Derfor er det å være radioselger spesielt attraktivt i dag

I fjor ble NRK, P4 og Radio Norge borte fra FM-nettet på Sørlandet. Dermed må man gå til innkjøp av DAB-radioer for å kunne lytte til disse kanalene.

Men mange lyttere er ikke klare for overgangen til ny radioteknologi. Lokalradio forblir på FM og derfor opplever disse radiokanalene enorm vekst etter overgangen til DAB.

Radio Sør har hatt en økning i lyttere på 122% siden gigantene forlot FM-båndet. Derfor står lokalradioen i en helt unik posisjon de neste årene.

Det kommersielle potensialet er enormt og det krever at man har gode selgere – derfor søker lokalradioen i Kristiansand etter et selgertalent.

Enda bedre radio

Radio Sør ble overtatt av Radio Metro fra nyttår og heter nå Metro Sør.

Radio Metro startet opp i Oslo og Akershus i 2009. Senere har de utvidet virksomheten og dekker nå store deler av det sentrale Østlandet. Siste erobring er altså Sørlandet.

– Denne endringen gjør at vi får flere proffer å spille ball med og det vil vi merke på den daglige driften, sier salgsleder i Metro Sør Jan Agnar Olsen.

En killer på closing

– Å jobbe hos oss er veldig morsomt. Vi dekker 22 kommuner i to fylker og har ubegrenset med kunder tilgjengelig. Det betyr at en selger hos oss vil få en variert hverdag med både små og store kunder, sier Olsen.

Han forteller at en selger hos Metro Sør må ha et stort lokalt nettverk og et “selgergen”. Utdanning er ikke noe krav, men en fordel.

– Det viktigste er at du er en killer på å close et salg, legger han til.

Blekksprut

Som selger for lokalradioen vil du være en nøkkelperson for kundene. Siden dette er en liten bedrift har du muligheten til å være med på alle deler av salget. Du får planlegge kampanjer, være kundens rådgiver, i tillegg til å være med på det kreative arbeidet.

– Siden vi er såpass små vil arbeidsdagen din være veldig variert. Du må være tøff, men om du lykkes vil det bli mye multitasking og mange ulike arbeidsoppgaver.

En selger hos Metro Sør vil bli sparringspartner med Olsen. Du vil få coaching og oppfølging, men det er også viktig at du kan jobbe selvstendig.

– Vi har behov for en person som klarer å selge. Det krever en langsiktig tankegang, slik at du kan levere uke etter uke, kvartal etter kvartal, avslutter Olsen.

Stillingen har arbeidsplass i Radio Sørs lokaler Samsen kulturhus i Kristiansand.

 

Denne stillingen har utløpt.