Vil du bli daglig leder på Kvadraturens kulinariske storstue?

Under pandemien har det vært sørgelig stille i de fantastisk lokalene i Øvre Slottsgate, men nå syder endelig Sentralen av liv igjen!

I de gamle og ærverdige lokalene til Christiana Sparebank, midt i Kvadraturen, ligger kultur- og innovasjonshuset Sentralen. Flere hundre kulturprodusenter og samfunnsinnovatører har sin arbeidsplass her. I de samme lokalene arrangeres alt fra gründerkonferanser til konserter i alle sjangere. Sentralen er ikke bare Oslos kulturelle høyborg, huset er også et aldri så lite mekka for matinteresserte. 

Sentralen-bygget eies og finansieres av Sparebankstiftelsen DNB, og når Sentralen åpnet i 2016 inngikk de et samarbeid med restaurantgruppen Lava Oslo. Lava står også for kjente spisesteder som Katla, Smalhans og Golden Chimp. På Sentralen er Lava Oslo ansvarlig for driften av restauranten, cafeen og levering av mat til alt fra møter til bryllup.

Nå trenger Sentralen Mat en daglig leder!

Jobb med landets fremste mat- og kulturformidlere

– Jeg tør påstå at dette er en av de mest spennende jobbene i vår bransje, sier konsernsjef i Lava Oslo, Maria Aas-Eng. 

Hun sitter under et av de vakre glassmaleriene som gir Sentralen Restaurant et helt særegent uttrykk.

– Dette en stor virksomhet hvor du får lederansvar for over 50 fantastisk kolleger og det er en jobb hvor man får prøvd seg både som prosjektleder, markedssjef og økonomiansvarlig. Hvis du er en leder med ambisjoner vil dette garantert bli både spennende og lærerikt. 

Daglig leder vil få ansvaret for både kafeen og restauranten. Foto: Anne Valeur

Må man ha erfaring fra restaurantbransjen for å lykkes i en jobb som dette? 

– Nei, det tror jeg ikke. I Lava har vi plenty med restaurantkompetanse og noen av landets absolutt dyktigste kokker står parat til å hjelpe deg.

Kokkestjernene Aas-Eng sikter til er gründerne av Lava Oslo: Anders Braathen, Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik. Hver for seg har de har fått Michelin-stjerner, Bocuse d’Or-medaljer, skrevet kokebøker, bygget restaurantkonsepter og vært tydelige bransjepersonligheter i en årrekke. I dag jobber de på tvers av de ulike restaurantene i Lava-konsernet og hjelper kjøkkensjefer og daglige ledere med alle mulige forskjellige oppgaver.

Når Sentralen Restaurant gjenåpnet etter pandemien har Ramsvik, Gausdal og Braathen i fellesskap utarbeidet den nye menyen, som allerede har høstet lovord blant gjestene. Rettene er laget med fundamentet i deres konsept rundt foodsharing og norske råvarer i sesong.

Løyrom, vafler, beinmarg – et lite utvalg av matkreasjonene på Sentralens kafé og restaurant. Foto: Anne Valeur

En strukturert energibunt

Hva slags type person er det som kan lede Sentralen Mat? 

– Jeg tror vi trenger en energibunt! En strukturert energibunt, når jeg tenker etter. Men det viktigste er nok at vi får tak i en operativ leder som drives av å skape et fantastisk arbeidsmiljø og gode økonomiske resultater. Vi kan tilby den rette kandidaten gode betingelser og muligheten for en resultatbasert bonus, sier Aas-Eng 

Som daglig leder vil ikke alt dreie seg om kulinariske opplevelser. Man jobber også tett med administrasjonen i Sentralen.

Nå kan du bli lederen for Kvadraturens storstue! Foto: Anne Valeur

–  Jobben vår på Sentralen er å skape fantastiske møteplasser for kultur-Norge og Lava sitt mål med alle våre prosjekter er å bidra til at byen vår utvikler seg i positiv retning. Dette er en daglig leder-jobb med mening, avslutter konsernsjefen. 

Hvis du er en ambisiøs og operativ leder som drives av å skape gode arbeidsmiljøer og resultater så sender du en søknad til Maria@LavaOslo.no før 25. oktober. 

Erfaring fra restaurantbransjen er ikke et krav, men det er en fordel. Bakgrunn fra event eller markedsføring er også positivt. 

Viktigst av alt er at hjertet ditt banker litt ekstra for gode matopplevelser, kunst og kultur.