Som fysioterapeut i Klinikk for Alle er mulighetene nesten like mange som kjeden har klinikker

Som ung fikk Frank Tore Jacobsen en stygg skade under baskettrening. Da han ikke fikk den tilstrekkelige behandlingen og oppfølgingen han trengte, ble han engasjert i at andre ikke skulle oppleve det samme, og slik oppsto den store interessen for fysioterapi.

I dag jobber han som fagsjef på den største og eldste av klinikkene til den landsdekkende kjeden Klinikk for Alle, på Majorstua.

Nå leter de etter flere fysioterapeuter til klinikker over hele landet!

Det beste fra flere verdener

Jacobsen er godt bevandret i fysioterapien, og har jobbet for Klinikk for Alle siden 2006. Han brenner for faget sitt – men mest av alt brenner han for pasientene sine.

– Det viktigste for meg er at vi behandler hele mennesket, ikke bare symptombildet. Da må vi forstå hvem som kommer inn døra, og det gjør vi gjennom kommunikasjon og relasjonsbygging. Det tror jeg er grunnsteinen i all behandling. Du må se hele mennesket, forteller Jacobsen.

– Hvordan fungerer relasjonsbyggingen i en stor klinikk-kjede?

–  Selv om kjeden er stor varierer klinikkene i størrelse, men uavhengig av hvor mange eller få vi er vil relasjonen mellom terapeut og pasient være like viktig. Jeg får alltid et veldig eierskap til mine pasienter, legger han til.

– Hvorfor valgte du å jobbe i nettopp Klinikk for Alle?

– Det som fristet meg hit var det tverrfaglige miljøet og læringen på tvers av alder. I tillegg til at vi har enormt mye kompetanse samlet under ett tak og man samarbeider mye på tvers av fagfelt, jobber også nyutdanna side om side med noen av grunnleggerne i selskapet.

–Det er helt spesielt med den typen fagmiljø hvor du som ung kan lære av noen av de beste samtidig som de som har vært lenge i gamet får inn nye impulser, tanker og ny forskning fra de unge.

– Vi er rett og slett en veldig dynamisk kjede med et bredt spekter av kunnskap og folk, vi er det beste fra ulike verdener, forteller Jacobsen engasjert.

Frank Tore Jacobsen har vært hos Klinikk for Alle i 12 år.

Kvinnehelse, svimmelhet eller avspenning?

En policy hos Klinikk for Alle er at de ansatte kontinuerlig har en faglig utvikling, får kursing og holdes oppdatert på det nyeste innen relevant forskning. De legger også til rette for at du skal kunne videreutdanne deg i det du brenner for.

– Man vet ofte ikke helt hvor reisen ender når man begynner her. Jeg begynte som fysioterapeut med fokus på idrettsskader. I dag har jeg fagansvaret på Majorstua-klinikken og jobber mest med smertebehandling og diagnostikk, sier Jacobsen.

Som fysioterapeut i Klinikk for Alle har du muligheten til å spesialisere deg i mange retninger. Jacobsen forteller at kompetansen de har behov for varierer fra klinikk til klinikk.

– På Majorstua jobber noen av fysioterapeutene kun med behandling på benk, mens andre jobber med rehabilitering og trening i treningssalen vår. Vi gjør mye forskjellig, men hver enkelt er spesialisert i noe i tillegg.

Han forteller at på hans arbeidsplass jobber fysioterapeutene mye med diagnostisering, opptrening, forebygging, rehabilitering, avspenning, bløtvevsbehandling, svimmelhet og kvinnehelse, blant annet. 

Med andre ord er mulighetene mange, og det avhenger både av hva du selv er interessert i og hva slags kunnskap klinikken ønsker og mangler.

– Vi ønsker ikke å slukke noen flamme og kvele noens engasjement, men det er opp til hver enkelt å spesialisere seg i noe som gir deg nok å gjøre. Tilbud og etterspørsel bør samsvare, mener Jacobsen.

Frank Tore var i utgangspunktet fokusert på idrettsskader. Foto: Klinikk for Alle

På utkikk etter ny jobb?

Nå er Klinikk for Alle på utkikk etter nye fysioterapeuter til klinikker over hele landet. Jacobsen oppfordrer både nyutdannede og mer erfarne travere til å søke.

– Her vil du lære mye nytt og kunne utfordre deg selv både som ung og lovende og som eldre og erfaren terapeut.

– Hvorfor bør man søke seg til Klinikk for Alle?  

– Du vil bli en del av et tverrfaglig miljø som virkelig er verdifullt. I tillegg får du muligheten til å kontinuerlig utvikle deg faglig og holdes oppdatert på det nyeste innenfor ditt fagfelt. På toppen av dette er det det sosiale aspektet med mange gode kolleger og tryggheten i at du er garantert pasienter og alltid har kjeden og ledelsen i ryggen, sier Jacobsen.

Han legger til at det viktigste de ser etter hos nye fysioterapeuter er folk som virkelig bryr seg om pasientene sine og som vet hvor viktig god kommunikasjon, relasjonsbygging og det å gjøre pasientene trygge er.

Ønsker du å søke, eller er du bare interessert i å vite mer? Send en mail til [email protected] med emnefeltet “Jobb Fysioterapeut (TM)”