Svosj søker utviklere som vil definere fremtidens netthandel

Kan en norsk startup styrke nordiske nettbutikker i kampen mot den amerikanske giganten Amazon? Det er det Svosj skal gjøre – og de trenger deg på laget. 

Det ble stor ståhei i gründermiljøet da Svosj ble lansert i fjor høst. 

Svosj er en abonnementstjeneste som gir brukerne fri frakt og eksklusive tilbud hos en rekke nordiske nettbutikker. Sammen med søsterselskapet Helthjem sørger Svosj for varelevering på døra.

Etter to måneder på betamarkedet, hadde 20 000 brukere sjekket ut frakttjenesten. Shifter.no kalte Svosj «et lite spark til Amazon Prime», mens andre hevder at Svosj er for netthandelen det Vipps var for transaksjoner: Enkelt og sømløst. 

– Vi er fortsatt i startfasen, men har alle grunner til å tro at dette kan bli veldig stort, sier produktsjef Cihan Sen og smiler. 

Veggene i lokalet rundt Cihan er tapetsert med fargerike post it-lapper. Bak han sitter et team på tre utviklere som jobber for å revolusjonere fremtidens netthandel. Stikkordene er brukervennlighet og enkle løsninger. 

Nå er de ute etter å utvide!

— Tidligere har jeg jobbet med apper og nettsider hvor jeg har hatt en litt teknisk rolle og fulgt en punktliste. Her i Svosj er jeg med på å ta beslutningene og lager min egen punktliste, sier Michael (t.v).

Søker front end developer

– Vi har et tight og faglig sterkt team, men ser at vi kommer til å vokse masse fremover. Og da trenger vi flere flinke folk, legger Cihan til. 

I første omgang skal de utvide teamet med en frontend-utvikler, men han understreker at de også er på utkikk etter alle typer utviklere:

– Vi trenger også backend full stack, UX og researchere. Så om du er et sultent techtalent er det bare å ta kontakt. Vi skal bygge et sterkt team i Svosj.

Panoramautsikt over Oslo sentrum

Det Svosj mener gjør dem unike, er at de er en startup med store økonomiske muskler i ryggen. På den ene siden er det et gründerselskap med kreativ frihet og individuell definisjonsmakt. 

På den andre siden er Svosj eid av Schibsted, et konsern med 5000 ansatte som blant annet eier VG, Aftenposten og finn.no. 

Som ansatt i Svosj får man dermed smake på alle frynsegodene som hører med ved å være tilknyttet Schibsted-konsernet. Man får jobbe i VG-huset i Akersgata, hvor møterommene har panoramautsikt over Oslo sentrum og kompetente sparringspartnere kun er et bank på døra unna. 

– Det er kort vei til ressurser. Vi har ikke de problemene som mange andre startups har, med at man er nødt til å fundraise hele tiden. Man kan føle seg trygg, og trenger ikke bekymre seg for at pengene tar slutt om tre måneder. Samtidig får man føle på hastigheten og erfaringen fra å etablere et nyoppstartet produkt, nevner Chian.

Lager egen punktliste 

En potensiell fremtidig kollega av deg er Michael Eikeland. Han er frontend-utvikler i Svosj, og gleder seg veldig til å få flere folk med på laget. Han trekker frem tilliten som det aller beste med jobben: 

– Tidligere har jeg jobbet med apper og nettsider hvor jeg har hatt en litt teknisk rolle og fulgt en punktliste. Her i Svosj er jeg med på å ta beslutningene og lager min egen punktliste!

PANORAMAUTSIKT: SVOSJ holder til i Schibstedbygget, som gir dem tilgang på mange frynsegoder som kanskje ikke er tilgjengelige hos andre startups.

For tiden jobber de mye med vekst og analyse av data for å få en bred forståelse av brukerreisen. Det må til når man planlegger å bli ledende i et marked med så stort potensiale som frakt og netthandel. 

Hvordan ser en typisk fredag ut her på kontoret? 

– Det faller seg veldig naturlig at mange av prosjektene våre blir ukesbaserte. Så da har vi gjerne identifisert et problem vi skal løse på mandag, så kjører vi en del tester på torsdag, før vi prøver oss på en ny release av en applikasjon eller ruller ut nye funksjonaliteter til web på fredag. 

Forretningsorientert hode 

Michael trekker også frem gode kollegaer som et pluss. Produktsjef Cihan mener trivsel på arbeidsplassen er en nøkkelfaktor for suksess, og at de har en unik kultur i Svosj de ønsker å rendyrke: 

– Vi vet når vi kan småprate og ha det hyggelig, også vet vi når vi skal fokusere. Det er lenge siden jeg har ledd så mye som jeg gjør her, men samtidig jobber vi hardt med å løse problemer. Vi er ikke her for å si at vi jobber i en startup for å leve den livsstilen, vi jobber hardt for at dette skal bli en suksess. 

Derfor er de på utkikk etter noen som, i tillegg til å være gode utviklere, også har et forretningsorientert hode. 

– Vi er ute etter noen som elsker god kode, men som også vet hva det innebærer å bevege seg kjapt. At man har teft for forretningssiden, som vet når bra er nok, og som løfter oss til neste nivå. Utviklere med entreprenørdrift har ofte den intuisjonen. 

Har du en utdannelse innen IT og har drevet en del med hobbyutvikling av apper og nettsider på fritiden, i tillegg er interessert i gündervirksomhet og ikke er redd for å eksperimentere litt, kan denne jobben passe perfekt for deg. 

– Her får man store muligheter til å ta med sin egen erfaring inn på arbeidsplassen. Vi sier ikke at dette er den riktige måten å gjøre det på. For jeg tror ikke så mange i IT-bransjen liker å bli barnepasset. De liker kreativ frihet, innflytelser på avgjørelser og tillit. Og det får de her, avslutter Chian. 

Søk på stillingen som utvikler i Svosj her. Merk gjerne søknaden med «Talent Media» eller «TM».