Sparebanken Øst har masse kvalitetsdata, men savner en analytiker

Sparebanken Øst har allerede tatt utfordrerposisjonen i bankbransjen. Sent i fjor hentet de inn flere til stillinger i digital- og markedsavdelingen. Nå skal de sette krona på moderniserings- og digitaliseringsverket: De skal ansette en webanalytiker i en helt særegen stilling!

– Vi trenger en godt erfaren person som kan ta ansvaret for analyse hos oss. Du vil få svært mye tillit og etablere rutiner og prosesser rundt analyse – ja, rett og slett bli vår fagperson på området, forteller Mark Bluschke i Sparebanken Øst.

Han er leder for digitalt salg og distribusjon i banken, som er alt annet enn en miniputt. Den tradisjonsrike banken har i dag 29 filialer på Østlandet og innehar norgesrekorden for laveste boligrente.

Sparebanken sitter på vanvittige mengder med verdifull data, men hva skal alt sammen brukes til?

– Det er det store spørsmålet! Vi håper vår nye webanalytiker har svaret, men vi mener det kan brukes til å optimalisere annonsering, personalisering og sørge for at produktene våre er enkle og oversiktlige for kundene, sier direktør for digital og marked Eivind W. Christiansen.

I skrivende stund er navnet på stillingen webanalytiker, men kunne like gjerne hatt navnet data scientist – det viktigste er at du er glad i tall.

Du kan lese hele stillingsannonsen her!

Stor påvirkningskraft i rollen

Eivind og Mark er innom Sparebanken Øst sine lokaler ved Spikersuppa i Oslo for å fortelle om denne spennende stillingen. Vi kunne også møttes i lokalene i Drammen eller Hokksund, for det er opp til hver enkelt hvor de ønsker å jobbe.

– Det jeg synes er vanvittig spennende med å jobbe i en bank er at digitaliseringsveien aldri slutter. Det er svært kompliserte prosesser vi har mye data på, men som trenger en analytiker for å virkelig forstås og visualiseres. Dette handler ikke om enkle øvelser som å legge noe i en handlekurv, men for eksempel den lange prosessen om å søke et lån, sier Mark.

Mark Bluschke og Eivind W. Christiansen ved Sparebanken Øst sine lokaler ved Spikersuppa i Oslo sentrum.

De søker derfor en person som gjerne har god erfaring fra lignende stillinger, enten det er fra byråer eller konsulentbransjen. Du bør være dreven på Google Analytics og Google Tag Manager, samt kunne jobbe selvstendig. Det er også en fordel med relevant utdannelse, men ikke et krav.

Dette er første fase av å etablere fagmiljøet for analyse i banken, der du vil få masse påvirkningskraft. En del av dine arbeidsoppgaver vil være å visualisere dataene, dele innsikt og funn med andre i banken på en pedagogisk måte.

– Vi har ingen andre i selskapet med denne kompetansen. Derfor trenger vi deg som kan etablere prosesser og rutiner rundt analyse. Du skal være den som kommer til oss med oppsiktsvekkende resultater og fortelle oss hvordan vi skal agere. Dette gjør at du også vil jobbe med andre avdelinger, noe jeg synes er veldig spennende, sier Mark.

Gode ordninger

Sparebanken Øst er en stabil og stor arbeidsgiver med hovedkontor i Drammen, kontorer sentralt i Oslo og flere steder i Viken. 

– Er det noe koronapandemien har bevist, er det at man kan drive en bank fra 200 hjemmekontor. Her velger du selv hvor du vil ha hovedbase, sier Eivind.

Om du er etablert eller i etableringsfasen har banken også ryggen din. Den såkalte junioruka er en ekstra ferieuke for alle foreldre med barn under ni år. De mener at du rett og slett har fortjent en ekstra liten ferie for å få tidsklemma til å gå opp.

– Vi har hytter i både Norge og Spania som er tilgjengelige for alle ansatte. Du får også bedre betingelser i banken. Vi må heller ikke glemme våre fantastiske kolleger, for det er en sosial og aktiv gjeng, forteller Eivind.

Webanalytikeren vil bli en del av Sparebanken Østs digital- og markedsavdeling, som i dag består av 12 personer. Merk at vi skriver i dag, for om du ikke har forstått det ennå er sparebanken på offensiven.

– Skal du bli med på utviklingen i Sparebanken Øst finnes det neppe et bedre tidspunkt enn akkurat nå, sier Eivind.

Er det deg de leter etter?

Som webanalytiker i Sparebanken Øst vil du altså møte på komplekse problemstillinger som handler om mer enn å oppdatere en enkel hjemmeside. Banken skal bli mer personlig, og det er dine analyser som skal hjelpe dem å nå det målet.

– Vi ønsker å forvalte mest mulig selv, slik at vi kan ha eierskap til våre egne data. Det gjør at det blir kortere beslutningsveier og ingen byråer vi må forholde oss til. Dette betyr at vår webanalytiker bør være kommersielt rettet og ønsker å grave seg inn i løsningene, sier Mark.

Du kan lese mer om Sparebanken Østs storslåtte planer her. Les hele stillingsutlysningen her og send din søknad på stillingen!