Transportrevolusjonen er her! Vil du være med på å forme morgendagens løsninger?

De siste 50 årene har persontransport i all hovedsak handlet om bilen, men det er i ferd med å endre seg drastisk, spesielt i byene. Smertefri mobilitet fra A til B står i sentrum. Det er en transportrevolusjon som skjer nå.

Norges Automobil-Forbund (NAF) har vært en viktig hjelp for nordmenn på reise i snart 100 år, og det har de planer om å være i det neste århundret også. Det krever en omstilling der de også tilpasser sine teknologiske løsninger til folks behov.

Det trengs med andre ord løsningsarkitekt/teamleder, UX-ere og analytikere i NAF.

– Helt frempå på teknologien

Og før du tenker «NAF er bare bilberging …» kommer løsningsarkitekt Rannveig Aarnes deg i forkjøpet:

–  NAF er en digitalt moden organisasjon på mange områder. Det tror jeg ikke så mange vet om.

NAF er en medlemsorganisasjon som snakker på vegne av 500.000 bilister. Deres oppdrag er å gjøre medlemmenes mobilitetshverdag så friksjonsfri som overhodet mulig.

– Vi i teknologiavdelingen får lov til å være med på å påvirke hvordan sluttresultatet skal bli. Som løsningsarkitekt vil du sitte i kjernen av det vi driver med, sier Rannveig.

– I en stor organisasjon er dette ofte en lang prosess. Vi har muligheten til å prøve ut spennende teknologi og bygge dette fra bunnen av.

For henne har det vært viktig å kunne være med på å forme noe.

– Her kan du påvirke og være innovativ for å finne de beste løsningene for kundene og medlemmene.

Se stillingsutlysningen for løsningsarkitekt/teamleder her.

Plukker fra øverste hylle

Som løsningsarkitekt i NAF er det Rannveigs oppgave å være bindeleddet mellom forretning og teknologi. En viktig del av jobben er å gjøre at begge leire forstår hverandre, slik at de kan gjøre gode valg for arbeidet som forvaltes videre.

Hos NAF er de organisert i tverrfaglige og autonome team. Blant annet har de et eget medlemskapsteam, som skal finne ut av hva fremtidens medlemskap skal være. Løsningsarkitekten har det tekniske ansvaret og og koordinerer med andre team. Det betyr at man kan være med på å velge teknologi, rammeverk og styre prosessen.

NAF.no-teamet jobber med å videreutvikle Min side-løsningen med mer selvbetjening, nytt design og personalisert innhold.

– Sammen med utviklerne har vi sett på fordeler og ulemper med ulike javascript-rammeverk og funnet den løsningen som vi mener passer best til formålet. Slikt gjør at vi får testet ut ny teknologi og at vi lærer noe nytt, forteller Rannveig.

Et annet team jobber med å bygge NAFs egen verkstedtjeneste. De ønsker å lage et bookingsystem der du kan gjennomføre EU-kontroll og reparere bilen på samme sted. Her har også løsningsarkitekten hatt en finger med i spillet.

– Vi må finne ut hvordan vi kan løse time-slots, kontinuerlig rapportering om prosessen til kunden og levering. Alt skal henge sammen fra levering, betaling og automatisk utsjekk – uten at du er i kontakt med et menneske!

Akkurat passe stort

NAF søker nå etter en løsningsarkitekt som skal bli en del av teknologiavdelingen. I første omgang vil du jobbe i medlemskapsteamet som jobber med å finne ut hvordan fremtidens medlemskap skal se ut.

– Du har en IT-faglig bakgrunn og vet hva som lar seg gjøre og hva som er for komplisert til å la seg gjennomføre. Vi trenger en person som kan være en teamleder og holde i prosessene på utvikling. Vi ønsker oss en teamleder som kan være en fasilitator, buffer og tilrettelegger for utviklerne vi har i sving, sier leder for utvikling i NAF Henrik Melvold.

NAF holder til i flunkende nye og moderne lokaler i Skippergata 4 i Oslo sentrum.

– NAF er akkurat stort nok og akkurat lite nok. Med det mener jeg at man blir synlig, man vet hvem alle på huset er og man koser seg på jobb. Samtidig har vi muskler til å prøve ut helt ny teknologi og jobbe med fremtidsrettede løsninger, sier Rannveig.

Som løsningsarkitekt vil du spille på lag med produkteiere, UX-ere, innholdsprodusenter og analytikere for å ruste NAF for fremtiden. Er det deg de leter etter? Søk her.