Sentralen skal ansette – og det brennkvikt!

–Om du vil bli en del av restaurantbransjen og Sentralen, bør det være akkurat nå, sier daglig leder Paula Lundberg ved Sentralen.

Med åpningen av restauranter og barer i Oslo blåses det nytt liv i utelivet i hovedstaden. Etter seks måneder med stengte dører trengs det nå mannskap til å lage mat, servere, skape kulturarrangementer – ja, det meste.

Midt i Kvadraturen ligger Norges eldste sparebankbygg, som i dag er blitt et eget kulturhus. Her finner du kafé, scener, restaurant, møtelokaler og konferansesaler. Dette driftes av Sentralen, som nå trenger nye ansatte til alle deler av sjappa.

– Vi trenger kokker, souschefs, hovmestre, servitører, kaféleder, en vikarierende eventsjef, ekstrahjelp og mer. Enten det er heltid, deltid eller tilkallingsvikarer, forteller booking- og markedsansvarlig Marius Hagen.

Er du kokk? Les mer om stillingene her.

Bli en del av Lava Oslo

Spisestedene på Sentralen eies og drives av restaurantgruppen Lava Oslo. Selskapet ble startet av blant andre Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik – kokker bak flere av Oslos mest anerkjente restauranter. I dag står Lava for noen av Oslos mest fremtredende restaurantkonsepter, deriblant Smalhans, Brutus, Katla og The Golden Chimp.

Sentralen Mat trenger nå nye kokker og en souschef på sin restaurant. Deres konsept har et tydelig fokus på sharing, gode grønnsaksretter, spennende norske råvarer og sesongriktige menyer. Her trengs det også en hovmester og servitører.

– Din viktigste egenskap er et brennende interesse for god mat, drikke og service, sier Paula.

Foto: Sentralen

Sentralen Mat står også for svært mange andre deler av aktivitetene på huset. I en mangfoldig bedrift kan det fort skje at det trengs bistand på event eller annet. Det er nettopp dette Marius og Paula liker så godt med Sentralen, og grunnen til at de begge har blitt værende i flere år.

– Ingen dag er lik! Det er så vidt spenn i alt vi gjør, fra vår uformelle restaurant til store eventer. Vi har hatt ansvaret for alt fra P3 Gull, middager for Stortinget, internasjonale konferanser og barneteater til frokostklubb i Hvelvet. Det er aldri kjedelig, sier Paula.

– Vi har et ungt miljø som er opptatt av å ha det gøy på jobb. Samtidig er vi en del av Lava, noe som føles som en forlenget familie. Flere av de som har jobbet hos oss har gått videre til å være kokk eller servitør på Golden Chimp, for eksempel, legger Marius til.

For ordens skyld bør vi nevne at Sentralen-bygget eies og finansieres av Sparebankstiftelsen DNB.

 Sentralen trenger folk på kjøkkenet! Her finner du mer informasjon.

Marius Hagen og Paula Lundberg ved Sentralen Mat.

Oslos beste terrasse?

Ikke nok med at du nå har muligheten til å jobbe i et sted med mye variasjon. Tror du ikke at de har planer om å vokse enda litt til? Joda! Om du blir med på laget nå vil du være en viktig del av deres videre utvikling og nye start post korona.

– Det er hele tiden utvikling og forbedringer på Sentralen, både oss som bedrift og bygget. I første omgang har planer om nye serveringer, uteservering og en ny terrasse på taket. Det vil komme mange gøyale muligheter for hele staben, sier Paula.

Det er også fullt mulig å begynne en karriere innen matbransjen hos Sentralen og Lava. Først og fremst når det kommer til erfaringer, men også nettverk. Ett eksempel er ett av våre intervjuobjekter, for Paula begynte som daglig leder fordi hun kjente gründerne bak Sentralen gjennom bransjen.

Foto: Sentralen

Nå har du sjansen!

Kultur, mat og barn er et viktig fokus for huset. Sentralen trenger nå deg som er sugen på ny kunnskap, nysgjerrig, initiativrik, ambisiøs, opptatt av bærekraft og miljø og ellers er en hyggelig type.

Her har du en liste på stillinger de lyser ut:

  • Souschef
  • Kokker
  • Kaféleder / Avdelingsleder ved Sentralen Kafé
  • Vikarierende eventsjef
  • Servitører (både heltid og deltid)
  • Ekstrahjelper og bartendere

Spørsmålet som gjenstår er da: Hvor i huleste skal jeg levere søknaden min? Det gjør du her, samt mer informasjon om de ulike stillingene.