Slik finner du de beste ansatte du «aldri» hadde funnet på egenhånd

Se for deg følgende scenario; du trenger nye hoder i din organisasjon og de må ha friskt pågangsmot, spisskompetanse og være teknologi-savvy. Men hvor skal du begynne å lete? I den yngre garde, selvfølgelig.

TALENT-TEAM er et rekrutteringsselskap som har spesialisert seg på å hente inn ung og nyutdannet arbeidskraft for sine kunder. Med en fot i studentmiljøene og den andre hos kundene er finner de motiverte og unge arbeidstakere med spisskompetanse.

– Fant den perfekte ansatte for oss

Tellix er et teknologiselskap som leverer kassasystemer og betalingsterminaler. De var på utkikk etter å få fylt en selgerstilling og ønsket seg en yngre person som ville være med på å forme deres arbeidsmetoder, i tillegg til god teknologiforståelse.

– Gjennom jungeltelegrafen og deres kontaktnettverk fant de raskt en kandidat som var en bra match for oss, forteller Bendik Bergan i Tellix AS om samarbeidet med TALENT TEAM.

Gjengen i TALENT-TEAM hjalp Tellix finne et ungt talent.

Han kan si seg enig i at rekrutteringsselskapet klarte å finne en kandidat som muligens ville gått dem hus forbi.

– Vi jobber med datasystemer og derfor passer unge og sultne stilen vår bra. Vi hadde et møte med TALENT-TEAM og de tilpasset kandidatsøket etter vår beskrivelse, noe jeg opplever som en annerledes tilnærming til rekruttering enn hva tradisjonelle rekrutteringsselskaper gjør.

Samarbeidet har gitt mersmak og Bergan forteller at de vil bruke TALENT-TEAM i neste ansettelsesprosess.

– Så langt har de truffet blink med tre ansatte og vi kommer til å gjøre et nytt samarbeid i framtiden. De forstod hva vi ville ha og klarte å finne riktig person til en konkurransedyktig pris.

Derfor bør du ha nyutdannede i din organisasjon

Jørgen Broch i TALENT-TEAM.

– Med alle små valgfag og spesialiseringer som finnes innen ulike utdanninger er det ikke alle som vet hvor de skal begynne å lete etter de unge talentene. Den tilgangen skal vi gi bedriftene, sier avdelingsleder Jørgen Broch (28) i TALENT-TEAM.

For det er kamp om studentene. Å klare og konkurrere med større merkevarer og «drømmejobbene» er ikke alltid lett for de mindre «kjente» bedriftene.

– Vi har øret tett til norske studentmiljøer og studiesteder i Europa. Vi spesialiserer oss på å få de største talentene ut i spennende jobber. Vi har tilgang til et unikt nettverk av unge og lovende, noe som kan være en utfordring å finne for en mer erfaren bedriftsleder.

Og tilbakemeldingene fra bedriftene er overveldende.

– Våre tjenester er effektive og presise. Det er fordi ingen kjenner studentene bedre enn de som er nærmest. Det finnes flere rekrutteringsbyråer i Oslo enn det gjør frisører, men ingen har tilgangen til ung og kompetent arbeidskraft som vi har. Vi gjør det lille ekstra, avslutter Broch.

– Hadde aldri funnet denne arbeidsgiveren på egenhånd

Michelle Elnan er i ferd med å fullføre en mastergrad i organisasjon, ledelse og arbeid i Oslo. Fra før har hun en bachelorgrad i HR og personalledelse fra Høyskolen i Kristiania i Bergen.

Å gå ut i arbeidsmarkedet uten å ha et lass med erfaringer på CV-en visste hun kom til å bli en prøvelse. Hun tok selv kontakt med ansatte i TALENT-TEAM som hun kjente gjennom studiene og fikk til slutt en deltidsjobb som HR-sekretær i Multiconsult.

– Jeg hadde aldri i verden fått denne HR-jobben på egenhånd. Jeg har søkt utallige heltids- og deltidsstillinger under og etter studietiden, men har ikke fått napp på noen. Takket være TALENT-TEAM fikk jeg en mulighet.

Michelle Elnan.

For det er ikke bare jobben i seg selv hun er glad for, men også erfaringen. Hun kan smykke CV-en med relevant erfaring og er dermed mer rustet for andre jobbmuligheter når mastergraden er ferdig levert.

– Jeg ville absolutt anbefalt TALENT-TEAM til mine medstudenter. De er genuint opptatte av å få deg ut i jobb. Mange av mine medstudenter sliter med å skaffe seg en fast stilling og med deres hjelp kan man få flere kort å spille på i en søkeprosess.

– Takket være dem har jeg nå fått mer på CV-en og ville klart meg bedre på jobbmarkedet nå enn tidligere. En annen ting jeg har satt pris på er at de har god oppfølging og tar gjerne kontakt i ettertid for å sjekke om alt står bra til. I tillegg er det ingen forpliktelser for deg som arbeidssøker.

Vil du vite mer om TALENT TEAM som arbeidstaker eller arbeidssøker? Les mer her!