Nå er programmet til Gulltaggen sluppet!

Gulltaggen har i en årrekke vært stedet der teknologi og markedsføring møtes. I år har INMA gjort store endringer, der de relanserer hele dagsprogrammet.

– Årets Gulltaggen Creative Tech skal gå enda mer i dybden. Dette skal være en konferanse for de som er opptatt av teknologi som et verktøy for kreativitet, forteller INMA-sjef Camilla Grund.

INMA har plukket folk fra øverste hylle, og satt sammen en spennende fagdag med workshops, foredrag og paneldebatter. 25. april blir Epicenter Oslo være spekket med kreative teknologihoder, både fra fjern og nær.

Vi har plukket ut noen av høydepunktene fra årets konferanse:

Hele programmet finner du her – og billetter kan kjøpes her.

I Norge for første gang!

La oss først ta for oss noen av de internasjonale høydepunktene.

For første gang gjester investoren, entreprenøren og futuristen Nicklas Bergmann Norge. Bergman har blitt kalt «The Malcom Gladwell of Technology». På Gulltaggen Creative Tech skal Nicklas dele sitt syn på fremtiden, hvor vi er på vei og hvordan teknologien påvirker oss, samt gi oss en innføring i de viktigste teknologiene og verktøy for å kunne anvende disse. Han har 25 års fartstid i bransjen, og har vært med på både storslåtte skivebom og suksesser.

– Jeg er sterk i troen på at teknologi er den største driveren til endringer for både samfunnet og forretningslivet i dag, skriver Bergman på sine nettsider. Les mer om Bergman her.

Investoren, entreprenøren og futuristen Nicklas Bergmann

Et paradigmeskifte

Alysha Naples er Chief Experience Officer hos Tin Drum, som er et produksjonsstudio og teknologiutvikler som jobber med levende bilder for å ytre fremføringer, installasjon og fortelling. Som internasjonal foredragsholder kommer Alysha til Gulltaggen Creative Tech for å snakke om det hun kaller «det kommende paradigmeskiftet».

– Vi beveger oss vekk fra skjermbasert media og mot utvidet virkelighet, og hva det vil bety å designe for mennesker i dette nye mediet, forteller Naples.

Alysha Naples har stor tro på utvidet virkelighet.

Fremtidens medier

Karen Palmer, med den ydmyke tittelen «The Storyteller from the Future», er en anerkjent foredragsholder, der hun deler hennes tanker om fremtidens medier. Hun er også en internasjonal kunstner, som skaper opplevelser gjennom AI, spill, kunst og adferdspsykologi.

– Hun er en inspirerende dame med spennende tanker om fremtiden. Jeg gleder meg skikkelig til å høre hva hun har å fortelle til et norsk publikum. At vi har fått på plass en liste med utrolig dyktige folk, gjør at jeg gleder meg enda mer, sier Grund i INMA

Karen Palmer, «The Storyteller from the Future».

Interspace!

En annen av gjestene som kommer er David Eriksson, gründer og Chief Creative Officer av North Kingdom. Med slagordet «Solving Problems Together» har Eriksson og teamet hans jobbet med de fremste teknologigigantene i verden.

Sammen med Google, Facebook, Snapchat, Lego, Disney og Supercell har Eriksson skapt digitale opplevelser, produkter og tjenester. Når det kommer til Gulltaggen skal Eriksson snakke om kommunikasjon i en post-mobil verden.

– Jeg skal snakke om noe jeg kaller interspace! Avslører han med et lurt smil.

Hva er interspace, mon tro? Det skal David Eriksson gi oss svaret på under Gulltaggen Creative Tech.

Vev lanserer ny teknologi

Vi har selvsagt dyktige folk her til lands også! Flere norske techselskaper og -personligheter står på scenen under Gulltaggen, og her er bare noen av dem:

Gründerne bak Vev skal for første gang presentere sin nye plattform for alle på årets Gulltaggen. Teamet består av Tine Karlsen, Nicolay Thafvelin og Fredrik Evjen Ekli.

– Løsningen er nå klar til å lanseres mot byråer, og premieren skjer på årets Gulltaggen! Forteller Karlsen.

Teamet i Vev lar alle som vil prøve ut teknologien deres.

Vevs premium nettsidebygger lar designere og utviklere utfolde seg fritt og bygge digitalt innhold på en helt ny måte. De lanserte i 2018 en tidlig versjon av løsningen til mediebransjen, som har brukt Vev til å produsere en rekke velkjente native annonser som «Skjelvet», «Havet» og «Historien om Amundsen». Vev har fått godt fotfeste i mediebransjen og har store kunder som Schibsted, VG, TV2, Bonnier, DN og Unicef.

– Grunnen til at vi skal holde workshop, og ikke bare foredrag, er fordi vi vil at alle skal få mulighet til å teste ut verktøyet vårt, sier hun fornøyd.

Det er første gangen Vev deltar på Gulltaggen, og gjengen forteller at de gleder seg til å møte kundene sine og vise frem det de jobber med.

– Det føles ut som en premiere på et vis, sier hun spent.

Kvinner i tech-verdenen

Isabelle Ringnes står bak TENK-Norge, et tech-nettverk for kvinner, og er grunnlegger av #hunspanderer. Hun jobber for å inspirere flere kvinner til å utdanne seg og jobbe innenfor teknologi.

– Jeg skal snakke om fremtidens teknologi og hvordan teknologi har påvirket oss som samfunn. Kanskje det aller viktigste å fokusere på akkurat nå, er mangfoldet blant dem som utvikler det.

– Jeg gleder meg veldig til å treffe alle som er der, og ikke minst forhåpentligvis engasjere flere til å få øynene opp for teknologi, sier hun ivrig.

Isabelle Ringnes i TENK-Norge.

Dette er bare et knippe av de som skal bidra med foredrag, workshops, paneldebatter og demonstrasjoner under årets Gulltaggen den 25. april på Oslo Epicenter. Se hele programmet til Gulltaggen Creative Tech. Det er fortsatt ledige billetter – de finner du her!