– Vi trenger en utvikler som tør å være modig

Fabel er en norsk abonnementstjeneste for strømming av lydbøker og podcaster, og startet opp i 2017. I biblioteket deres finner du et stort utvalg av lydbøker av norske og utenlandske forfattere. Tjenesten eies og driftes av Lydbokforlaget AS og opplever sterk positiv vekst.

Det er én ting produktdirektør Alexander Hagen er sikker på, og det er at selskapet vil se veldig annerledes ut når kalenderen viser 2021.

– Vi skal flytte til lokaler i Oslo sentrum, ansette flere mennesker og utvikle oss videre. Det er ikke alle gründerbedrifter som har det sikkerhetsnettet fra større firmaer slik vi har. Styret backer oss og har ståltro på det vi gjør. Derfor trenger vi nye ansatte som tør å utfordre.

Nå kan du nemlig bli Fabels nye systemutvikler!

To pinner og ei krukke majones

CRM-spesialist Eskild Høgsted har jobbet i Tidal og Kahoot, og forteller at det som fristet med jobben i Fabel var nettopp denne gründerfølelsen.

– Jeg føler at du får det beste fra to verdener når du kan jobbe i en slik «start up». Det er flat struktur og kort vei fra idé til realisering, men samtidig har du en økonomisk sikkerhet i at to store forlag står bak satsingen.

Alexander Hagen og Eskild Høgsted i Fabel.

Ifølge Høgsted kan større selskaper gjerne investerer millioner av kroner i store og fancy plattformer, men at det kan ta årevis før man ser sluttproduktet. Slik er det ikke i Fabel.

– Vi er mer lean i måten å jobbe på. Vi prøver å bygge mer fleksibel arkitektur, men vi må lage magi når man kun har to pinner og en krukke majones. Det driver meg, og derfor har jeg troa på at vi kan ta rotta på konkurrentene med effektiv penge- og ressursbruk.

Frihet til å velge teknologi

I dag er det Beat som er teknologileverandør for Fabel, men Høgsted og Hagen forteller at de ønsker ta over mer av tech-delen selv, og derfor skal de ansette en systemutvikler som kan ta ansvaret for database, nettside og nettbutikk.

– Den som kommer inn her vil få et stort ansvar til å drifte og bygge videre den teknologien vi har i dag. Du vil også få muligheten til å velge hvilke teknologier vi skal bruke fremover. Systemutvikleren vil kunne få bestemme hva slags kompetanse vi skal ha in-house, sier Hagen.

Derfor er det en fordel at den som søker på stillingen har erfaring med Javascript, HTML, PHP og React, og gjerne er nysgjerrig på PowerBI-scripting. Kjennskap til Angular og MongoDB er det også en bonus.

– Jeg håper at personen som kommer inn er en realistisk nysgjerrigper. Vi har nok av drømmere og visjonærer her, og vi har behov for noen som kan fortelle oss hva som er gjennomførbart og ikke. Det tror jeg er en god kombinasjon, sier Hagen.

Les hele stillingsutlysningen her. Er du den de leter etter?

Stemmestyring

Et av prosjektene Fabel-gjengen har jobbet med i løpet av det siste året er både ny nettside med nettbutikk og sign up-flyt. Det tok bare halvannen måned.

– Det er ganske bananas på så kort tid, men i denne bransjen klarer man det på mystisk vis. Vi tenkte «dette går ikke» flere ganger i løpet av prosessen. Heldigvis gikk det i boks! Sier Høgsted.

Her står Hagen og Høgsted i Fabels lokaler i Nydalen. Om ikke lenge bytter de til freshe og nyoppussede kontorer ved Solli Plass.

I tillegg har de jobbet med en prototype til Google Assistent.

– Denne er ikke integrert ennå, men er operativ. Dette er typen prosjekter det er veldig åpent for å gjøre internt her. Det er en lav terskel for å teste, sier Hagen.

– Derfor er det en fordel at du har en RND-tankegang (Research And Development). Mye av grunnen til at vi ansetter er fordi vi vil gjøre mer her, og vi har mange kloke hoder, ideer og drømmer, og derfor trenger vi noen til å være med på å gjennomføre dem, legger Eskild til.

I dag er det 26 stykker i Fabel, og de sikter på å bli 30 i løpet av året. Det er allerede ansatt en digital content manager, og i tillegg til utvikleren skal de ansette en analytiker, slik at de kan bli mer datadrevne. Forrige måned ansatte Fabel en egen digital content manager fra Tidal for økt fokus på godt innhold i Fabel-appen.

– Dette er uten tvil den beste arbeidsplassen jeg har hatt. Vi gjør mye moro sammen, blant annet har vi hatt kokkekurs og «kokkekamp» på Kulinarisk Akademi, og på julebordet hadde vi vinsmaking og -kurs.

Vil du være med på å ta Fabel til nye høyder? Les hele stillingsutlysningen her. Søknadsfristen er snarest!