KatteGATE!: Finn.no søker ny utvikler

Med mindre du har bodd under en stein de siste 20 årene vet du trolig hva Finn.no er for noe. Landets største digitale markedsplass har lokaler ved Grensen i Oslo sentrum, og her jobber det i dag rundt 400 stykker. Nå skal det bli rundt 401, for nå søker de en fullstack-utvikler som blir en del av reklame-teamet.

Hvorfor Finn.no er en spennende arbeidsplass for utviklere? Det kan Rune Maurtvedt, technical domain expert, og Amir Alavi, områdeleder for reklameprodukter og søk, fortelle oss.

Her finner du hele stillingsutlysningen.

Teknologi-anarki

Reklame-teamet skiller seg fra andre i Finn. Her sitter produkteier, forretningsutvikler og UX-designer på samme sted, men de mangler én person: en utvikler. De trenger en med litt erfaring, som kan jobbe med både front- og back-end.

– Siden vi sitter sammen sikrer det at vi jobber leant. I tillegg har vi fritt frem til å velge teknologi. Vi snakket løst om å gå vekk fra Java, og over en kaffe ble vi enige om at alt i vårt team skal kodes i Kotlin, forteller Amir.

– Vi har muligheten til å ta i bruk det nyeste og beste av teknologi. Om vi ikke har kompetanse på den teknologien så sendes vi på kurs. Det gjør at man har muligheten til å utvikle seg og bli med på mye spennende, sier Rune.

– Her tror jeg også vi skiller oss fra mange andre bedrifter. Hvis du ikke ber om å få kurs eller lære noe nytt, begynner vi å lure på hva du holder på med, legger Amir til.

Reklameprodukter i Finn er litt av hvert. Tradisjonell reklame kan være bannerannonser på en site, eller den klassiske hesteskoen som ligger rundt resultatlistene. Hva reklame i Finn-universet blir i fremtiden skal de finne ut av.

– Vi prøver å tenke nytt, og ikke låse oss fast i den gamle tanken om hva reklame har vært, men heller hva det kan bli og hva som er viktig for Finn. Vi skal løse det på en Finn-sk måte, og da må vi presentere relevant innhold i den konteksten man befinner seg i. Det kan vi gjøre med big data, historikk eller fordi du akkurat i øyeblikket har gjort et søk på barnevogner, forklarer Rune.

Peking er ikke en viktig del av jobben, men kun når fotografen ber om det.

Nærmere 2000 releaser i uka

Rune har jobbet hos Finn.no siden 2000, og kan dermed kalles en veteran. På spørsmål om hvordan teknologien og tilværelsen som utvikler har endret seg siden den gang, svarer han følgende:

– Revolusjon! Den gangen hadde vi bare et par releaser i året, og kanskje en måned med feilretting før lanseringer. Nå har vi kontinuerlig utrulling av features.

Ifølge Amir ligger de i dag på nærmere 1500-2000 releaser i løpet av en uke fordelt på ca 700 mikrotjenester. Siden Finn.no har gått vekk fra en gammeldags monolitt-struktur, er det ingen avhengigheter, noe som gjør livet enklere og mer spennende for utviklerne.

– Sammenliknet med andre er vi i en helt annen liga på dette. Det tallet er bananas. Jeg tror det eneste teamet som ikke har kontinuerlig utrulling er apps-teamet, på grunn av restriksjonene til Apple og Google.

Franske slott, lofotfiske og Javazone

I tillegg til litt erfaring er engasjement en av de kvalitetene Rune og Amir ser etter i en kandidat. Du må være selvdreven, tørre å «gutse» og ta eierskap.

– For meg er det ikke altfor viktig hva slags teknologi du har jobbet med tidligere, men heller at du er lysten på å lære, bidra og har en god innstilling. Det er klart at erfaring med Java, Kotlin, React eller javascript er en fordel, men ikke avgjørende, sier Amir.

Amir har tidligere jobbet i Telenor, Canon og start ups, og mener at Finn har vært hans beste arbeidsplass så langt i karrieren.

– Her føles ut som man jobber i en startup, og det er et utrolig høyt kunnskapsnivå blant utviklerne. Blant annet er vi svært aktive og tilstede under Javazone.

Kantina hos Finn drives av restaurantfolk med erfaring fra ulike gourmetsteder, blant annet fra Maaemo.

Når det kommer til det sosiale er de tilsynelatende også i en egen liga. Internt i teamene bestemmer de selv hva de skal gjøre, så om de føler at det er på tide med teambuilding eller en avkobling er det nærmest fritt frem.

– Vi har vært på mye rart, blant annet har vi hatt en surfehelg på Jæren. I fjor hadde vi kick-off på et fransk slott, Château de Chantilly. Nylig fløy hele Finn til Lofoten, og da ble vår nye CEO presentert. I et kattekostyme, ler Amir.

Men på spørsmål om hva som er greia med alle Finn-kattene, har de ingen gode svar.

– Der tror jeg noen i HR har funnet ut at katter er søte, eller at mange søker på kattefilmer på nett.

Søk på stillingen som utvikler i Finn.no her. Merk gjerne søknaden med «Talent Media» eller «TM»