Skal du bli med i TV 2s satsing på video og nye reklameprodukter bør det være akkurat nå

TV 2 er et av landets største mediehus, med over 1,4 millioner daglige besøkende på sine digitale flater. Nyhetsappen, Sportsappen, tv2.no og Sumo vokser stadig, og sistnevnte har passert over 550.000 abonnenter. Nå skal mediehuset trappe opp satsingen på video og bruk av egne data i reklameprodukter, og slikt trengs det mannskap til.

Flere stillinger innen kommersiell produktutvikling er nå lyst ut: Produktsjef data, Utviklere, Adtech-manager, Webutvikler, Kommersiell produktutvikler og Teamleder for Ad Operations. I tillegg skal andre deler av markedsavdelingen fylle flere roller.

– I tiden som kommer vil det skje store endringer i annonsemarkedet. Browsere blokkerer allerede tredjeparts-cookies, og i 2022 setter Google offisielt kroken på døra for denne teknologien. Derfor må vi ha et knallsterkt alternativ til norske annonsører, sier Jørgen Dønnum, Assisterende Salgsdirektør i TV 2.

Utvikler ny annonseteknologi

Nå må det innoveres for å kunne sikre annonseinntekter for mediehusene. Heldigvis har TV 2 allerede startet satsingen, men for å levere, utvikle og vedlikeholde slik teknologi trengs det kloke hoder som deg. Det vil blant annet innebære operative oppgaver, produkt- og teknologiutvikling og håndtering av ulike typer data. 

TV 2s reklameplattform skal gjøre det enklere for annonsører å få det beste ut av deres markedsføring. Med innloggede TV 2-brukere skal reklamen på TV 2s flater tilpasses hver enkelt, men på en måte som ivaretar personvernet.

– Vi skal fokusere på styrke vår posisjon på online video og bygge nye reklameprodukter som baserer seg på annonsørenes behov for å bruke data i sin kommunikasjon. For å få til dette trenger vi flere flinke folk som kan eksperimentere, teste og utvikle adtech-plattformen vår, forteller Dønnum. 

Skal du bli med på denne utviklingen, finnes det neppe et bedre tidspunkt å bli med, ifølge TV 2-sjefen. At de lykkes er han skråsikker på.

– Det er nå de store endringene vil skje. Jeg har stor tro på at vi kan skape svært gode løsninger for annonsørene våre, og på lenger sikt at norske annonsører og norske medier i fellesskap kan skape reelle alternativer til målrettet annonsering hos de globale aktørene. Det bør være målet, sier Dønnum.

For å sikre mer kvalitetsdata og flere innloggede brukere jobber mediehuset nå med å lage løsninger som oppfordrer til at alle nordmenn skal bli en TV 2-bruker.

– Jeg bruker alltid muttern som eksempel. Hun elsker Skal vi danse og får rett og slett ikke nok av det innholdet. Her har vi en unik mulighet til ivareta hennes engasjement på tvers av våre flater, og tilrettelegge for at hun bruker enda mer tid hos. Med vårt innhold og vår solide merkevaren i ryggen, er jeg sikker på at det finnes tusen grunner til at nordmenn vil være innlogget hos oss i TV 2.

Jørgen Dønnum i TV 2.

Bidra til samfunnsoppdraget

Selv om disse stillingene er underlagt TV 2s kommersielle avdeling, vil du være en viktig bidragsyter til å oppfylle allmennkringkasterens samfunnsoppdrag.

– Jeg har jobbet i TV 2 i snart 17 år, og det som motiverer meg aller mest er det å jobbe for å finansiere viktig journalistikk og kvalitetsinnhold for for våre seere og brukere, mener Dønnum.

– Når du jobber i TV 2 ligger det et ekte engasjement i bunnen, selv på kommersiell side, legger han til.

Mediehusets nye medarbeidere vil bidra i ulike deler av satsingen, men felles for stillingene er at de i all hovedsak vil jobbe med video og annonseprodukter basert på data. Din kompetanse vil også være viktig i samarbeid med de andre avdelingene og teamene som jobber med å utvikle TV 2s digitale posisjon, for organisering i siloer er noe som hører fortiden til.

I dag teller markedsavdelingen 70 stykker, og arbeidsplassen er i TV 2s nye lokaler i Bjørvika. Nedenfor finner du lenker til de ulike teknologistillingene:

– Sammen skal vi styrke TV 2s posisjon gjennom å skape gode annonseløsninger i samarbeid med norske annonsører, avslutter Dønnum.

Er du den TV 2 er på utkikk etter? Her finner du alle ledige stillinger i mediehuset. Søknadsfristen er løpende.