Statnett satser på nye utviklere

Statnett skal ansette 50 nye utviklere. Men hvordan er det egentlig å jobbe der? 

Det er desember i Nydalen, og Akerselva lyses opp av lampelenker og julestjerner. En kunstig foss munner ut i en dam nedenfor hovedkontoret til Statnett. 

Bendik Paulsrud har sin andre dag som fast ansatt plattformutvikler i Statnett. To og et halvt år som konsulent i organisasjonen har gitt mersmak. Bendik forteller om en arbeidsplass med mange muligheter for å utvikle seg, hvor man hele tiden ser konkrete resultater av arbeidet sitt: 

– Jeg trives veldig godt i teamet mitt, og har fått en mye bredere kompetanse i løpet av de årene jeg har vært i Statnett. Vi jobber tverrfaglig, og jeg får hele tiden brynet meg på noe nytt. 

Bendik er fra Ås, og er utdannet sivilingeniør fra NTNU. På privaten er han en gift småbarnspappa. I Statnett jobber han med å legge til rette for applikasjonsutvikling. 

– Jeg jobber for at utviklerne skal få så kort vei som mulig fra kode til kjørende applikasjon i produksjon. Vi er rigga som et produktteam, og ikke som et prosjekt, og jeg tror det bidrar til at man får et større eierskap til jobben man gjør, påpeker han. 

Vil du bli en del av Statnett sitt nye fagmiljø? Se stillingsutlysningene her.

Bendik jobber som plattformutvikler i Statnett.

Jobber tverrfaglig

Hvor kommer elektrisitet fra? Vindkraft, fossefall og strømnett. Men et sted på veien finner man også noen av landets fremste utviklere, IT-hoder og teknologer. 

Statnett bygger, eier og drifter det sentrale strømnettet i Norge. At alle til enhver tid har strøm, er Statnett sitt ansvar. Da er det viktig at alt av teknologi i organisasjonen er toppmoderne. 

Derfor skal Statnett i løpet av de neste to årene forsterke IT-miljøet sitt og ansette over 50 utviklere. I første omgang lyses det ut stillinger innen javautvikling , dataintegrasjon- og plattformtjenester og arkitekter. 

Så hvordan er det egentlig å jobbe der? 

Løsningsorienterte, oppdaterte og nysgjerrige

Sandra Edvardsen-Eibak er avdelingsleder i plattformavdelingen til Statnett, en jobb hun har hatt i tre år. Sandra har 20 års erfaring fra IT-bransjen, og har merkantil utdannelse med master fra University of Surrey i England. 

– Det jeg trives aller best med i Statnett er det inkluderende miljøet og det svært sterke fagkompetansen. Det er utrolig mange dyktige mennesker som så gjerne deler sin kunnskap i Statnett, forteller hun.

Sandra er avdelingsleder i plattformavdelingen til Statnett.

Som avdelingsleder fokuserer hun på å skape en god kultur, sterkt fagmiljø og et godt samarbeid. 

– Personlig tror jeg at dersom du har det bra på jobb så leverer vi også verdi og yter vårt beste.

Tidligere har Sandra jobbet innen bank og finans. 

– Den største forskjellen er at Statnett er raskere med å ta i bruk ny teknologi. Vi er løsningsorienterte, oppdaterte og nysgjerrige. Det henger nok sammen med vår ingeniørprofil, sier hun. 

Bidrar til et bedre fellesskap

Å jobbe i Statnett er å jobbe for å gjøre samfunnet bedre. 

Strøm skaper jobber, velferd og vekst. Samtidig er elektrifiseringen av Norge blant de viktigste tiltakene for en bærekraftig fremtid. I Statnett foregår det også en rekke innovasjoner som skal gjøre det norske strømnettet enda mer klimavennlig. Med andre ord: I Statnett jobber du med å gjøre Norge grønnere.  

– Det føles godt å jobbe i en bransje som er samfunnsnyttig og gir verdi for ikke bare denne generasjonen, men også for kommende generasjoner, legger Sandra til. 

I tillegg er Statnett en stor organisasjon som kan satse på og investere i ny teknologi.

– Det betyr at du har mulighet til å utvikle deg og jobbe som en del av et større fagmiljø. I tillegg påvirker teknologien vi jobber med livene til veldig mange. Det er selvfølgelig også en sterk motivasjonsfaktor.

Linux og applikasjonsplattform

Søkere har gjerne relevant utdanning eller erfaring med cloud, Kubernetes, Java eller .Net. Sandra og Bendik er enige i at det alltid er en fordel om det er god kjønnsfordeling og at teamet består av mennesker med ulik bakgrunn.

– Vi ønsker gjerne flere søkere som har bakgrunn fra Linux og applikasjonsplattform, legger Sandra til.

Vil du bli en del av Statnetts nye fagmiljø? Les mer om de ulike stillingene og søk her.