. Her samles all data fra strømmålere i Norge som bearbeides og videreformidles til nettselskaper, kraftprodusenter eller sluttkunder. På denne måten sørger Elhub for en mer effektiv og kvalitetssikret distribusjon av informasjon. Det gjør Elhub til en veldig viktig brikke i puslespillet for å utnytte våre kraftressurser på en bærekraftig måte.

For å hele tiden forbedre og levere kvalitet må Lan og hennes kolleger jobbe med et bredt spenn av oppgaver.

– Vi har mange forskjellige prosjekter gående. Markedsaktørene ønsker at vi gjør forskning for å finne nye funksjoner som kan forbedre systemet. I tillegg har vi muligheten til å eksperimentere selv for å finne nye løsninger. Ikke minst jobber vi med måledata for hele landet. Det er ca. tre millioner målepunkter i Norge, og det krever at vi jobber med big data, noe jeg liker veldig godt.

Det er ingen hemmelighet at kraftbransjen er i ferd med å gå gjennom en stor digitaliseringsprosess, og her er Elhub en sentral aktør. Det er veldig spennende å kunne være med på, forteller hun.

– Vi skal bygge et bærekraftig og grønnere samfunn. Vi skal ikke bruke mer strøm enn vi trenger, som igjen minsker CO2-utslippene fra kraftproduksjonen. Det kreves millimeterpresisjon, og det kan vi gjøre med teknologi.

Trenger erfarne og nyutdannede

For å bygge deres utviklingsteam trengs utviklere med noen år på baken, men også de som kommer rett fra universitetet. Du får være med på å bygge noe fra bunnen: fra design, utvikling og funksjonalitet. Du må gjerne ha erfaring med Java, Kotlin, Hbase, Hadoop eller annet. Du må ha en DevOps-tankegang og kunne ta ansvar for hele verdikjeden – fra analyse til leveranse.

– Det finnes mange forskjellige prosjekter du kan være med i. I min arbeidshverdag er det alltid noe nytt eller spennende. Jeg føler virkelig at jeg blir hørt og at min kompetanse blir brukt til å forbedre Elhub. Ikke minst får jeg muligheten til å lære og forbedre meg, for kunnskapsdeling er svært viktig for oss, sier Lan.

I dag teller teamet mer enn 20 hoder, men flere skal det bli. Du kan lese hele stillingsutlysningen og sende inn din søknad her.

– Vi er en veldig sosial gjeng som ledes av svært dyktige sjefer. Teamet består av mange forskjellige mennesker, med ulik bakgrunn og nasjonalitet, og vi tar vare på hverandre. Du vil få en trygg jobb, gode betingelser og et felles mål om å gjøre noe godt for samfunnet og verden, legger Lan til.

Når det ikke er en global pandemi, har de vært flinke til å gjøre mye hyggelig sammen. Enn så lenge er dette satt på vent, men Lan gleder seg til å kunne møte kollegene igjen.

– Vi har tilgang til hytter, har trent sammen, quizer og annet. Blant annet har vi arrangert gaming-kvelder og Dev talks. Akkurat nå er alt digitalt, men jeg må si vi er veldig gode på å ha hjemmekontor også, ler hun.

Har vi lykkes i å friste deg til å søke på jobb hos Elhub? Her kan du lese mer om planene for utviklingsteamet og mer informasjon rundt stillingen. Lykke til med søknaden!