Mental Helse Ungdom søker etter prosjektkoordinator i 50 prosent stilling til chattetjeneste for unge voksne

Grunnet korona-pandemien har mange midlertidig mistet sine eksisterende behandlingstilbud. Derfor vil Mental Helse Ungdom sette i gang en chattetjeneste for å sikre at et lavterskel tilbud også finnes for denne gruppen.

Isolasjon og usikre fremtidsutsikter har medført at en større andel enn vanlig av den unge befolkningen opplever psykiske helseplager. Chattetjenesten skal tilby gode og trygge samtaler for de som opplever usikre livssituasjoner og trenger noen å snakke med. 

– Det å kunne dra frem mobilen eller PC-en for å finne noen å ha en samtale med når man har det vanskelig, tror vi blir enda viktigere i tiden fremover, sier prosjektsjef Ranveig Stava i Mental Helse Ungdom. 

Frivillighetsbakgrunn

I rollen som koordinator skal du planlegge, gjennomføre, evaluere og rapportere om chattetjenesten. Det landsdekkende prosjektet kan for mange bety forskjellen på om de får en god eller dårlig dag. 

– Vi tror det er enda flere som trenger hjelp nå enn tidligere, og er redd for at det vil medføre større køer enn tidligere. Lavterskeltilbud vil bli svært verdifulle i tiden vi er i nå, sier Stava. 

Prosjektsjef Ranveig Stava tror chattetjenesten vil være viktig i de kommende månedene. Foto: Mental Helse Ungdom.

Tjenesten  vil kreve mange frivillige, og det er dermed gunstig å ha en bakgrunn fra frivillig sektor slik at du kan rekruttere og motivere frivillige. 

– Dette blir en spennende stilling siden du starter opp noe helt nytt. Du vil rekruttere frivillige som skal være chatverter, du skal gi opplæring, oppfølging og motivasjon, sier Stava. 

Hjelpe deg på vei

Innsamlingssjef Line Toft i Mental Helse Ungdom er ekstra gira på å få chatten på bena. 

– Vi i Mental Helse Ungdom har alle saker vi er ekstra engasjerte i, og for meg er det nettopp å få på plass denne chatten, sier Toft. 

Line Toft gleder seg til at chattetjenesten blir satt i gang. Foto: Mental Helse Ungdom.

Hun gleder seg veldig til chatten vil se dagens lys, og tror tilbudet har et enormt potensiale. 

– Det kan være skummelt å åpne seg for sine nærmeste, og for mange også for fastlegen. Derfor tror vi en anonym chattetjeneste vil kunne hjelpe folk å sortere tanker og forstå mer om hvilke grep de tar videre.

Har du lyst til å starte opp en landsdekkende chattetjeneste som kan hjelpe mennesker rundt om i landet? Send CV og søknad til ranveig.stava@mhu.no, og husk å merk søknaden med «TM».