St. Hanshaugens favorittrestaurant søker kjøkkensjef og kokker

Det nærmer seg tiårsjubileum for Smalhans, nabolagsrestauranten som kan regnes som en institusjon på St. Hanshaugen. Siden 2012 har det blitt servert ujålete og smaksrik mat i lokalene i Ullevålsveien, og det er også ambisjonen for det neste decenniet.

Nå søker restauranten en kjøkkensjef og flere kokker!

– Vi trenger en kjøkkensjef som kan formidle vår matfilosofi. Med tre konsepter – lunsj, dagens husmann og settmenyen på kvelden – har du virkelig muligheten til å utfolde deg. Vår kjøkkensjef får relativt frie tøyler til å sette sitt preg på restauranten, sier daglig leder Geir Kristian Næss.

Vil du vite mer om stillingen? Les mer hos Lava Oslo.

En del av Lava Oslo

Smalhans var starten på det som ble til restaurantgruppen Lava Oslo. I dag står Lava bak restaurantkonsepter som Brutus, Katla, Hitchhiker, The Golden Chimp og Hrímnir. I spissen står kokke- og matpersonlighetene Anders Braathen, Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik – kjente ansikter både i og utenfor restaurantbransjen..

Ifølge etymologien betyr «smalhans» knapphet eller mager kost, og er kanskje et merkelig navn på et sted der man kan nyte overdådig god mat. Men likevel et navn som passer stedets filosofi om å alltid servere retter til en god pris. Deleretter, dagens middag med begrensede bordtider var nærmest uhørt på den tiden, mener grunnlegger Anders Braathen.

– Vi gjorde mye på en måte som ikke hørte til normalen i 2012, noe vi fikk mye belønning for i medienes anmeldelser. Den tankegangen mener jeg fortsatt sitter i veggene på Smalhans.

Anders Braathen, også kjent som Hipstakokken. (Foto: Lava Oslo)

Det er heller ikke tilfeldig at Guide Michelin har belønnet Smalhans med «bib gourmand» i en årrekke. Denne utmerkelsen tilsier at restauranten tilbyr kvalitet for en hyggelig pris – som jo er selve utgangspunktet for restauranten.

I dag er Lava Oslo høyt ansett i norsk restaurantbransje og fortsetter å videreutvikle spennende konsepter og løfte frem talenter. Et godt eksempel på hvordan de bryr seg om sine ansatte er historien til Mahendra Basnet. Han jobbet seg fra oppvasken til souschef på ramenrestauranten Hrímnir.

Vær kreativ!

Forhåpentlig er pandemien snart over, for Næss og resten av Smalhans-teamet er klare for å skape nye og annerledes matopplevelser i Ullevålsveien. Timingen for å bli med på laget kunne ikke vært bedre, mener Næss.

–  Det er det skjer, sier han og smeller håndflaten i bordet i iver.

– Jeg savner å kunne arrangere eventer her, og nå ser det ut som vi snart kan begynne å planlegge slikt igjen. Enten det er å invitere andre kokker på gjestespill, ha boksigneringer eller få artister på besøk. Dette er ting som en kjøkkensjef vil være svært delaktig i, og målet er å ha det månedlig.

En formiddag på Smalhans-kjøkkenet.

Den nye kjøkkensjefen vil jobbe tett med daglig leder og ha ansvaret for et dyktig kokketeam bestående av unge og sultne talenter. I Lava Oslo er mangfold og bærekraft viktige stikkord, og de er alltid på utkikk etter folk som bryr seg om hva som blir servert – ikke bare hvor bra maten smaker og ser ut, men også hvor råvarene kommer fra og hvordan de er blitt til. Du vil som kjøkkensjef være med på å skape den atmosfæren, både for gjestene og dine kolleger.

– Jeg er veldig takknemlig for å få jobbe med en gjeng som har den drivkraften. Her er vi frie og liker å ha det gøy, og det skal vises gjennom maten som serveres, men også internt. Vi skal ha det moro på og utenfor jobb!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Smalhans 🥗 (@smalhans)

Vil du bli kjøkkensjef for den koselige og spennende bydelsrestauranten på St. Hanshaugen? Smalhans trenger en kjøkkensjef snarest og søknader vil bli vurdert fortløpende. Har du et team med kokker med deg, er det heller ingen problem. Les mer her eller ta kontakt med geirkristian@smalhans.no.