Fra robot-hagesaks til samfunnsnyttig verdiskapning

Digitalisering av Norges krigshistorie, digital tvilling av kolonnekjøring for Statens Vegvesen og kunstig intelligens for smartere bemanning i sikkerhetskontrollen er bare noen av prosjektene konsulentene hos Bouvet jobber med. 

Uansett om det er hacking av smarte leker eller innsamling av informasjon for økt bærekraft i havbruksnæringen, er det én ting alle prosjektene har til felles – de skal bringe samfunnsnytte.

– IT-Norge går fantastisk bra!

Anja Bergby, avdelingsleder for en av systemutviklingsavdelingene, har jobbet for flere andre IT-selskaper i Norge før hun kom til Bouvet for tre år siden. Hun jobber på Oslokontoret og dagene går til kundemøter, koordinering og planlegging.

– Vet du hva? IT-Norge går fantastisk bra! Det er mange oppdrag der ute, men vi har et kontinuerlig fokus på at våre prosjekter helst skal bringe samfunnsnytte og ikke minst verdi for kundene våre. 

Stian Kvaale har jobbet som konsulent hos Bouvet de siste to årene.

Bouvet-bygget ligger på Majorstua. Her jobber konsulent Stian Kvaale og avdelingsleder Anja Bergby. Foto: Sara Magnusson.

– Vi har veldig mange roller og nettopp derfor er denne jobben så spennende, sier han.

Noe av det Kvaale gjør er å utvikle systemer, det kan være i form av en app, avanserte systemer eller dataprogrammer.

– Et tidligere prosjekt, som i utgangspunktet var et veldig enkelt oppdrag med et nytt fagsystem for kunden, viste seg å bli noe mer. Kunden ønsket å følge opp dette med et nytt feltsystem for kontrollører. Gjennom fornuftige teknologivalg og god arkitektur, ble dette en minimal tilpassing av fagsystemet som allerede var utviklet, sier Kvaale.

– Sånn er det å være konsulent! Ofte kommer man inn i et prosjekt og må tilpasse både samarbeidsform og rolle, og være fleksibel i forhold til funksjonalitet som lages for å kunne gi kunden mest verdi. 

Det er mange som forveksler en utvikler med en programmerer og tenker at dette er synonymt.

– Den klassiske programmereren er kanskje mest fokusert på å skrive kode – en ren produksjon av kodelinjer. En utvikler bidrar gjerne i hele verdikjeden, fra kartlegging av behov og hele veien frem til bruken av produktet. Derfor kalles det utvikler og ikke programmerer, legger han til.

Shahrukh Kahn er også konsulent, og når han ikke jobber med ny teknologi, har han tid til å være kreativ. Her har han printet ut sjefen i papp og satt han på hjul. Glorien er en ekstra-effekt. Foto: Sara Magnusson.

Mangfold og teamwork

Bouvet består av til sammen over 1540 ingeniører, designere, tekstforfattere, økonomer, statsvitere, psykologer, pedagoger, matematikere og antropologer som bistår bedrifter og samfunnsaktører i alle bransjer.

Med et slikt mangfold har selskapet mye å spille på når de setter folk sammen i team. 

– For å sørge for at kunden får en god leveranse er det viktig for oss at vi setter sammen team basert på forskjellig kompetanse, senioritet og personlighet. Dette resulterer ofte i magi! sier Bergby fornøyd.  

– Setter vi nystartede i team sammen med folk som har noen år på baken kommer de fortere “up to speed”, mens de som har vært her lengre har godt av å bli utfordret av nye perspektiver, fortsetter hun.

Shahrukh Kahn bruker mye tid i Bouvet-labben og tester ut ny teknologi. Foto: Sara Magnusson.

Robot-hagesaks og konfetti i taket

To ganger i året arrangeres Bouvet One-konferansen, en internkonferanse hvor alle ansatte får mulighet til å dele sine erfaringer og kompetanse i løpet av 20 minutters foredrag.

– Her kommer det inn et spekter av temaer. Alt fra prosjektreferanser og bruk av ny teknologi til hobbyprosjekter. Plutselig presenterer noen en selvbygd måler de har plassert på Kolsåstoppen for å måle været! sier Bergby.

Under forrige konferanse var det totalt 80 foredragsholdere som holdt 60 foredrag. Tema for denne kvelden var mangfold og inkludering. 

– Dette er en fantastisk mulighet for kompetansedeling. For ikke å glemme den sosiale delen som kommer etterpå, sier Bergby.

Det kommer ofte studenter for å teste og lære hvordan teknologien fungerer. Foto: Sara Magnusson.

Ser man litt nøye inne i Bouvethuset ser man konfetti-rester klistret i taket. Antageligvis gammel moro. 

For å forberede seg til konferansen bruker de ansatte ofte den fargerike makerspace-labben hvor de kan forvandle sine ideer fra papir til virkelighet. 

– Dette er en arena for lek og innovasjon der ansatte, studenter og kunder kommer på besøk for å lære mer om ny teknologi. Her finner du alt fra VR-briller og 3D printere til robot-hagesakser, sier Bergby.  

Er du en Bouveter?

Selv om 80 prosent av konsulentene hos Bouvet eller “Bouvetere” som de også kaller seg, ikke sitter inne i bygget, er det et sterkt samhold og lav terskel for kompetansedeling. 

– Her på huset er det ingen som har spisse albuer, fordi vi har en kollektiv bonusordning. Vi hjelper hverandre med å løse de utfordringene den enkelte måtte møte, uten å nøle, sier Kvaale.

Bouvet er stadig på jakt etter kreative og flinke folk. For øyeblikket leter de etter utviklere med noen års erfaring for å jobbe med spennende prosjekter hos flere av landets største aktører innen energi, transport og offentlig sektor.  

Er du glad i å jobbe i team med samfunnsnyttige oppdrag, ja da har du antageligvis en indre Bouveter i deg!