Slik fikk Rune konsulentjobben han alltid har drømt om

I fjor sommer satt Rune André Gustavsen på terrassen sammen med kjæresten og nøt et glass vin. Hun spurte «Hva vil du aller helst jobbe med, Rune? Hva er din lidenskap?».

Rune tenkte seg om og konkluderte med at drømmen var å ta opp skateboardingen igjen, men også å få en jobb som kombinerer CRM, mennesker, reising og systemer.

– Det er litt sprøtt å tenke på at jeg i dag har gjort akkurat det jeg drømte om på terrassen for ett år siden.

Rune sitter med et smil om munnen i kontorstolen hos Volvo Trucks på Alnabru. Han har også deltatt i skateboard NM og andre skatekonkurranser.

– Jeg hadde neppe funnet denne jobben på egenhånd, forteller han.

En tredjepart finner den beste matchen

Det er takket være Access Professionals at Rune har fått et spennende oppdrag hos Volvo. Rekrutteringsselskapet har spesialisert seg på utleie av IT-konsulenter.

De finner den kompetansen arbeidsgiverne søker, men også den arbeidsplassen konsulentene ønsker.

– Både konsulenter og arbeidsgivere har godt av å bli sett på av andre øyne. De kan se hvor dine egenskaper passer inn, eller hvor selskaper kan hente ønsket kompetanse fra. Begge parter faller ofte i samme spor når de trenger forandring, og derfor kan man gå glipp av mulighetene, mener Gustavsen.

Rune André Gustavsen trives godt hos Volvo Trucks. Han forteller at han neppe hadde funnet denne konsulentjobben på egenhånd.

– Det handler like mye om å finne riktig personlighet til riktig jobb, som det gjør å finne den riktige kompetansen. Jeg føler vi har truffet midt i blinken med meg og Volvo, legger han til.

Havner ikke i «papirbunken»

Tidligere har Gustavsen vært mellom ulike konsulentoppdrag og bemanningsselskaper. Det har ikke alltid vært en like god tilværelse.

– Min opplevelse hos andre rekrutteringsselskaper er at man ofte blir stuet vekk og havner i en «bunke» med navn og bransjeerfaring om det ikke blir noe på første mach forsøk. De tar seg ikke tid til å være nøye og overser derfor mye.

Han mener det er her Access Professionals har gjort det lille ekstra. De har klart å lese mellom linjene.

Han forteller at han har ønsket en annerledes konsulenttilværelse og ser for seg noe mer permanent i fremtiden. Derfor er Volvo Trucks en gylden mulighet.

– Jeg opplever dette som ganske uvanlig i konsulentbransjen. Det er ofte et høyt jag, inn og ut av prosjekter hvor man ikke får noe eierskap og mye uforutsigbarhet. Nå sitter jeg i en jobb hvor jeg får jobbe på en måte jeg elsker og har eierskap på en hel prosess.

Rune André Gustavsen drømte for ett år siden om å ta opp skating igjen og en ny jobb. Nå er han tilbake på brettet og jobber hos Volvo Trucks.

Smertefritt og effektivt

Bjørn Sverre Erikstein er direktør for strategi og kommunikasjon i Volvo Trucks. Han forteller at de gjennom Access Professionals fikk tak i en spennende profil de neppe hadde funnet selv.

– Vi hadde behov for å fylle en komplisert stilling. Vi søkte etter en person med en teknisk bakgrunn, men også med en kommersiell forretningsforståelse.

Bjørn Sverre Erikstein i Volvo Trucks er fornøyd med å få riktig kompetanse og en god personlighet i rekkene.

Volvo Trucks har nærmest all utvikler- og CRM-kompetanse i Sverige og bestemte seg for å søke eksternt for å finne riktig person. Når navnet til Rune dukket opp på Access Professionals’ nyhetsbrev tok de kontakt og han ble raskt engasjert på Alnabru.

– Vi har fått inn nye tanker og ideer, i tillegg til en god personlighet som passet oss.

Access Professionals søker flere kandidater

Selskapet er spesialiserte på konsulenter innenfor IT-området og søker nå etter flere kandidater til deres portefølje.

– Vår filosofi er at kandidatene skal behandles med respekt og grundighet. De skal være en likeverdig part i rekrutteringsprosessen, forteller Tom Sognebro i Access Professionals.

– Vårt spesialistfokus gjør oss i stand til å ta din kompetanse på alvor, samtidig som vi kjenner karrieremulighetene innenfor ditt kompetanseområde svært godt. Vi er opptatt av å ha en løpende kommunikasjon underveis i prosessen og vektlegger tett oppfølging av konsulenter som er i oppdrag gjennom oss.

Har du kompetanse innen IT og er på utkikk etter nye muligheter? Ta kontakt med Access Professionals her!

Denne stillingsannonsen er nå utløpt.