Nå blir June leder for sin tredje Lava-restaurant

– I utgangspunktet var det ingenting på plass da vi skulle begynne med takeaway her! Det gikk seg til til slutt, sier June Piiksi, omringet av engangsbestikk og pappesker på ramenrestauranten Hrímnir i Maridalsveien.

Restauranten er en del av Lava Oslo, som også har konsepter som Smalhans, Brutus, Sentralen og Katla. De står også bak snackbaren på Vega, der June egentlig er daglig leder. Det er hun fortsatt, men hennes kompetanse trengs andre steder.

Da Oslo fortsatt var nedstengt sørget hun for å lede restauranten Hrímnirs takeaway- og matbokskonsept, noe som mildt sagt ble en suksess. Nå som utelivet i Oslo blomstrer opp igjen skal hun sørge for en restart på streetfood-sjappa Hitchhiker!

Men hun er alt annet enn en kasteball mellom steder. Siden June er et rivjern som får ting gjort, har hun bevist at hennes kompetanse brukes i flere deler av Lava.

– Du får masse tillit og får lov til å teste ut nye ting i Lava Oslo. Jeg føler at jeg blir tatt seriøst og får friheten til å gjøre ting på min måte. «Sånn har vi alltid gjort det» er en setning jeg aldri har hørt fra mine sjefer i Lava, forteller hun.

Nå søker Lava Oslo en vikarierende daglig leder til Vega Snackbar. Les hele stillingsutlysningen her.

Dyrker det du er god på

June startet i Lava Oslo for to år siden. Etter at hun var ferdig som restaurantsjef for Kverneriet var hun egentlig forsynt av mat- og utelivsbransjen, men sendte likevel en søknad på en stilling i Lava.

– I utgangspunktet hadde jeg tenkt å frilanse, men mamma ville absolutt at jeg skulle få meg en fast stilling. Det ble vanskelig å si nei da jeg fikk et jobbtilbud hos en gjeng som har så spennende konsepter, vibe og mennesker. De har en egen evne til å se hva du er god på, og dyrker det.

June trekker frem Mahendra Basnet, hennes kollega på Hrímnir, som et godt eksempel på nettopp dette. Han kom til Norge fra Nepal uten arbeidsvisum og erfaring, men fikk en sjanse på Smalhans som oppvaskhjelp. Mahendra er ikke bare en vanvittig hyggelig fyr, men også hardtarbeidende og punktlig. Disse egenskapene kunne de få bruk for på kjøkkenet og gradvis jobbet han seg oppover i kjøkkenhierarkiet. I dag er han souschef på ramenrestauranten. Du kan lese hele historien om Mahendra her.

Du kan også begynne eller videreutvikle din karriere hos Lava Oslo. I tillegg til en vikarierende daglig leder trenger de erfarene kokker, kokkelærlinger, eller servitører i deltids- eller heltidsstillinger. Her finner du mer informasjon!

Kremjobb i et nytt kulturbygg

Vega Snackbar ligger i foajéen til Vega Scene. Bygget ble et friskt pust i Oslos kulturliv da det åpnet i 2018, for her prioriteres kvalitetsfilmer og -teater, samt andre arrangementer.

Det er viktig å vite at snackbaren er noe annet enn en popcornpushende kinokiosk. Her har de en meny som tilbyr noko attått og snacksretter du blir mett av. Samtidig bidrar de på events som skjer i bygget, som for eksempel premierefester eller Heddaprisen.

En vikarierende daglig leder her vil få ansvaret for ansettelser, oppfølging og vaktlister og gjennomføring av arrangementer. Det er en fordel med noe erfaring, men viktigst av alt er et engasjement for god mat, drikke, kundeopplevelser og bærekraft.

Du kan lese hele stillingsutlysningen her. Søknader vurderes fortløpende.

Flere muligheter videre

For June har Lava Oslo og deres restauranter vært et sted hvor hun kan bli en enda bedre leder.

– Mat- og restaurantbransjen er hektisk og krevende, men det er helt sinnsykt gøy. Det er fortsatt en liten bransje og du opparbeider deg raskt et bra nettverk. Samtidig er det mange viktige erfaringer å få med seg, enten du jobber som leder, servitør eller kokk. Plutselig gjør man en karriere ut av det, sånn som meg, sier June.

Dersom du ønsker å utforske nye områder, enten det er innenfor mat eller fermentert druejuice er det også mulig å flytte arbeidsplass fra et Lava-sted til et annet – akkurat som June.

– Jeg føler at man har muligheten til å vokse og utvide repertoaret sitt her. Bredden innenfor Lava er noe jeg synes er veldig gøy, avslutter June.

Lava Oslo trenger masse folk som bryr seg om hva som serveres, med forskjellig bakgrunn og erfaring.

Om du er opptatt av bærekraft og har et hjerte for mat vil de gjerne snakke med deg. Her finner du stillingsutlysningen for rollen som daglig leder på Vega Snackbar.

Vil du jobbe i andre deler av Lava Oslo-sfæren? Da finner du mer informasjon her.