Som visual merchandiser i Kransberg vil du være med på å møblere norske hjem

Kransberg AS er en av landets ledende møbelleverandører, og samarbeider med landets største møbelkjeder. Kransberg er toneangivende for deler av møbelkjedenes vareutvalg, og som deres nye visual merchandiser vil du være med på å prege tusenvis av hjem.

– Vi er leverandører av en livsstil, og det krever en interesse for estetikk, men uten å være snobbete, mener administrerende direktør Rune Kransberg.

Detaljorienterte

Når vi besøker Kransberg AS’ 800 kvadratmeter store showroom i Støperigata i Drammen, står Rune i en gardintrapp. Han har nylig kommet tilbake fra en stor møbelmesse i Köln, og har oppdaget at spottene må rettes på.

– Jeg får helt fnatt når detaljene ikke er som de skal. Det har blitt mye messer i det siste, og vi har ikke rukket å følge opp lokalene her. Nå om dagen er det så mange spennende prosjekter gående med våre produsenter Vilmers og Dominari.

Rune er en veteran i bransjen, og startet opp Kransberg AS i 1993. Han har jobbet med møbler og som møbelagent siden faren tok han med på messer og i butikker som tenåring. På nittitallet valgte han å gå solo, og har bygget opp drammensbedriften siden den gang. I dag er de tilsammen åtte ansatte, og har en positiv vekst.

– I dag leverer vi sofaer og madrasser til landets største møbelkjeder, og mange av våre produkter topper salgslistene deres.

Administrerende direktør Rune Kransberg og daglig leder Janneche Andenæs diskuterer tekstiler.

Vil ta eierskap

Tidligere har vi brukt frilansere til fotostyling, bygging av messer og konsept, men nå ønsker Kransbergs fabrikker Vilmers og Dominari å ta mer eierskap til hele verdikjeden. Gjennom et år blir det mange messer og produktshoots, og derfor skal de nå ansette en visual merchandiser.

– Personen vi skal ansette bør være et supertalent på estetikk. Vi er på utkikk etter deg som har bakgrunn fra interiør, gjerne som stylist, og har kunnskap med å både tegne og bygge utstillinger til messer og butikker. Selv profesjonelle innkjøpere kjøper med øynene, sier Rune.

Du vil jobbe med eksponering og visualisering av både produkter og materialer, og på mange måter være med på å definere interiørtrender i Skandinavia. Stillingen krever fleksibilitet, for det kan bli lange arbeidsdager under messer, utenlandsreiser eller lokale presentasjoner.

En smakebit fra en av produsentene Kransberg tilbyr på det norske markedet. Foto: Vilmers Furniture

– Vår visual merchandiser vil også ha møter med kunder, se deres utfordringer og ta dette videre. Dette krever en god forståelse for form og farge. Vi er opptatte av å være der for kundene våre og gi dem god opplæring og forutsigbarhet, og derfor er det viktig å være omgjengelig.

Daglig leder Janneche Andenæs forteller at vedkommende også vil få hovedansvaret for showroomet i Drammen.

– Møblementet her skiftes ut kontinuerlig gjennom året, og vi trenger noen som kan ta hånd det praktiske også. Det krever at man trives med et høyt tempo, i tillegg til å være flink til å prioritere oppgaver på en effektiv måte.

Har du et øye for detaljer? Da bør du søke!

Den nye visual merchandiser må forvente en del reising til fabrikkene i Litauen, men også på messer rundt om i Europa. Det er en fordel om du har erfaring med foto, men det er ikke et krav. Fast arbeidssted vil være hos Kransberg AS i Drammen.

I dag har møbelleverandøren en solid posisjon, og ønsker å utvikle seg videre de neste årene. Med andre ord vil du være med på å definere fremtiden.

– Sammen kan vi skape en ny historie for selskapet, men også inspirere og skape gode rom hvor folk trives. Dette er en veldig spennende mulighet for den rette personen, avslutter Janneche.

Er du den Kransberg AS leter etter? Send din søknad innen 20. februar til [email protected] og merk søknaden med «TM». For spørsmål om stillingen kan du kontakte Janneche på +47 928 36 955.