Talent Media skal bli nettavis – søker friskt blod

Å jobbe i mediebransjen i dag er verken fryd eller gammen. Unge sliter med å få en fot innenfor, dagsavisene sliter, antallet jobber er dalende og forretningsmodellene hører hjemme i steinalderen.

Derfor skal Talent Media bli en ny mediesatsning.

Talent Media er en del av oppstartsfabrikken Venture Factory og har spesialisert seg på å levere stillingsannonser i sosiale medier basert på godt innhold og data.

Nå skal startup-bedriften ta steget videre og bli et eget nettmagasin for arbeidsliv. Det betyr at det åpner seg en spennende mulighet for deg som er skribent eller journalist.

Ingen kjedelig smørbrødliste

Talent Media startet opp i 2017 og leverer skreddersydde stillingsannonser i form av historier om bedriftene som leter etter nye ressurser. Historiene publiseres på Talent Media sine nettsider og distribueres til de rette målgruppene gjennom sosiale medier. Produktet har vist seg å være spesielt effektivt for å nå de passive søkerne.

Talent Media har tidligere hatt samarbeider med Sol.no, Orkla, Inviso og mediebyrået RED. Den grunnleggende tanken er å fortelle de gode historiene som ligger hos bedriftene og ikke gå gjennom den samme kjedelige smørbrødlista rundt stillinger.

– Våre resultater har vist at godt innhold er det som kreves for å engasjere folk i jobbmarkedet og når vi først har gode innholdsprodusenter og journalister hos oss så vi muligheten til å skape et eget nettmagasin for arbeidsliv, sier daglig leder i Talent Media, Martha Gausdal (27).

De tre som i dag er knyttet til Talent Media er Martha, Niklas Øymo (27) og Serina Rasmussen (23).

– Vi er en startup og har kort vei fra idé til realisering. Det gir oss muligheten til å leke oss med alt i verktøykassa til en journalist. Vi skal lage podcast, videoer, artikler og annen moro. Mulighetene for hva vi kan gjøre er uendelige, sier Niklas.

– I tillegg gjør vi distribusjonen selv. Det betyr at du vil få erfaring med alle leddene av prosessen, i tillegg til å bruke egen data for å levere best mulig resultater, sier Serina.

Talent Media holder til i Torggata 7 sammen med andre startups knyttet til Venture Factory. Blant annet deler de lokaler og lunsjbord med Newslab, som nylig ble kåret til årets contentbyrå, og nettavisen Filter.

– Vi har noen av landets beste innholdsprodusenter og journalister i samme hus. Det gjør at vi kan høste fra deres erfaringer, samtidig som vi gjør våre egne. Det er en solid grobunn for vår nye satsning, sier Niklas. 

Vil du være med?

Ambisjonen er å bli landets beste nettmagasin på arbeidsliv. Det kan bli vanskelig med bare tre personer, så nå er de på utkikk etter friskt blod.

– Vi trenger nå unge innholdsprodusenter og journalister med mye tæl som ønsker å jobbe i et ungt og dynamisk miljø. Du må gjerne komme rett fra skolen, men selvsagt skader det ikke med litt erfaring. Sammen skal vi skape en fremtidsrettet mediebedrift og man vil få store muligheter til påvirke retningen på satsningen og egen stilling, sier Martha.

Vil du bli med på Talent Medias satsning? Send søknad og CV her.