Vennehjelp fra Luado gjør koblingen mellom den frivillige og den som trenger hjelp tryggere og mer effektivt

Plutselig befinner vi oss i en situasjon hvor vi trenger hjelp til de enkleste ting, som å handle i butikken eller gå tur med hunden. Det har dukket opp mange grupper og tjenester som tilbyr frivillig bistand og det kan være vanskelig å navigere i alt mylderet. Derfor har Luado lansert en tjeneste som sørger for en mer effektiv prosess for både frivillige og de som trenger hjelp!

Vil bidra i den nasjonale dugnaden

Luado er en norsk start-up som har bygget en plattform der folk enkelt kan be om, eller bistå med små tjenester i hverdagen for en fast og ansvarlig timepris. Det skal både bistå de som trenger å få satt opp en hylle eller bli kjørt et sted og de som ønsker å tilby disse tjenestene for å tjene litt ekstra. De har allerede et langsiktig samarbeid med IKEA, Maxbo og Jernia som hjelper deres kunder med montering og prosjekter.

Med en plattform som allerede er effektiv og trygg for å koble sammen de som trenger hjelp med rett person, så selskapet sitt snitt til å kunne bidra under krisen vi befinner oss i.

– Alle må bidra i den nasjonale dugnaden, og vårt bidrag er å gjøre det enklere for folk å få den hjelpen de trenger, sier CEO Jarle Naustvik. 

Luado har derfor lansert tilleggstjenesten Luado Vennehjelp. Dette er en hjelpetjeneste hvor frivillige kan registrere seg og enkelt bli koblet opp mot folk som trenger hjelp med småting i hverdagen, helt gratis.

Jarle og de andre ansatte i Luado ønsker å hjelpe flest mulig med sin nye frivillighets-tjeneste. Foto: Luado

Slik fungerer det

Å bli frivillig i den nye tjenesten Vennehjelp tar mindre enn 5 minutter. Første gangen du logger inn må du registrere litt informasjon om deg selv. Denne informasjon gjør at Luado kan koble din profil mer effektivt opp mot riktige behov.

– Det er viktig for oss at vi kan gå god for de frivillige, derfor må vi verifisere telefonnummeret ditt og du må oppgi personnummeret ditt, så vi kan dobbeltsjekke at du er den du sier at du er. Dette er for å sikre en trygg opplevelse for alle brukere på plattformen, forteller Naustvik.

– I tillegg registrerer du enkelt hvilke tjenester du kan bistå med, hvilket område du kan jobbe i, og hvilke dager og tidspunkter du er ledig for å hjelpe.

Gjennom tjenesten Vennehjelp kan du få bistand innenfor fem kategorier: Ærend, dyrevenn, hjelpende hånd, teknisk hjelp og omsorg. Naustvik forteller at registreringsprosessen av de frivillige gjør koblingen mellom de frivillige og de som trenger hjelp mye mer effektiv.

– Si at du trenger noen til å gå tur med hunden i morgen klokka 18. Da registrer du oppdraget i Vennehjelpen og får automatisk opp alle de frivillige i ditt område som er ledige til det tidspunktet i morgen og som har sagt ja til å være dyrevenn. Du velger selv hvilken frivillig du ønsker, og blir deretter satt i direkte kontakt med vedkommende i en chat. Hele prosessen med å matche behov og frivillig tar kun noen minutter.

Vennehjelp er Luados måte å bidra til den store dugnaden på, og er en helt ny tjeneste. Foto: Luado

På denne måten er både du som trenger hjelp og du som ønsker å hjelpe folk sikret en god og strukturert prosess! De frivillige er også garantert å kun bli kontaktet for henvendelser i tidsrommet de har satt seg som tilgjengelig og kun for oppgaver de har sagt ja til.

Naustvik understreker at det er flott å se at så mange tilbyr en hjelpende hånd i Facebook-grupper og lignende, men at det kan være vanskelig for både frivillige og trengende å faktisk lande en avtale.

– Med vår plattform gjør vi dette for deg, og håper på den måten å kunne hjelpe flere mennesker.

Registrer deg som frivillig eller legg inn behov her! 

Tilgjengelig i de største byene

Kanskje du sitter hjemme akkurat nå, frisk men isolert, og tenker at du gjerne vil bidra litt, for eksempel ved å ringe eller gå tur med noen som er litt ensom. Da ønsker Naustvik at du registrerer deg som frivillig i Luados Vennehjelp-tjeneste!

– Alle kan være frivillige, det er ingen andre kriterier enn at du kan bevise at du er du, og at du er frisk. Og så må du ha et brennende ønske om å hjelpe noen. Som frivillig får du ikke betalt for å utføre vennehjelp tjenester, men du kan selvfølgelig også registrere en vanlig Luado-profil og ta betalt for de tjenester du ønsker. Utover det håper vi at så mange som mulig registrerer seg så vi kan hjelpe folk med å få en litt enklere hverdag!

Vennehjelp er tilgjengelig i Stor-Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Her finnes det mange i karantene som gjerne skulle vært en tur på apoteket, i butikken eller som bare trenger noen å snakke med. Registrer deg her og ta en titt på hvem i ditt nærområde som trenger en hjelpende hånd!