Norges største, frittstående bilside søker forbrukerjournalist til redaksjonen

Innen 2025 skal alle nybiler i Norge være elektriske. Elbiler har aldri vært mer i vinden enn nå, noe nettsiden Elbil24.no kan skrive under på. Og apropos skriving: Nå søker de en ny, fast forbrukerjournalist som vil være med å bygge opp den ferske nettavisen.

Trenger ikke være bilekspert

For tiden består redaksjonen til Elbil24 kun av redaksjonssjef Fred Magne Skillebæk, selv om han sitter sammen med en større gjeng med kolleger. Men med høy trafikk på nettsiden er han gira på å få en journalist til på laget!

– Vi trenger en allround journalist som kan skrive forbrukerjournalistikk som faktisk hjelper folk. Ingen bilkompetanse er nødvendig så lenge du er nysgjerrig på faget og er en god journalist. 

– Vi har allerede Fred Magne som er elbilnerd, vi leter ikke etter enda en Fred Magne. Vi trenger noen som utfyller ham og kan bidra både med redaksjonelle saker og premiumsaker, forteller redaktør Andreas Heen Carlsen.

Carlsen er redaktør for sol.no, Elbil24 og vi.no i Scandinavia Online. Scandinavia Online er igjen eid av Aller Media, og din nye arbeidsplass vil derfor være i Aller-bygget på Hasle i Oslo.

– Vi leter etter en løsningsorientert journalist som tør å stille kritiske spørsmål og hente inn tilsvar når det trengs. Som vår journalist i Elbil24 vil du ha stor påvirkningskraft og mye frihet, og det er få beslutningsledd. Det er en utrolig spennende stilling man kan vokse mye i, mener Carlsen.

Ta det med ro, du trenger ikke være like elbilnerd som redaksjonsleder Fred Magne Skillebæk. Foto: Sara Magnusson

– Samtidig kan du lene deg på mange kreative hoder. Vi sitter sammen med gjengen fra Scandinavia Online, og er 13 stykker totalt. Det er en skikkelig fin og morsom gjeng som hjelper hverandre på tvers av publikasjoner, legger Skillebæk til.

Du er derfor sikret en kjerne med mennesker som starter hver dag med et felles morgenmøte, som kaster ball på ideer og som gjør sosiale ting sammen. Et sterkt fellesskap, rett og slett!

Heier på forbrukeren

Elbil24 er Norges eneste nettside for redaksjonell omtale av elbil som eneste tema.

– Vi er som en nisje innen nisjen, sier Skillebæk.

I følge Skillebæk er den fortsatt relativt nye nettsiden også den største, selvstendige norske bilsiden på nett i dag.

– På bare ett år har vi klart å nå alle mål vi satt oss. Vi har i overkant av 200.000 ukentlige lesere og 1400 medlemmer i vår medlemsklubb. 

Elbil24 er nemlig todelt. På siden finner du både redaksjonelle artikler knyttet til temaet og premiumartikler for medlemmer. Som medlem av kundeklubben får du også rabatter på utstyr og tjenester du trenger for å eie en elbil.

– Det er mye som kreves når man kjøper en elbil, alt fra hjemmelader til ladebrikke. Vi tilbyr rabatter på flere av disse produktene gjennom partnere. Du betaler en årlig medlemssum til oss som du får tilbake doblet så fort du benytter deg av en av våre fordeler, sier Skillebæk. 

– Vi er ikke politiske pådrivere for å fremme elbil, men dekker alt som har med elbiler å gjøre fra forbrukerjournalistikkens ståsted. Vår oppgave er å hjelpe den som ønsker seg elbil eller som allerede eier en.

Både Carlsen og Skillebæk gleder seg til å doble redaksjonen i Elbil24! Foto: Sara Magnusson

Høres det ut som noe for deg?

 Dette er en fast stilling som journalist i en svært spennende mediebedrift. 

– Elbil er et marked i enorm vekst, hvor markedsandelen bare øker og det vil bli mer og mer relevant frem mot 2025. Den reisen skal vi være med på, og vi har store planer om å øke både direktetrafikk på siden og antall medlemmer, sier Skillebæk. 

Tar du utfordringen? Send en CV og søknad til [email protected], med «stillingsannonse Talent Media» i emnefeltet.