Setter du pris på en strøken hage? Da er du kanskje Coop Norges nye innkjøper for Hage & Grill!

Når du hører Coop Norge er det fort gjort å tenke på dagligvare. Men de er faktisk også ledende på byggevarekjeder. Nå leter avdelingen for Farge, Verktøy & Hage etter en ny innkjøper til hage og grill-segmentet. Om du har grønne fingre og et hjerte for grilling kan dette være drømmestillingen!

Fokus på bærekraft

Som innkjøper kommer du inn i en kategorigruppe på syv. Det overordnede personalansvaret ligger hos kategorigruppesjef for Farge, Verktøy & Hage, Svein Søderlund.

– Stillingen vi utlyser nå vil ha ansvar for det øvrige hagesortimentet. Du vil jobbe sammen med kategorisjef Marte Glende og innkjøperen for alt av hagemøbler. Det vil være dere tre som utgjør hage-segmentet vårt.

Du vil derfor ha ansvar for alt fra plantejord og gressklippere til snøfresere, strøsalt og griller.

– I tillegg til å jobbe med eksisterende merkevarer og leverandører vil du også jobbe mye med utviklingen av våre egne merkevarer, spesielt innenfor dyrking, forteller Søderlund.

Et eksempel på dette er avdelingens nyeste serie, Odle, som består av en rekke bærekraftige produkter.

– Vår største lansering til neste år blir en torvfri jord, som både er bedre for miljøet og for CO2-utslippet.

Søderlund understreker at det er viktig både for Coop selv, men også for medlemmer og eiere at de har et stort fokus på bærekraft i produktutviklingen.

– Mange av medlemmene og eierne våre er spesielt opptatt av bærekraft. Det forventes at vi leverer på det og ligger i forkant. Du bør derfor være interessert i å dra i samme retning, sier han.

Marte Glende og Svein Søderlund vil være to kolleger du skal samarbeide nært med som innkjøper for hage og grill. Foto: Kathinka Wang

– Det viktigste er at du er glad i planter

På daglig basis er det riktignok ikke Søderlund du vil forholde deg til, men kategorisjef Glende. Hun utdyper om hvem det er de ønsker å få på laget.

– En relevant utdannelse er viktig, men enda viktigere er det at du faktisk har et hjerte for planter, dyrking og hager forøvrig. Vi ser etter en utadvendt og ambisiøs kollega med en analytisk evne, som kan se for seg å bli her en stund og vokse, forteller hun.

– Vi mener det er mange utdannelser og tidligere erfaring som kan komme til god nytte her, stillingen blir derfor formet av den som får den. Men en interesse for fremtidens hager er virkelig primærfokus. Hvis du synes planting, klippe gress og grilling er kjedelig, er ikke dette riktig kategori for deg, legger Søderlund til.

De forteller at du også bør kunne sette pris på litt reising. Som innkjøper vil du måtte beregne minst én årlig tur til Kina, samt leverandørbesøk og messer rundt om i Europa.

– Du får også mye ansvar. Vi har veldig flat struktur her og jobber mye på tvers av fagfelt, men du får totalansvar for ditt eget område.

Stort fellesskap på Langhus

Søderlund forteller at Farge, Verktøy & Hage sitter i et åpent kontorlandskap med flere av Coop Faghandels andre fagområder på Langhus.

– Vi har sentrert flere kategorier og lageret til samme sted, så vi er i umiddelbar nærhet til hverandre. Vi benytter oss mye av hverandres kunnskap, og det er generelt svært god stemning på jobb og en god følelse av å være i et team.

Søderlund gleder seg til å få friskt blod på kontoret på Langhus, og ønsker gjerne at vedkommende kan tiltre så snart som mulig.

– Vår nåværende innkjøper trer ut av sin stilling ved utgangen av året. Derfor hadde det vært ideelt å finne en ny så snart som mulig, men for rett person er vi villige til å vente til de har mulighet til å begynne, avslutter han.

Søknadsfristen er nå utløpt.