NAF søker analytiker! Men hvordan jobber de med komplekse datasett?

Den 90 år gamle medlemsorganisasjonen NAF har i dag 500.000 medlemmer. Siden forrige millenium har teknologi og behov endret seg drastisk. Nå skal de møte fremtiden.

«Første utgave» av NAF er snart et lukket kapittel og nå skal «NAF 2.0» gi medlemmene en sømløs opplevelse i deres mobilitetshverdag. Ord som transportrevolusjon og mobilitetsendringer setter krav til NAF, og det tar de på alvor.

– Hvordan mennesker forholder seg til bil er i endring. Leasing, delingsøkonomi og den slags gjør at vi må se på hvordan et medlemskap i NAF skal bli i årene fremover. Vi må bruke alt vi har av data, og innhente det vi mangler, for å finne innsikt om hva folk faktisk vil få ut av i medlemskapet, sier analytiker i NAF Tom-Marius Olsen.

Nå søker NAF en analytiker som skal bli en del av medlemskapsteamet. Les hele stillingsutlysningen her.

Komplekse datasett

Medlemskapsteamet har som oppdrag å eksperimentere, forske og teste ut løsninger for et fremtidig medlemskap i NAF. Her trer du inn i innovasjonsavdelingen i NAF, og skal pønske ut gode ideer sammen med tech- og markedsføringskolleger.

– Oppgavene er ofte hypotesedrevet og vi bruker mange forskjellige metoder for å skaffe oss innsikt. Jeg jobber på tvers av fagområder og har veldig frie tøyler til å løse oppgaven. Det er mye forskjellig – i positiv forstand, sier Tom-Marius.

– Det er veldig mye moro vi kan gjøre dypdykk i. I det siste har jeg sett på Connected Car og On Board Diagnostics-plugger, som kan blir en veldig interessant datakilde. I tillegg jeg brukt en del tid på den nye Business Intelligence plattformen vår i Power BI. Med 500.000 medlemmer genereres det enorme menger data, og utfordringen er å trekke relevant innsikt fra alle datapunktene, sier analytikeren.

I det splitter nye NAF-huset i Skippergata 4 sitter det også mange andre teknologihoder som kan assistere for å sette sammen og bygge datasettene videre.

– Et annet eksempel på hva jeg gjør er Exploratory Data Analysis eller bistå samfunnsøkonomene når de skal gjøre beregninger som involverer store datasett. Det er både krevende og spennende.

Er dette deg?

NAF er på utkikk etter en analytiker med god erfaring og gjerne relevant utdannelse. Du har evne til å sette deg inn i komplekse problemstillinger, bruke innhentet informasjon til å utføre analyser og presentere dette på en måte som gir mening for de andre.

– Jobben har en ekstra dimensjon fordi alt vi leverer gjør vi for medlemmene i NAF. Her jobber vi i en organisasjon som er medlemsstyrt og ønsket om å fornyelse kommer fra medlemmene selv. Det gir en ekstra motivasjon, sier Tom-Marius.

– Jeg er stolt av å kunne jobbe med en sterk merkevare som NAF der medlemmene gir oss den tilliten. Her får man jobbe tverrfagelig i medlemskapsteamet, men også nyte av all kompetansen på huset. Vi har et enormt spekter av profesjoner, innovasjonsavdelingen til kundeservice og advokater som har tatt saker til høyesterett. Det er kult!

Er du NAFs nye analytiker? Les hele stillingsutlysningen her.