Lyser ut en uvanlig salgsrolle hos en av landets fremste møbelleverandører

Rune Kransberg fikk interessen for møbler som femåring. Faren drev ett eget agentur med salg av møbler, og Rune fulgte med. Som tiåring ble han med på salgsmesser, som 17-åring ble han ansatt, og i 1993 gikk han solo.

– Jeg har vært i bransjen siden 1981. I dag har Kransberg AS åtte ansatte og solide resultater. Nå trenger vi noen som ønsker å bli med på å skape den nye selgerrollen i selskapet. Du kan skape en selgerstilling vi ikke har hatt før, forteller han.

Landet kjempedeal som 17-åring

Kransberg AS holder til i Støperigata i Drammen og er hovedleverandør av sofaer og madrasser for landets største møbelkjeder. For å komme dit har Rune og resten av teamet jobbet knallhardt, og derfor må vi fortelle litt om selskapets historie først.

Rune er en veteran i bransjen, og han trekker spesielt frem én messe som definerte veien videre.

– Jeg hadde en veldig heldig episode under Skandinavias største møbelmesse i Herning. Den gangen var jeg 17 år og hjalp noen kunder fra Nord-Norge som importerte finske møbler til Norge. Etter messen la de inn en ordre på 700.000 kroner, noe som var en astronomisk sum på den tiden.

Administrerende direktør Rune Kransberg.

– Akkurat den avtalen ga meg skikkelig kickstart i møbelbransjen.

Senere startet han for seg selv, og har vært med på å definere vareutvalget i til kjedene, fått gode materialkunnskaper, hatt flere agenturer og er medeier i to større møbelfabrikker i Litauen.

Søker en ny type selger

Kransberg trenger nå en selger til på teamet. Tittelen «selger» er muligens ikke dekkende, for det er mye mer enn som så.

– Vi er ikke nødvendigvis så veldig opptatte av at du er den tradisjonelle «selgertypen». Rådgivning, produktopplæring og gode kommunikasjonsegenskaper er ekstremt viktig,  forteller daglig leder Janneche Andenæs.

Som selger vil du kontinuerlig samarbeide med møbelhusene, og derfor er det en fordel om personen som trer inn i stillingen har noe erfaring med og en interesse for møbler og estetikk. Kjennskap til bransjen er et pluss, men ikke et krav.

Send din søknad til [email protected] og merk søknaden med «TM».

Blant annet vil du jobbe med produsenter som Vilmers og Dominari. Foto: Vilmers Furniture

– Bransjen er i endring, og våre kunder tar i bruk nye kanaler for å nå sine kunder. Derfor er det viktig at vi er på offensiven og tar del i den utviklingen. Jeg ønsker at vi skal ha et nytt språk og en ny kommunikasjon. Med det mener jeg at vi må kunne mate kunden med historier, materiell og alt de trenger for å lykkes i sine kanaler. Om vi klarer dét blir vi mye mer enn en leverandør av produksjonsenheter, snarere en leverandør som lever med kundene våre og gjør dem gode, sier Rune.

Janneche har selv jobbet som selger og innkjøper i møbelbransjen i 16 år, og begynte som daglig leder hos Kransberg AS for halvannet år siden.

– Jeg har fått muligheten til å forme min egen stilling, og funnet ut hvordan jeg vil løse oppgavene. Slik vil det også være for den som trer inn i selgerstillingen: det vil bli mye reising og kundeoppfølging, og det er opp til deg hvordan du legger opp arbeidsdagen din. Selvstendighet er derfor en viktig egenskap, forteller hun.

– Du må være et godt menneske. Vi er på utkikk deg med en pedagogisk tilnærming, er strategisk anlagt og har god struktur. Vi har en posisjon i dag der vi leverer kvalitet og service, og det er viktig å opprettholde, supplerer Rune.

– For å bruke et litt slitt uttrykk: du må være sulten, sier Janneche.

Daglig leder Janneche Andenæs.

Innreder norske hjem

Siden Kransberg jobber med de største møbelkjedene vil selgeren være med på å møblere norske hjem. Du får være med på å peke ut trender og følge internasjonale trender, samt besøke spennende steder i landet.

– Du blir en leverandør av en livsstil, og det er en veldig hyggelig ting, mener Rune.

Satsinger videre for selskapet blir å tilby møbler som er laget av resirkulerte materialer. Der er Rune fast bestemt på at de skal bli ledende.

– Du vil bli med på vår suksesshistorie, og forme vår fremtid. Her har du muligheten til å gjøre en forskjell og bygge videre i en spennende bransje, forteller de.

Er du den Kransberg AS leter etter? Send din søknad innen 20. februrar til [email protected] og merk søknaden med «TM». For spørsmål om stillingen kan du kontakte Janneche på +47 928 36 955